• 30-07-2020, 14:15:28
    #1
    Merhaba arkadaşlar bugün sizlere 10 yıldır kullandığım ve kaliteli domainler yakaladığım siteyi sizler için detaylı olarak anlatacağım. İyi bir domain seçmek web sitenin kalitesini ve bilinirliğini iyi derecede arttıracaktır.

    Domain ya da alan adınız dijital birer kimliktir. Ziyaretçi alan adını gördüğünde aklında kalabiliyorsa ve sitenizi tekrar ziyaret etmek istediğinde zorlanmadan ulaşabiliyorsa doğru bir alan adı seçmiş oluyorsunuz.

    Kendi web sitelerinize güzel alan adı bulmanın dışında alan adı ticareti de yapabilirsiniz. Kaliteli domainleri kayıt edip o domaine ihtiyacı olan kişilere satabilirsiniz. Gerçekten iyi domainler yakalarsanız yüksek rakamlar kazanç elde edebilirsiniz.

    Düşmüş olan ,yakın zaman da düşecek veya ihalede olan domainleri bulmaya başlayalım.

    1- Expireddomains.net sitesine üyelik açmak

    https://www.expireddomains.net/ sitesine giriş yapın sağ üst köşede bulunan Sign UP butonuna tıklayın çıkan üyelik formunu kendinize göre doldurun ve üyelik işlemini gerçekleştirin.



    Üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra Login kısmından siteye giriş yapın.

    Sitenin içeriğindeki sıralamaya göre anlatım yapacağım.

    2- Deleted Domains ( Boşa düşen domainler )

    İlk önce boşa düşen domainlere bakalım. Siteye giriş yaptıktan sonra sol üstte Deleted Domains bölümüne tıklayın. Karşımıza son 7 günde boşa düşen domainlerin listesi çıkacaktır. Bu liste dünya genelindeki tüm domainleri barındırır. Biz bu listeyi biraz daraltalım ne dersiniz ?

    Kelime bazlı domainleri listeleme

    Listenin üstünde bulunan Show Filter butonuna tıklayın.

    Bu bölümde ihtiyacımız olan kelimeleri içeren domainleri listeleyeceğiz. Domain Name Allowlist bölümünde 3 adet arama kutusu göreceksiniz.



    Starts with : Kelimeniz alan adının başında olsun isterseniz.
    Contains : Kelimeniz domainin içinde geçmesi yeterlidir.
    Ends With: Kelimeniz domainin sonunda olsun.


    Örnek sağlık üzerine bir alan adı ihtiyacımız var diyelim. Ben genelde Contains bölümünü kullanırım. İçinde “saglik” geçen tüm domainleri listeler. Contains bölümüne “saglik” ( Türkçe karakter kullanmadan ) yazın enter tuşuna basın. Karşınıza çıkan sonuç görseldeki gibi olacaktır.

    Not: Birden fazla kelimeyi aynı anda artabilirsiniz. Tek seferde 30 kelimeyi aralarında boşluk bırakarak aratabilirsiniz.

    Örnek : "Haber emlak egitim saglik kadin guzellik siparis sepeti rehber bilet uzman ucuz uygun sepet yemek tarif bebek dunya sanal oyun fiyat destek yardim araba otomobil ilan makale firma sigorta eczane giyim bilgi"



    Gördüğünüz üzere kelimemiz alan adının başında sonunda ve ortasında listelendi. Hatta tire(-) li ve rakamlı domainlerde karşımıza çıktı. Şimdi Tire ve rakamları kaldıralım. Tekrardan Show Filter bölümü açın ve Domain Name Settings bölününe gelin.



    No Numbers işaretlenirse içinde rakam bulunan alan adları listeden kalkacaktır.
    No Characters işaretlenirse içinde harf geçen domainler listeden kalkacaktır.
    No Hyphens işaretlenirse içinde tire(-) geçen domainler listeden kalkacaktır.

    Bu bölümü ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanabilirsiniz. Ben şimdilik rakam ve tire geçmesin istiyorum bu yüzden No Numbers ve No Hyphens kutucuğunu işaretleyeceğim.



    Gördüğünüz şekilde rakamsız ve tiresiz (-) şekilde liste güncellendi. Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi tüm uzantılar ve karakter sayısı sınırlanmadan listelenmiş oldu. Ben com net org ve biraz daha kısa domainler olsun istiyorum.

    Show Filter – Domain Name Settings bölümünde uzunlukları sınırlayabileceğiniz alan bulunmaktadır. Bu alanda minimum ve maxmimum değerler atayabilirsiniz. Örnek : Length max. bölümüne 10 yazarsanız en fazla 10 karakterli alan adlarını listelemiş olursunuz.

    Uzantıya göre alan adı listeleme

    Kendimize kaliteli domainler arıyoruz. Bu kaliteyi belirleyen etkenlerden biride domain uzantısıdır. .com uzantılı domainler her zaman tercih edilir. Bu demek değildir ki diğer uzantılar önemsiz. Şimdi yukarıda “saglik” ile ilgili aramayı com net ve org şeklinde listelemesini sağlayalım.

    Show Filter bölümünü giriyoruz ve Additional butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfa da Original gTLDs bölümünde com net ve org kutucuklarını tıklıyoruz ve entere basıyoruz. Böylece sadece seçtiğimiz uzantılara sahip düşmüş alan adlarını listelemiş oluyoruz. Sizde kendi isteğinize göre hangi uzantıları listelemek isterseniz bu bölümden yapabilirsiniz.



    Düşecek domainleri karakter sayısı backlink sayısı özelliklerine göre sıralama

    “Saglik” kelimesinde domainleri listeledik uzantılarını kendimize göre belirledik. Şimdi bu alan adlarını detaylı sıralama yapalım.



    Yukarıda ki görselde koyu arka planı olan bölümde domainleri istediğimi şekilde listeleyebiliriz.

    LE : Domainleriniz minimum karakterden başlayarak listelenmesini sağlar.
    BL : Domainlerin backlink sayısına göre listelenmesini sağlar.
    Alexa : Domainlerin Alexa değerine göre listelenmesini sağlar.
    C N O : Com net ve org uzantılarını temsil eder. Örnek net uzantısına tıkladığınızda net uzantısı dolu olan domainleri listeler bu sayede net uzantısı dolu ama com uzantısı boş olan domainleri yakalayabilirsiniz.
    SG : Domainlerin aranma hacmine göre listeleyebilirsiniz.
    Dropped : Domainlerin düşme saatine göre listeyebilirsiniz.
    Status: Domainlerin kayıt edilip edilmediğini görebilirsiniz.

    Detaylı filtreleme sayesinde düşen domainler arasından ihtiyacınız olan domain listesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kelime bazlı arama yapmak değilde sadece Türkçe domainlere ulaşmak isterseniz öncelikle tüm filtreleme işlemlerini RESET butonuna tıklarak sıfırlayın ve Show Filter bölümü açın. Sağ bölümde ülke bayraklarını göreceksiniz. Buradan Turkish seçerek sadece Türkçe domainleri listeleyebilir ve yukarıda anlattığım detaylı filtreleme kullanarak istediğiniz şekilde arama yapabilirsiniz.

    2- Yakın zamanda düşecek domainleri bulma ( Pending Delete)

    Bu bölümde yakın zaman da düşecek domainleri göreceğiz. Bildiğiniz üzere günde binlerce yeni domain kayıt edilirken bir o kadar domainde boşa düşmektedir. Yenilemeyi unutanlar, bilerek boşa bırakanlar, Allah göstermesin alan adı sahibinin vefatı gibi durumlarda alan adı yenilenmeyince boşa düşmektedir.

    expireddomains ana sayfasında Marketplace Domains bölümüne gelin ve Pending Delete butonuna tıklayın.



    Bu bölümde yakın zaman da boşa düşecek domainlerin listesini görebilirsiniz. Yukarı da detaylı olarak anlattığım filtrelemeyi bu bölümde de kullanabilirsiniz. Extra olarak sadece bugün düşecek domainleri görmek istiyorsanız Show Filter bölümünde aşağıdaki görselde ki gibi tarih seçebilirsiniz.




    3- Hemen Al fiyatlı ve ihalede bulunan domainleri bulma

    Marketplace Domains bölümüne girdiğinizde bir çok domain kayıt firmasını görebilirsiniz. Godaddy, Dynadot, Sedo, Name , DropCatch gibi domain devlerinde listelenen domainleri görebilirsiniz.

    GoDaddy Closeout : Godaddy kendinde barınan domainler yenilenmediği zaman satışa sunmaktadır. Bu bölümdeki domainleri hemen al fiyatı ile alabilirsiniz. 5$ ile 12$ aralığında fiyatlar bulunmaktadır. Bu fiyatların yanına yenileme ücretide eklenmetedir. Ben bu alandan çok domain aldım. Detaylı araştırma yaptığınızda güzel domainler yakalayabilirsiniz. GoDaddy Closeout deki domainler boşa düşmeden satışa çıkartıldığı için yaşlı domainlerde yakalayabilirsiniz.

    GoDaddy Expired : Godaddy’de bazı alan adları 12$’dan açık arttırmaya çıkarılmaktadır. Beğendiğiniz bir alan adı var ise godaddy üzerinden ihaleye girebilirsiniz. Godaddy üzerinden ihalelere katılmak veya alan adı satmak için yıllık bir ücret ödemeniz gerekiyor. Şuan ki güncel fiyatı 34,82 TL’dir. Bu ücreti ödedikten sonra istediğiniz alan adına teklif verebilirsiniz. İhale sizde kaldığı zaman 48 saat içerisinde ödeme yapmanız gerekiyor. Ödemeyi yaptıktan sonra 1 hafta içerisinde hesabınıza aktarılacaktır. Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi ilk sıradaki domaine 19 kişi teklif vermiş ve ihalenin bitmesine 6 gün kalmış.



    GoDaddy Expired Marketplace Domains bölümündeki diğer firmalarıda detaylı inceleyebilir ve kaliteli domainler bulabilirsiniz.

    Expireddomains de dominlerin yanında bulunan yıldız simgesine tıklayarak domainleri favorilere ekleyebilir daha sonrada inceleyebilirsiniz.


    Ayrıca filtrelemeyi kendinize göre ayarladıktan sonra o aramayı kaydedip daha sonra tek tuşla istediğiniz özelliklere göre arama yapabilirsiniz.



    Elimden geldiğince doğru şekilde anlatmaya çalıştım. Yazım veya bilgi hatasında bulunduysam şimdiden özür dilerim.

    Saygılarımla...
  • 30-07-2020, 14:20:32
    #2
    Ayrıca sürekli arama yaptığınız özelliklerle listelerinizi kayıt edebilirsiniz. Her seferinde tek tek arama düzenlemek yerine bu listeler ile kolayca yeni aramalar yapabilirsiniz.

    Ücretsiz en iyi domain servislerinden biridir.
  • 30-07-2020, 14:21:18
    #3
    Elinize emeğinize sağlık çok işimi görecek gibi
  • 30-07-2020, 14:23:02
    #4
    Kaplan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ayrıca sürekli arama yaptığınız özelliklerle listelerinizi kayıt edebilirsiniz. Her seferinde tek tek arama düzenlemek yerine bu listeler ile kolayca yeni aramalar yapabilirsiniz.

    Ücretsiz en iyi domain servislerinden biridir.
    Ek bilgilendirme için teşekkür ederim. Benimde kendimin hazır arama kayıtları mevcut ama uzun bir yazı hazırladığım için dalgınlığıma gelmiş eklemeyi unutmuşum.
  • 30-07-2020, 14:52:15
    #5
    Güzel ve faydalı bir konu, teşekkürler.
  • 31-07-2020, 11:53:21
    #6
    Çok faydalı bir konu olmuş elinize sağlık.
  • 09-12-2020, 17:16:06
    #7
    Gerçekten çok yararlı bir konu olmuş, teşekkür ediyorum
  • 10-12-2020, 20:13:21
    #8
    Faydalı olabildiyse ne mutlu bana.
  • 28-04-2021, 21:06:46
    #9
    Güncelliyorum yeni görecek arkadaşalar için faydalı olabilir.