• 30-11-2013, 00:25:39
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Öncelikle herkese kolay gelsin. Bir domain ve site aldım vede domain : Network Solutions ta bulunmakta. Domainin kendi ns1 ve ns2 ve hangi ip kullanacağını sunucumda seçtim ve uyguladım.

    ns1.xxxoyna.com ve ns2.xxxoyna.com olrak ve tek ip kullnacağım için 31.xxx.108.58 onuda belirledikten sonra , sunucuma dosyalarımı attım msql verıtabanımı olusturdum ve attım.

    İkinci aşama olrak bu belirlediğim domaine yonelik ns1 ve ns2 lerin domaının durdugu fırmada tanımlanmasına geldıkı tıkandım. Daha once Network Solutions hesabım olmadığı için birkaç internetten yazıları okudum. Mantık ve işleyiş farkı olmayacağını düşünerek işlemleri yaptım. Lakin ns1 ve ns2 ye aynı ip ekleyemiyorum. Aşağıdaki resimden de görüleceği gibi.





    Sunucumdaki sitelerimin bu şekilde ns alan adları sıteye ozgudur ve tek ıp kullanıyorlar. Konu hakkında sızlerden yardım beklıyorum.

    1- Nerede hata yapıyor olabılırım.
    2- Diyelim firma bize tek ip verdi o zaman Network Solutions git kardeşim bir ip daha mı al diyecek
  • 30-11-2013, 00:28:33
    #2
    Üyeliği durduruldu
    yazdığın iplerin son rakamlarını değiştir ns1 olanı 58 yap ns2 olanı 59 yap sorun düzelir
  • 30-11-2013, 00:32:25
    #3
    Öncelikle teşekür ederim cevap için. Lakin elimde sadece 58 var ve bir ip kullanabiliyorum. Türkiyedeki firmalar olsun, yada yurtdışındaki diğer pekçok firmeda domainlerim ve ve suan aktıf olarak kullandıgım sıtelerın dns kayıtlarını hep ns1 ve ns2 ye atadıgım ıp ler bır tanedır. Hıc sorun yasamamıstım bugune kadar. Burası neden boyle yaptı anlayamadım
  • 30-11-2013, 00:34:05
    #4
    Üyeliği durduruldu
    ip olmaması önemli değil siten gene 58 ip sini kullanıcak o sitenin özelliği öle birini 58 yap diğerini 59 başka türlü sorunu çözemessin
  • 30-11-2013, 00:46:07
    #5
    Tekrar cevap için teşekkürler.

    Şöyleki :

    Aynı makinada duran bir başka sitemin dns kaydı ve ip adresi görüldüğü gibi. Domain Godaddy de. Aynı seri p yi ikisinede kullanabılıyorum. Sizin dedğiniz gibi yaparsam 59 ip yi kullanan siteye ulaşmayada çalışacaktır diye düşünüyorum vede sağlıklı olmayacağı kannatindeyim.



    Elbet burada da mevcuttur ama yöntemini bilmek lazım sanırım.
  • 30-11-2013, 00:54:20
    #6
    Üyeliği durduruldu
    hocam mantık o değil zaten senin siten 58 ipsini kullanacağı için o ip boş duracak öle bi ip zaten yok ben kendimde öle kullanıyorum hiç bi sorunda olmuo