• 06-06-2013, 12:00:23
    #1
    Merhaba arkadaşlar , bugün Türkiyenin en büyük domain kayıt şirketlerinden olan İHS’nin gönderdiği maile göre yakında .istanbul , .gold , .buy uzantılı domain satın alabileceğiz.
    İhs’den gönderilen e-mail ;

    Değerli Müşterimiz
    ICANN tarafından kurulan ve esas hak sahiplerinin hakkını korumaya yönelik olarak geliştirilen TMCH veritabanı sistemi kayıt kabul etmeye başlamıştır. TMCH (Trademark Clearinghouse) sisteminin kapsadığı yeni (.buy, .gold, .istanbul …vb gibi) alan adı uzantılarının tahsis işlemleri yakında başlayacaktır.
    Marka sahipleri sahip oldukları tüm markaları TMCH veritabanına kayıt ettirerek tüm yeni gTLD uzantıları için Sunrise aşamasına katılma hakkına sahip olabilecektir. Sunrise döneminde bir sıkıntı yaşanmaması adına tüm marka sahiplerinin TMCH veritabanına kayıt olmalarının öneminin altını çizmek isteriz.
    TMCH Veritabanı Sistemi iki işleve sahiptir:
    1- Her bir alan adı uzantısının tahsis otoritesi, alan adlarını tahsise açtığı zaman, TMCH veritabanı?na kayıt edilmiş olan markalar için marka sahibine öncelikli alım hakkı tanınacaktır. Diğer bir ifadeyle sisteme kayıt olduğunuzda, markanıza ait uzantıyı alma hakkı önce size tanınmış olacaktır. Bir marka TMCH veritabanına kaydedildiğinde Sunrise dönemi için birdaha belge gerekmeksizin yeni çıkacak tüm gTLD uzantıları için bir daha evrak beyan edilmesine gerek kalmayacaktır.
    2- Ön alım süreci içerisinde marka sahibi veritabanına kayıt ettiği markayı tescil ettirmek istemezse, genel alım sürecinde ilgili ibare herkesin kullanımına açılacaktır. Fakat bu süreç içerisinde ilgili ibareye 3. Bir kişi başvurduğunda bu kişi veritabanına kayıtlı markadan ve kullandığı sınıflardan haberdar edilecektir. Tecavüz teşkil eder nitelikteki bir kullanımda da iyiniyetli olmayacağı hatırlatılacaktır. Eş zamanlı olarak aynı bildirim marka sahibine de iletilecektir. Fakat marka sahibine alan adının tahsisi yönünde bu aşamada bir İnisiyatif hakkı tanınmamaktadır. Diğer bir deyişle, eğer ön alım hakkından faydalanmaz iseniz devamı sürecinde alan adını tahsis etmek isteyen kişiye marka sahipliğine yönelik bilgilendirme yapılacak fakat kendisine yapılan bildirime rağmen kendisi işlemlere devam edebilecektir. Tahsis işlemi gerçekleştikten sonra tecavüz teşkil eder nitelikte bir kullanım söz konusu olur ise, UDRP süreçlerine benzer fakat daha hızlı bir tahkim mekanizması ile alan adı geri alınabilecektir.
    TMCH Veritabanına kayıt olma koşulları:
    1- Başvurulacak markaların tescilli olma zorunluluğu bulunmaktadır. Başvuru halindeki markalar kabul edilmeyecektir.
    2- İlgili markaya ait ancak ve ancak birebir başvuru yapılabilecektir.
    3- İlgili marka logolu ise logonun beraberindeki ibare için ayrıca başvuru yapılabilecektir.
    ICANN TMCH veritabanı resmi kayıt ücreti 250 USD +KDV / Yıl . Başvurularınız için lütfen kurumsal@ihs.com.tr ile iletişime geçiniz.
    TMCH ile İlgili süreçlerle ilgili sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyacağımızı bilgilerinize sunarız.


    Kaynak : http://www.pirebyte.com/internet/ist...adlari-geliyor

  • 07-06-2013, 20:50:52
    #2
    Teşekkürler ama bu konuyu açan x kişisiniz.
  • 08-06-2013, 20:27:45
    #3
    başka konu göremedim o yüzden açtım. sanırım farklı kategorilere açıldı diğer konular.
  • 09-06-2013, 01:58:24
    #4
    Her ne kadar yeni uzantı çıksada her zaman için .com ve .net yerini bırakmayacaktır.
  • 09-06-2013, 17:30:01
    #5
    Mr.Darkness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Her ne kadar yeni uzantı çıksada her zaman için .com ve .net yerini bırakmayacaktır.
    dotnet out dotweb in
  • 09-06-2013, 20:58:55
    #6
    Mr.Darkness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Her ne kadar yeni uzantı çıksada her zaman için .com ve .net yerini bırakmayacaktır.
    .com ve .net in yerini tabikide alamaz fakat .buy ve .istanbul uzantılı domainler jenerik isimlerle çok kolay ve fazla hit kazanma şansımız yüksek bence.
  • 09-06-2013, 21:40:24
    #7
    .buy yurt dışı için ideal ama istanbul ülkemizde büyük ilgi görecektir orası kesin
  • 10-06-2013, 10:46:59
    #8
    Mr.Darkness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    .buy yurt dışı için ideal ama istanbul ülkemizde büyük ilgi görecektir orası kesin
    .buy uzantılı jenerik bi domain yakalayabilirsek yurtdışına iyi paraya satabiliriz
  • 12-06-2013, 00:57:48
    #9
    fiyatları hala açıklanmadı mı ilginç gerçekten çoğu kişi zarar edecek bu durumdan.