Fahrettin adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Turhost com.tr alan adları aktif olan?
22
●994
- 14-09-2022, 23:21:36Hocam alakasız ama bir şey daha soracağım. .Com.tr ben aldım onaylandı varsayalım. .com kullanılmıyor marka tescili vs yapıldıktan sonra .com domaini tarafıma alma şansım var mı? Veya o kişiden önce ben hizmete girsem o da aynı hizmete girerse marka ihlali mi yapmış oluyor?
- 14-09-2022, 23:33:52Başkası adına kayıtlı com u almanız için ciddi şartlar lazım. Genelde kayıtlı ama kullanılmayan bir alan adını almak çok zor olur. Aleyhinize davranış varsa bi ihtimal alma imkanınız olabilir.Muhammet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marka tescilinin alındığı sektörlerde aynı isimle başka bir firmanın faaliyet göstermesi normalde yasak. Ama marka tescili yapmamış ve sizden önce bu işi yapmaya başladığını ispat edebilen biri marka tescilinizi iptal ettirebilir. Belli süreler gecerse dava açması gerekir sadece. Dava içinde süre sınırı yok gibi birsey.
Marka tescili yaptınız ve sektöre girdiniz. Sonra baska biri aynı isimle aynı sektöre girdi bu durumda ihlal olur.
Ihlal com un yada tr nin kimde olduğuna değil sektörde fiili olarak faaliyet gösterme ile alakalıdır. Marka tescili sadece yazılı hale getiren birsey. Aksi her türlü delille ispat edebilir. - 14-09-2022, 23:35:08Çok teşekkür ederim.Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-09-2022, 23:51:08Bir kac firmaya sordum onlarin dedigine goreyse bir cogumuz bosuna on basvuru yaptik mesela bir domaine metunic.tr den ocak 2022 de on basvuru yapilsin bir baskasida natro ya da turhost dan agustos 2022 de on basvuru yapsin ocak 2022 de on basvuruyu yapan domaini alacaktir dediklerine gore surec boyle olacakmis bu sekilde olursa birilerine iyi kazanc saglamis olacaklar sonradan basvuru yapanlarin isi allaha kalmis oluyor.