• 26-01-2020, 14:39:33
    #1
    Merhaba R10 Ailesi,

    Yerli otomobil kuşkusuz hepimizi çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Bizlerde gerek markanın verdiği değeri korumak gerekse ticari gelir elde etmek için bir çok togg domaini aldık ve başvuru yaptık. Hepimiz aracın markasının TOGG olmadığını biliyoruz ancak büyük bir ihtimalle TOGG'da olabileceğinide biliyoruz.

    Cuma günü TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ GİRİŞİM GRUBU SANAYİ VE TİCARET A.Ş 99* sınıfta hem yurt içinde hemde yurt dışında Markayı patentlemek için başvuru yaptı. Zaten 2018 yılında tescilli ve uluslar arası arenada geçerli bir kaç sınıfta marka başvuruları vardı ancak cuma günü 99* sınıfta marka başvurusu yaparak aracın markasının TOGG olma ihtimaline karşılık kendilerini koruma altına aldılar.

    Bende bu furyada'da toggmodel.com ve toggblog.com gibi 2 adet domain almıştım. Sonrada bu domainlerin sıkıntı çıkarabileceğini düşünerek projemi otoyerli.com 'a taşımıştım.

    Muhtemene 99* sınıftaki başvurularını onaylatıp tüm marka zarar veren, marka üzerinden prim elde etmek isteyen tüm site ve sayfaları kapattıracaklar.
  • 26-01-2020, 14:43:37
    #2
    TOGG yapmayacaklar. Mutlaka başka bir isim bulacaklar. Şu an birçok uluslararasi marka ajansina isim için başvurmuşlar. İçlerinden birini seçip kullanacaklar.
  • 26-01-2020, 14:43:12
    #3
    Kurumsal PLUS
    Tescil edilmiş bir markanın aynı isimle veya yan isimleri ile site açamaz, yayın yapamaz ve satış yapamazsınız.

    Bunu maalesef dilimde tüy bitti anlatamadım gelenlere
  • 26-01-2020, 14:44:34
    #4
    Bu kadarını beklemiyordum domainide ben satmıştım 😊
  • 26-01-2020, 14:46:21
    #5
    En güzel işi AFMESU yapmış. yerlioto.com satın almış. Güzel paralar kazanır bu domainden.
  • 26-01-2020, 14:47:41
    #6
    Üyeliği durduruldu
    TOGG adı altında kaç marka başvurusu yapılmış öyle yav?
  • 26-01-2020, 14:53:03
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ben de sıkıntı çıkabileceğini düşünerek yerliarabafiyatlari dot com almıştım iyi ki öyle yapmışım
  • 26-01-2020, 14:53:13
    #8
    Azerbaycanli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    En güzel işi AFMESU yapmış. yerlioto.com satın almış. Güzel paralar kazanır bu domainden.
    yerlioto onunmu Geçen aylarda almak için whatsapp'dan yazmıştım 3000$ demişti şimdi 25.000$ yazmış, Maşallah

    Bende o kadar çok para isteyince yine forumdan bir arkadaştan otoyerli.com 'u aldım.
  • 26-01-2020, 15:05:02
    #9
    mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yerlioto onunmu Geçen aylarda almak için whatsapp'dan yazmıştım 3000$ demişti şimdi 25.000$ yazmış, Maşallah

    Bende o kadar çok para isteyince yine forumdan bir arkadaştan otoyerli.com 'u aldım.
    Senin domain de fena değil. Hem oto hem de yerli kelimelerini içeriyor.