• 20-12-2007, 21:06:00
    #1
    GoDaddy'den kaydettiğim domainlerimden birisinin sitesine 2 gündür erişilemiyordu, bende bugün siteye whois çektim ve nslerin;

    NS1.SUSPENDED-FOR.SPAM-AND-ABUSE.COM
    NS2.SUSPENDED-FOR.SPAM-AND-ABUSE.COM

    olarak değiştiğini farkettim. GD'de bulunan diğer domainlerime whois çektiğimde değişikliğin olmadığını farketmem üzerine gd panelime girdim ve domainin panelimde olmadığını farkettim. Şimdi bunlara nasıl ulaşmalıyım, ulaşırımda ne yazmalıyım, ingilizce 0 seviyede sayılır Burdan Bob Parsons denen şerefizede bir çift lafım var; "O çaldığın domainde fazla hit yoktu, banada birşey kaybettirmez. O domaini senin şirketinden biri çaldı, hepinizin boğazında kalır inşallah. Hakkımı helal etmiyorum."

    Bob'cum aklıma gelmişken şunuda ekleyeyim, görmeyecen bile bunları ama içimde kalmasından iyidir; "Bu işin ICANN'ide var, sen ICANN yalakasısın gerçi ama o domaini almazsam ICANN'e kadar yolumuz var."
  • 20-12-2007, 21:11:23
    #2
    yeni aldığın bir domain miydi?
    ödemeyi başkasının kartıyla veya başka bir paypal ile mi yapmıştın?
  • 20-12-2007, 21:29:18
    #3
    Ödeme annemin adına açtığımız sanal kartla yapıldı ve o panelimdeki tüm domainleride o sanal kartla aldım. Kartı ve hesabı sadece ben kullanıyorum yani bana açıldı ve kartta bakiye varken işlem yaptım. Ayrıca hesabımdaki diğer domainler niye gitmedide sadece o domain gitti. Domaini 28 Ekim'de almıştım.
  • 20-12-2007, 21:31:31
    #4
    neden bu ns ler , spam ve abuse tan bahsediyor acaba,

    abuse : kötüye kullanmak, suistimal etmek,çirkin sözler söylemek,
    spam : biliyoruz zaten
    suspend : durdurmak

    KahvaLti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    NS1.SUSPENDED-FOR.SPAM-AND-ABUSE.COM
    NS2.SUSPENDED-FOR.SPAM-AND-ABUSE.COM
  • 20-12-2007, 21:32:37
    #5
    Çıldırmak üzereyim ya hiç bir çalıntı iş yok ve benim domainim gidiyor, ne yazmam, ne belge göndermem lazım bunlara?
  • 20-12-2007, 21:47:52
    #6
    domaini durdurmuşlar ..

    birisi abuse@godaddy.com a domaini report etmiş muhakkak..

    onlarda kontrol edip , ve domain sahibine, spam ve abuse varsa düzeltmeleri için 48saat verip, bundan sonra düzeltme yada cevap yoksa , domaini durduruyorlar..

    açılması için , güzel bir mail çekmeniz gerekiyor, ayrıca $75 , açmaya para alıyorlar
  • 20-12-2007, 21:48:06
    #7
    ödeme geri çekildiği zaman domainde geri çekilir ve açık arttırmayla satılır.
  • 20-12-2007, 21:52:53
    #8
    Sorması ayıpta hangi şerefiz, o maile domain ile ilgili bir şikayette bulunabilirki. Ödeme ile ilgili ne sorun var hala anlayamadım. 75$ ıda ödemiyorum onlara öteki tarafta o maile domain hakkında asılsız ihbar verenede, o domaine el koyanada hakkımı kesinkez haram ediyorum.

    Ek olarak, asla ödemeyi geri çekecek kadar şerefsizce, onursuzca, haysiyetsizce ve çakalca bir zihniyete sahip olmadım. Paramı peşin ödeyip domainimi aldım. Altına girmekten en çok korktuğum şey kul hakkıdır ve hakkım GoDaddy'e haram olsun.
  • 20-12-2007, 21:55:28
    #9
    millete küfür edip duruyorsunuz,

    domain adresini yazda , bizde fikrimizi belirtelim,