Türkiyede faaliyet gösteren devlerin domainleri genelde hangi firmalarda kayıtlı ben whoisden baktığımda pek birşey göremedim.
örn ; getir , trendyol , sahibinden , sepeti ve benzeri tüm devler
Kurumsal firmalar hangi domain firmasını kullanıyor
7
●346
- 19-02-2022, 02:21:27
- 19-02-2022, 02:23:56bu örnek birileri değil birer devRisque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-02-2022, 02:30:44İlk kayıt yaptıklarında dev değillerdi, belki de hiç taşımadılar. Ya da özel tekliflerle başka firmalara geçtiler
Bu bir ölçüt olmamalı sizin için. Kaliteli hizmet için iyi karşılaştırma yapıp seçmelisiniz. Sonra da değer oluşturmak için çabalamalısınız tabii - 19-02-2022, 04:38:43Köklü ve büyük şirketler genellikle networksolutions kullanıyor.
Bu aslında alışkanlıkla ilgili.
Eskiden çok fazla kayıt firması olmadığı için bir firma ile çalışmaya başlayan şirketler maliyet kaygısı taşımadıkları için o firmayla çalışmaya devam ediyorlardı.
Son yıllarda kayıt firmaları çoğaldığı için eğer bir şirket domain yatırımı ile satın alım yapıyorsa mevcut firma güvenilir ise şirket değiştirme gereği duymuyorlar.
o yüzden son 20 yılda godaddy daha fazla kullanılmaya başladı.
Türk firmalarının az olduğu yıllarda;
ihs ya da turkticaret çok tercih ediliyordu.
Yabancı firmalarda ise;
eskiden networksolutions ya da tucows kullanılıyordu,
son yıllarda godaddy popüler oldu.