• 12-01-2020, 21:29:54
    #1
    Merhabalar. Godaddy firmasına yenileme ücretlerinin yüksek çıkması sonucu domainlerimi isimtescil firmasına transfer etmeye başladım.
    12 adet domaninin transfer işlemini başlattım.
    Transfer kodlarını isimtescil sistemi üzerine giriş yaptım. Transfer kodlarını kabul etti ve işlemi başlattı. Transfer tamamlanma zamanı olarak 14 ocak göstermeye başladı.
    Tekrar godaddy üzerinden manuel onaylama işlemi yaptım ve domainler transfer işlemi tamamlandı şeklinde bir mail gelerek panelimden kayboldu.
    İsimtescildeki transfer tamamlanma zamanı ise 10 ocak olarak güncelledi.

    Ancak 12 ocak olmasına rağmen her hangi bir transfer gerçekleşmedi. Gece isimtescile mail attım ancak hafta sonu olduğu için henüz dönüş alamadım.
    Fakat az önce isimtescil sitesini kontrol ettiğimde 2 tane domainin işlem durumunun domainler üzerinde transfer kilidi var seklinde bir hale dönüştüğünü 3 tanesinin ise işleminiz devam ediyor şekline dönüştüğünü gördüm.

    Sorun ise ben transfer işlemini başlatırken tüm domainlerin transfer kilidini kapattım. Kapattıktan sonra da godaddy müşteri hizmetlerini arayıp yaptığım işlemleri teyit ettim. Kendileri bir sorun olmadığını bu aşamadan sonra sadece beklemem gerektiğinive karşı tarafın kabul işleminden sonra transferlerin gerçekleşeceğini söyledi. Şimdi transfer kilidi var uyarısı görüyorum isimtescil sisteminde. Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba ?



    Ayrıca öyle bir saçmalık var ki godaddy bu aşamadan sonra bizimle ilgili bir şey yok karşı firma işlem yapacak diyor. İsimtescile soruyorum şu an bizlik bir şey yok godaddy işlem yapacak diyor. Domainler godaddy panelinde gözükmüyor ama isimtescil godaddynin işlemi henüz onaylamadığını söylüyor. Kafam allak bullak oldu.
  • 12-01-2020, 21:40:52
    #2
    Gelen transfer maillerine onay verdiyseniz 7 iş günü içerisinde transfer tamamlanır
  • 12-01-2020, 21:44:31
    #3
    Transfer onayı için bana mail gelmedi. Onaylama işlemini ben godaddy panelim üzerinden gerçekleştirdim. Onay sonucunda da şöyle bir mail aldım.
    Alıntı
    Alan adı transferinizi başarılı bir şekilde tamamlandık.Aşağıdaki alan adları, GoDaddy’den another registrar kuruluşuna taşındı:

    xxxxxxxxxx.org

    Başka herhangi bir sorunuz varsa, 0 850 390 75 46 numaralı telefondan müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.
    MiLLer7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gelen transfer maillerine onay verdiyseniz 7 iş günü içerisinde transfer tamamlanır
  • 12-01-2020, 21:46:31
    #4
    Hem isimtescil hemde godaddy tarafından alıcı maili ile satıcı maili arasında onay mailleri gönderilip onay vermeniz gerekiyor değişmedi ise
  • 12-01-2020, 21:50:02
    #5
    Değişmiş olabilir çünkü onay için iki firmadan da mail almadım. Zaten söylediğim gibi godaddy tarafında onay işlemini k.paneli üzerinden gerçekleştirdim. isimtescilden ise konu ile alakalı hiç mail almadım.
    MiLLer7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hem isimtescil hemde godaddy tarafından alıcı maili ile satıcı maili arasında onay mailleri gönderilip onay vermeniz gerekiyor değişmedi ise
  • 12-01-2020, 22:05:14
    #6
    Ben iki yil once goddayden isimtescile transfer ettim ayni gun transfer islemi gerceklesti normalinde uzun surmemesi gerekir.
  • 12-01-2020, 22:10:09
    #7
    Ben ayın 8inde transfer işlemini başlattım. 9unda ise godaddy paneli üzerinden onaylama yaptım ve transfer tamamlandı şeklinde bir bildirim aldım. Bununla birlikte ayın 9unda domainler godaddy panelimden silindi. Mail içeriğini yukarıda attım. Ancak 3 gün olmasına rağmen isimtescil tarafında bir gelişme yok. Pardon gelişme var ama olumsuz gelişme var. Diğer tarafta panelden çıkmış olan domain için isimtescil transfer kilidi var diyor. Elimde godaddy tarafından transfer kilidini kaldırdığıma dair de mail var. Daha önce isimtescilde bir sıkıntı yaşamıştım. Yine bir sıkıntı yaşar da bu 12 domaini kaybedersem sıkıntı çıkacak.
    flatcastradyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben iki yil once goddayden isimtescile transfer ettim ayni gun transfer islemi gerceklesti normalinde uzun surmemesi gerekir.
  • 12-01-2020, 22:12:25
    #8
    Transferi kabul ettiniz mi hocam. (kilit ve gizlilik açık mı?)

    https://dcc.godaddy.com/transfers/out
  • 12-01-2020, 22:14:35
    #9
    İlk başta bu şekilde her şey uygun olmasına rağmen domainlerin 5 tanesinin durumları değişmiş ve çarpılar çıkmış. Hala her koşul uygun gözükenlerde ise tahmini 10.01.2020 gözüküyor tarih. Neredeyse ayın 12si bitiyor olmasına rağmen




    EVet hocam manuel onaylama işlemini linkini attığınız kısımdan yaptım. Bu kısımdan onaylama yaptıktan sonra zaten panelden gitti domainler. Gizlilik zaten aktif değildi. Transfer kilidini ise işleme başlamadan önce kaldırdım. Godaddy tarafından kilidin kalktığı yönünde de bir mail aldım. Müşteri temsilcisine de teyit ettirdim. Transfer için her şeyin doğru olduğunu artık beklemekten başka yapacak bir şey kalmadığını söylemişti sonra manuel onay işleminden önce.
    Gltekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Transferi kabul ettiniz mi hocam. (kilit ve gizlilik açık mı?)

    https://dcc.godaddy.com/transfers/out