Selamlar.
Bir marka için tescil başvurusunda bulundum ve süreç tamamlandı. Marka tescil'in başvuru ücreti ve tescil ücreti ödendi.
Ancak 2 tane itiraz olduğu bilgisini hiç alakasız bir patent firmasının aramasıyla öğrendim.
Belirttiğim gibi Marka tescil ücreti 4020 TL'idi onunda ödemesi gerçekleşti.
Bu süreçte ne yapmam gerekmektedir?
Marka Tescil hakkında (İTİRAZ EDİLMİŞ)
12
●616
- 07-10-2024, 12:41:53Eğer ilana askıya çıktığında hiç itiraz gelmemişse ve tescil süreci tamamlanmışsa son ödeneyide yaptı iseniz sizin yapacağınız bir şey bulunmuyor. Marka artık sizindir itirazı olan yada markayı isteyen kişi ve kurumlar markayı almak için size teklifte bulunabilirler veya mahkeme yoluna gidebilirler
- 07-10-2024, 13:37:58Merhabalar,KING adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marka başvurunuzun yayınlanması sürecinde itirazlar gelmiş olabilir. Yayına itiraz edilmişse, itirazlar incelenmiş, red edilmiş ya da kısmi kabul edilmiş olabilir. Bunun ardından tesciline karar verildiği bildirilir ve marka tescil ücretini de ödeyerek tescil işleminizi tamamlamanız istenir. Bu süreçler tamamlanmışsa zaten varsa itirazlar değerlendirilmiş, tescil ücreti ödemesi için tarafınıza bildirim yapılarak siz de tescil ödemesini yapmışsınızdır diye düşüyorum. İşlem süreçlerinizi turkpatent üzerinden takip edebilirsiniz.
Marka başvuru ve tescil süreçleri konularında tecrübeliyim. Dilerseniz özelden başvurunu numaranızı iletirseniz sizin için kontrol de edebilirim. - 07-10-2024, 13:59:27Marka tescilden sonraki 2 ay içerisinde diğer firmalar itirazda bulunabilirler, varsa avukatınız veya danışmanlık şirketi ile iletişime geçin, hemen hemen her markaya bu şekilde itiraz yapıyor marka avukatları çoğu da boş çıkıyor ancak uğraşmakla kalıyorsunuz mecbur uğraştıracaklar.
- 07-10-2024, 18:24:19n 29.07.2024 tarih ve XXX sayılı Resmi Marka Bülteninde yayımlanmasına karar verilmiştir.Hostmatik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
30.10.2024 tarihinde 2 itiraz olmus. 2'si de aynı firmadan.
Bugün son ödemeyi gerçekleştirdim hocam ben. - 07-10-2024, 18:36:41Marka için itiraz askısı ilanı 2 aydır, anladığım kadarıyla bu süreyi geçmiş itirazlarda bu nedenle dikkate alınmayacaktır. Nitekim siz son tescil ücretini ödemişsiniz, bundan sonra markapatent bu konıya bakmaz diye biliyorum tescil sonrası top onlardan çıkar bi nevi çünkü.
- 07-10-2024, 18:38:40itirazların sonucu belli olmadan ne için ödeme yaptınız? son ödemeden kastınız nedir?KING adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle