Merhaba arkadaşlar,
.com.tr bir alan adı aldım. Fakat NIC.TR'den sadece DNS değiştirebiliyoruz. ben maillerimi Google ile kullanmak istiyorum. Bunun için MX kaydı değiştirmem gerekiyor ama nic.tr'de böyle bir seçenek bulamadım.
Bunun için en mantıklı yol nedir?
Yardımlarınız için teşekkürler.
.com.tr alan adı için MX kaydı
8
●2.679
- 14-11-2018, 22:26:30
- 14-11-2018, 22:30:35Merhaba,
Herhangi bir hostingim yok. Sadece mail kullanacağım. Bu durumda nasıl yapmam gerekiyor. - 14-11-2018, 22:54:11https://www.cloudns.net/ gibi siteleri kullanın. Eğer yanlış bilmiyorsam G Suite'in ve NicTR'nin, Yandex.Kurum gibi bir DNS barındrıcısı yok. Yani bir DNS server bulmanız lazım. Cloud DNS size ücretsiz bir DNS barındırma hizmeti sağlar. Sonra oradan MX kayıtlarınızı güncellersiniz. Eğer illa G Suite kullanmayacaksanız direk Yandex.Kurum kullanmanızı öneririm. Hem DNS barındırıcı hem de mail ve diğer hizmetleri tek noktadan alırsınız.
- 14-11-2018, 22:58:57Selam,CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında yandex kurum kullanıyorum baska siteler için. Bir problem de yok ama sistemi değiştirmişler Yandex.Connect diye birşey çıkarmışlar, DNS'leri yandex'e yönlendirdim, MX kayıtları kendiğinden oldu zaten, ama connect.yandex.com'dan alan adı yönetimine ulaşmaya çalışınca aşağıdaki gibi hata veriyor.
http://prntscr.com/lif71j
Biraz daha bekleyeceğim belki bişeyler güncelleniyordur ama olmazsa alternatif olarak Google'a geçeceğim mecburen. - 14-11-2018, 23:11:21Domaini henüz migrate etmemiş olabilir, yeniden eskiye doğru gidiyor. Ve hesap sayısıda bu noktada önemli. Bu durumda hesabınız tanımlanmadığı için admin panelde sıkıntı çıkarıyor. Direkt erişim adresi https://connect.yandex.com/portal/admin Eğer halen sıkıntı çıkarmaya devam ederse https://domain.yandex.com/domain_list/ adresini kullanabilirsiniz. Migrasyonuda bu adresten başlatabilirsiniz.kocalisefa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-11-2018, 10:38:28Selam,CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında migrate etmiş gözüküyor aşağıdaki gibi. Ama domain'in ismine tıklayınca daha önce gönderdiğim sayfa çıkıyor. 3 tane daha domainim var onlarda hiç bi problem yok, tıklayınca Kullanıcılar sayfası açılıyor. Bunda neden böyle oldu anlamadım. Silip tekrar ekleyeyim diye düşündüm ama nerden silineceğini de bulamadım.
http://prntscr.com/likzsy - 15-11-2018, 20:53:42Sadece connect üzerinden siliniyor da sizinki garip bir durum. Admin sayfasında açılır listeden domainin en azından kurum profili sayfasına girebiliyorsanız domaini silebilirsiniz. Sağ üstteki 3 noktaya tıklamanız yeterli, menü çıkacaktır. TR uzantılı domainlerde bir dönem sorun oluyordu, sanırım connecte geçince bug tekrarladı. Dilerseniz https://yandex.com.tr/support/kurum/connect.html adresinden bir ticket açın, yardımcı oluyorlar.kocalisefa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle