• 10-12-2014, 04:52:25
    #82
    Şu aşağıdaki yazıları yazacak beyin yapısına sahip + konuyu açan şahıs + bu yazıları destekler nitelikte yazan beyin yapısına sahip kişilere tek sorum; sizi hiç evire çevire dövüp de, döverken de "bu yaşına geldin hiç mi tepende taşıdığın et yığınını kullanmak aklına gelmedi" diye sinkaflı cümleler kuran oldu mu sizlere?

    Protex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkçe çok yetersiz bir dil. Bilimsel olarak fakir bir dil olduğu kabul görmekte. Osmanlıca umarım ana dilimiz olur. Milletin anlayamadığı nokta, osmanlıcayı latin harici harflerle yazacağımızı zannetmesi. Diline yeni kelimeler eklenip zenginleşecek harflerinde değişmeyecek. çinceyide latin harflerine çevirerek öğreniyorsun. yazma işide sonra zamanla gelişiyor. zararın neresinden dönsek kar. Konu için tşk. Bir domain regliyeyim bakalım..
    Sen önce kendi yazıp çizdiğini düzelt sonra Türkçe'nin yetersizliğini eleştir "ibrikçi başı". Bak seni o kadar yücelttim ki hayranı olduğun Osmanlı döneminin en kalifiye iş alanların birinin müdürü olan sıfatı sana yakıştırdım. Ama gel gör ki "ibrik" kelimesi bugün de kullanılıyor. Hmm!..

    Ha o dönem padişaha "ibrikçi başı" olmuşsun, ha şimdi birilerine. Arada çok fark yok.

    fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Osmanlıca diye bir dil yok arkadaşlar. Osmanlı zamanında konuşulan Türkçe var. Tarihimizle bağımızı yok etmek için dilimizi yok ettiler. Osmanlıya ve o dönem konuşulan birçok kelimeye düşmanlık yapıldı. Şuan Nutuku okuyup anlayan yoktur. hatta gençliğe hitabedeki osmanlıca denilen kelimeler çıkarılırsa gençliğe hitabe de ortada kalmaz. Dikkatinize sunmak istedim.
    Tarihini çok merak ediyorsan Milli Kütüphane ve türevleri, üniversite kürsüleri, Osmanlı arşivleri orada duruyor bi koşu git öğren gel. Ben de dikkatine sunmak istedim.


    AlyOsman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Japonlar kendi alfabeleri ile 3000 yıl önce yazılmış bir kitabı okuyabiliyorlar.
    İngilizler kendi alfabeleri ile 1200 yıl önce yazılmış olan bir kitabı okuyabiliyorlar.
    Bizler 100 sene önce ceddimizin yazdığı bir kitabı okuyamıyoruz !
    Demiş Necip Fazıl Kısakürek . Çok güzel çok doğru demiş.

    Bu işler baskıyla olmaz Hükümet Yandaşı gibi'de gözükmem istemem ancak . Bir Dünya Tarihinden bahsediyoruz En azından çok iyi imkanlar ile gerekli kurslar ders olanakları ile bu iş desteklenmeli.

    AlyOsman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Peki sizin için özel sempozyum düzenleriz tatmin olmanız için
    Bu adamlar bunu konuşuyor (TATMİN olmayacağın Vikipedi diyor ki ; )
    Bugün en çok kabul gören görüşe göre ilk Japon dili lehçeleri 5 bin yıl önce Korece'den türemiştir.

    1.Ben zaten Bu adamlar 3 Bin yıl önce E-Kitap Pardon Herhangi bir kitap yazdı demedim söz'ü okudum beğendim paylaştım
    2.Karşıt olduğunuz için ne olursa olsun çırpınmaya devam edeceksiniz.

    Bir de ben o sözü paylaşırken altındaki mesaj için paylaştım Yok Agacım Attın 500 Yıl fazla söyledin Yok 500 Az söyledin bunlar sizin gibi zamanı değersiz olanlar için tartışmaya açık konular . iyi forumlar

    NFK dediğin adam, Menderes'e gidip de "bana devlet ödeneğinden para verin de iş kurayım" diyecek kadar aciziyet sahibi deyyusun tekidir. Ondan sonra kalkar Allah, kitap, doğruluk edebiyatı yapar ama gel gör ki bir anlamda milletin fakirin fukaranın parasını cukkalama derdine düşer.

    Devletin bursu ile Paris Sorbonne 'ye gittiğinde okuyacağına her sonradan görmenin yaptığı gibi uçkuruna sahip olmaktan aciz bir şekilde kadın, kumar, alkol batağında sürtmüş bir sefilin kalkıp da sonrasında İslami minvelde yazılar yazması ile bir takım düzenbazlarca gündemde tutulup yüceltilmesi de "al birini vur ötekine" lafının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

    Yaşadığı dönemdeki devleti yöneten Menderes, kendisi ve bugün devleti yöneten şahıslar ile aralarında gram zihniyet farkı olmayan sahip insanların bu ülkede bu şekilde varlık kazanması da genetik arızanın en temel kanıtıdır.

    Ayrıca cehalete hiçbir zaman derman yetmez. Senin cehaletine hiç ama hiç yetmez.

    1- Saçma bir forumu kaynak göstererek yok Japonca 3 bin, 5 bin bilmem neci şeklinde saçma diyaloglara girdiğin için.
    2- Kaynak gösterdiğin saçma forumda bile "Japonca ilk dönemde sadece bir konuşma diliydi. Bir alfabeye sahip değildi" yazıyor ama kalkmışsın kitap yazılmıştı diyorsun. Zaten sular seller gibi Japon edebiyatı üzerine edebiyat parçalıyorlardı o dönemde.
    3- İnsanın tabiatına ait olan şey yazmadan önce çizer yani Japonya'da, Kore'de ve diğer yaşam alanlarında insanlar önce çizmişler sonra nesire geçmişlerdir.
    4- "İngilizler kendi alfabeleri ile 1200 yıl önce yazılmış olan bir kitabı okuyabiliyorlar." şeklinde bir cümle sarf etmişsin ki 500 km öteden "Cehalet paçamdan akıyor. Belediye ile başım belada, bütün logarları doldurğuç için beni dava ediyorlar" diye bağırıyorsun. Madem ecdatlarının mirasına o kadar sahipti de o İngilizler sorması ayıp şurada 400 - 450 yıl önce yaşamış Shakespeare 'in niye bir tane oyununu okuyamıyorlar. Hoş bugün İngiliz vatandaşını yolda çevirsen grameri bile senden beterdir ya neyse.
    5- Ceddinin yazdığı kitabı okuma heveslisi isen bu senin özel merakındır. Gidersin Eski Türkçe konusunda özel eğitim alırsın ya da ilgili üniversite bölümlerinde okursun ya da bu cacığı mektebinde okuyamıyorsan okumuş olan ve bu konuda uzman olan kişileri parası ile tutar ve kendine tercümanlık yaptırırsın ya da piyasada günümüz Türkçesi ile geçmiş dönemlere ait kitapların yeni basımlarını bulur okursun. Yok ben işi kaynağından okuyacağım diyorsan sana diyeceğim tek laf "daha orta okul ya da lise edebiyat dersindeki mefulü, mefailün aruz veznini önünde gördüğünde şabalak şabalak bakıp da "bu nasıl bir şey Türkçe dersinde bize Arapça gösteriyorlar" diye Arapça ile Farsça arasındaki farkı bile bilmeyecek bir cahile rağmen çok yüksekten uçuyorsun ibrikçi başı" derim sana (Bak seni de diğeri gibi ecdadının dönemindeki en kayda değer iş alanlarından biri olan ibrikçiliğin müdürü yaptım, haydi iyisin).

    Son kez şunu da söyleyeyim de bundan sonra sağda solda kendini pazarlarken biraz daha elit tabakadanmışsın gibi caka yaparsın.

    Özal döneminde Japon Başbakanı Türkiye'ye geldiğinde Özal;

    - Yahu siz atom bombasını yediniz ama 50 senede kalkınarak dünyaya yön verdiniz. Nasıl oluyor bu iş?

    demiş. Japon Başbakan da cevap vermiş;

    J.B.: Sizin büyük anneniz ne mezunu idi?
    Özal : Bilmem, belki ilkokula bile gitmemiştir.
    J.B. : Benim büyük annem üniversite mezunu idi.

    demiş ve dönmüş gitmiş. Bilmem anladın mı nüansı ecdat heveslisi.

    Yine konuyu açtığın için bir örnek daha vereyim;

    1800 'lü yıllarda Fransa Sorbonne üniversitesinden Japon bir dilbilimci kalkıp Doğu Anadolu'ya gelerek Kürtçe üzerine araştırmalar yaparak bunu makale olarak yayımlıyor. Bilmem bunu da idrak edebildin mi?

    İşkembe-i kübranızdan konuşmak beleş de aman diyeyim yolda sokakta bu şekilde fazla atarlı konuşmayın sonra benim gibi cahilliklerini bilmeyip de cehaletleri ile sağa sola caka satanlara tahammülsüz olan birilerine denk gelirsiniz sonra giriş cümlelerimdeki eyleme maruz kalırsınız. Allah esirgesin, sizlerde bize lazımsınız. Sizlerde olmalısınız ki ilim irfan sahibi insanların kıymeti bilinsin, el üstünde tutulsun.
  • 10-12-2014, 04:58:02
    #83
    Tartıştığımız şeylere bak hele..
  • 10-12-2014, 05:15:04
    #84
    Şu konuya yorum yazan taraflı/tarafsız herkesi engelliyorum. Çok boş insanlarsınız. Engellediğimi yazma sebebim, bu mesajımı okuyan diğer arkadaşlar da buradakileri engelleyebilir ve forum da ''dolu'' insanlar ile ticaretlerine devam edebilir.
  • 10-12-2014, 07:04:09
    #85
    Osmanlıca yoktur, Osmanlı Türkçesi vardır. Osmanlı Türkçesinde, "bildiğimiz Türkçe" sadece Arap alfabesiyle yazılır. Örneğin onur diye onurdur. Yani "onur" yazında da aynı şeyi anlarsınız, "اونور" yazınca da aynı şeyi anlarsınız. Böyle olunca farklı alan adı almanın gereksiz bir yatırım olacağını düşünüyorum.

    Diğer yandan, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman Arap alfabesi kullanmayacaktır.
  • 10-12-2014, 09:26:05
    #86
    Bu forumda siyaset yasaktır. Siyasi tartışmalara doğru devam edilirse konu silinerek ceza uygulanmaya başlanacaktır. Bilginize.
  • 10-12-2014, 10:21:42
    #87
    Şu da cehaletine derman yetmeyenlere kaynak olsun.
  • 10-12-2014, 11:12:18
    #88
    Hiç sevmesem de bu gün Soner Yalçın odatv de bu konu ile alakalı haber yapmış. Bende okumanızda fayda var. Bozuk saat bile günde en az iki kez doğruyu gösterir.

    XOOM 2 ME cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 10-12-2014, 11:24:58
    #89
    Üyeliği durduruldu
    kadirbilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kemalistlerin nasılda zoruna gidiyor , Vay vay vay

    Açıktan söyleyemiyorlarda korkularını.
    Yok ütopikmiş yok osmanlıca saçmaymış felan felan .
    Osmanlı Türkçesi Gerçek Türkçedir , Zoruna gidenin daha çok zoruna gitsin.
    Bize Latin alfabesine geçerken bi sorsaydınız ?

    Ayrıca moderator , şu konuyu kapatırsan sevinirim yoksa çirkinleşecek bu mevzuu.

    Ecdadıma hakarete kadar gidenler var aralarında , içlerindeki nefreti kusamıyorlar sadece.
    Harf Devrimi ile Türk milleti dilini kaybetmemiştir.Neticede bu devrim ile yeni bir dil kullanılmaya başlanmamış öz Türkçenin yazıldığı harfler değişmiştir.Cumhuriyet düşmanlarının iddia ettiği gibi Harf Devrimi sadece Arapça kelimelere yönelik olarak değil dildeki tüm yabancı kelimelerin temizlenmesine yönelik bir çalışmadır.Arşivler özellikle dönem gazeteleri devriminin amacını,yapılış sürecini incelemek isteyenler için her zaman anlatmaya hazır beklemektedir.

    Söylemeden edemeyeceğim. "Kemalist ve Korku" nasıl tek bir cümle içinde kullandın hayret ediyorum.

    ---

    Hayatında 3 kitap okumamış adamlar Osmanlıca kaynakları okuyamamaktan şikayetçi. Yahu birşeyden yakınıyorsun. Bir dönde kendine bir bak Allah aşkına.

    AlyOsman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Japonlar kendi alfabeleri ile 3000 yıl önce yazılmış bir kitabı okuyabiliyorlar.
    İngilizler kendi alfabeleri ile 1200 yıl önce yazılmış olan bir kitabı okuyabiliyorlar.
    Bizler 100 sene önce ceddimizin yazdığı bir kitabı okuyamıyoruz !
    Demiş Necip Fazıl Kısakürek . Çok güzel çok doğru demiş.

    Bu işler baskıyla olmaz Hükümet Yandaşı gibi'de gözükmem istemem ancak . Bir Dünya Tarihinden bahsediyoruz En azından çok iyi imkanlar ile gerekli kurslar ders olanakları ile bu iş desteklenmeli.
    Ceddinin yazdığı kitabı ceddinde okuyamıyordu ki O zamanla bu zamanın okuma yazma oranını bir karşılaştır bakalım.
  • 10-12-2014, 11:50:00
    #90
    Eğitim sistemi değil deneme tahtası anasını satayım, Her sene birşeyler değiştiriyorlar. Özellikle son 5-6 yıldır okuyan/okula başlayan nesilin ileride çok sıkıntılar çekeceğini düşünüyorum.

    Resmi dil konusuna gelince, resmi dili değiştirmeye kalkışabilecek cüretin kimsede olduğunu sanmıyorum.