Malum daha 2 sene önce $10-15K 3 harfli .com bulunurken şimdi $30K-$40'dan başlıyor. Tabi o zaman dolar da düşüktü. Şimdi 3 harf .com alıp köşeye atsak 5 sene unutsak emlak ya da diğer yatırım araçlarından daha fazla kazandırabilir mi?
Bir beyin fırtınası yapalım bakalım.
3 harfli .Com için beyin fırtınası
6
●470
- 13-01-2016, 02:25:22Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Bu dönemden sonra kısa domainler eskisi kadar parlamayacaktır. Zira birçok projenin anlamsız ya da farklı isimlerle parladığını görüyoruz. Buna farklı uzantılar da dahil. Bu yüzden özellikle 2005 yılı civarındaki gibi kısa domainleri alıp kenara atmak pek akıl karı değil diye düşünüyorum.
- 13-01-2016, 02:27:18Gene de fiyatlar astronomik şekilde artıyor. .Com'un alternatifi halen yok. İnsanların aklına ilk .com geliyor alan adı deyince.TVPazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-01-2016, 03:53:58Sizin görüşlerinize katılmıyorum. 3 harfli .com'lar için spesifik olarak bir şey diyemem ancak ;TVPazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa domainler her geçen gün değerleniyor.
Farklı uzantılarla projeler ortaya çıksa dahi pazar hakimiyeti çok yüksek olan .com'un gücünü kimse görmezden gelemez. Eğer farklı uzantıyla bir proje yapıyorsanız dahi, trafiğinizin bir kısmı .com uzantılı domaine akacaktır. domainin kendisi kişinin aklında yer edinebilir ancak sonuna .com koymak gibi bir alışkanlığı var çoğu internet kullanıcısının. Bununda sebebi daha önceden belirttiğim .com uzantısının uzun yıllardır pazar hakimiyeti.
Kısa domainlerle ilgili olarak da;
Her şeyden önce fiyatların artmasıyla daha prestijli bir konuma geldiler.
Firmalar olabildiğince kısa domainler alarak akılda kalıcılığı yükseltmeye çalışyor.
Özellikle mobil internetin hayatımıza girmesiyle, site sahipleri olabildiğince az tuşa basılarak sitelerine girilebilmesi için uğraşıyor. Örneğin facebook.com yazana kadar fb.com yazmak gibi.
Bunun yanı sıra sesle komut verme sistemlerinin geliştirilmesiyle büyük firmalar kısa domainlere yatırımın önem kazandığını düşünüyor. Aynı örnekten gidersek, sistemin facebook kelimesini algılayıp işlemesiyle, fb harflerini anlayıp işleme dönüştürmesi arasında ciddi farklar var.
vs vs gibi nedenlerden dolayı kısa domainler, özellikle de .com uzantılılar değerlenmeye devam edecek gibi gözüküyor. - 13-01-2016, 09:21:13Yorumunuz için teşekkürler. Konu benim gibi düşünenler varsa yön verecektir.metwebber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-01-2016, 12:07:54ben kısa domainlerin seo ya yaptıgı olumlu etkının çok da fazla oldugunu dusunmuyorum. benım ıçın google da yada diğer arama motorlarında basarılı olmak, özgün içerik, istikrar ve planlı bir site dışı seo ile gerçekleşir.