• 15-12-2009, 02:12:28
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar iki gün önce bir mail aldım.

    Alıntı
    kimden Bortfeld <bortfeld@domainsecondhand.com>
    Hello, We buy and sell domains and web prjects. What is your price for the
    domain? If you have other domains for sale feel free to send your list. Looking forward to do business with you.

    Regards,
    Joseph Bortfeld
    President
    Domain alım satımı ve web projeleri ile ilgilendiğini, subjectte adı geçen domainin (burada belirtmedim domaini) fiyatının ne olduğunu ve satmak istediğim diger domainlerim varsa listesini göndermekten çekinmemem gerektiğini söyleyip benimle iş yapmayı beklediğini belirtiyor.

    Doğal olarak bende teklifiniz nedir diye cevap attım. Doğrudan aklımdan geçen fiyatı söylemek istemedim.

    Malum kişi 5.000 $ diyor, eğer fiyat az ise aklımdan geçen fiyatı söylememi ama anlayışıma sığınarak o fiyattan %12 veya %15 kendisine vermem gerektiğini söylüyor. Çünkü kendisi aracı olduğunu belirtmiş. ödeme şekli hakkında bilgi istemiş. paypal veya escrow yada wire transection (banka kanalı) neyse bildiriniz diyor.

    Bende 6.000$ teklif edip, kendi payınında içinde olduğunu belirtir bir email ile birlikte banka bilgilerimide gönderiyorum.

    Cevaben gönderdiği mailde; Bu işi yapan kişiler olarak domain appraisal yaptırmam gerektiğini, ancak o şekilde bahsi geçen domainin gerçek değerini öğrenebileceğimizi söylüyor. hatta kişi lafda araştırdığına göre bir link gönderiyor emailde. o linkde; html ile hazırlanmış forum görünümünde bir link olmasıyla beraber, bu kişinin de yazdıklarını gösteren bir bilgi kaynağı gibi lanse ediliyor.. Appraisal yapan firmalar hakkında yorumlar mevcut. hatta link şu:

    Alıntı
    To avoid mistakes I asked domain experts about reputable appraisal companies.Please check this forum with suggestions from other sellers and buyers:
    http://www.domainexplorer.org/Archiv...9/91462735.htm
    Bakıyorsunuz ki bilgiler doğru gibi. Hatta en güvenilir olan firma ResearchAppraisals görünüyor o forumda... Giriosunuz bakıyorsunuz ama mide bulandıran bi durum söz konusu..

    Kişinin mail gonderdigi domain; domainsecondhand.com ile researchappraisal firmasına ait sunucu grafiklerine bakıyosunuz ki aynı..

    Dolandırıcılık söz konusu veya başka bişey.
    Bahsi geçen domain SEDO 'da. Acaba sedo dışardan satış yaptığımızı mı tesbit etmeye çalışıyor diye şüpheleniyorsunuz. Doğal olarak ona cevaben bir mail atıyorum ve diyorum ki;

    Alıntı
    Eğer appraisal (domain değer ölçümü) istiyorsanız SEDO 'nun böyle bir hizmeti var.. Bunu sağlayabilirim. Ayrıca escrow veya paypayl gerek yok, satış sedo 'dan gerçekleştirilecektir.
    ve düşündüğüm gibi bir cevap geliyor.
    Kişi sedo gibi sitelerin yaptığı appraisal'a güvenmediğini diger firmalarında kötü olduğunu veya pahalı olduğunu, sadece belirttigi forumda konuşulan firmaya güveneceğini söylüyor ve iyi bir cevabı hakediyor

    Verdiğim cevap buraya yazılmaz..

    Kısacası dikkatli olalım arkadaşlar böyle şeylerde oluyor.. Kimse kimseye silah zoruyla satış yapmıyor. En iyi appraisal sizin kafanızdaki fiyattır ve iki kere iki dörttür. Herzaman.

    Bilginize.
  • 15-12-2009, 11:43:24
    #2
    Bu konuda onlarca arkadaş bana da soruyor:

    Eğer bir domain için size mail atıyorlarsa ve içinde appraisals kelimesi geçiyorsa %99 sizi kandırmaya yönelik harekettir.

    Ve ilk başta büyük ihtimal 5000 $'dan büyük bir rakam söylerler ve siz de sevinirsiniz... Boşuna sevinmeyin, karşı tarafa cevap bile vermeyin, veya domaini bedavaya vereyim diyebilirsiniz.
  • 15-12-2009, 11:50:26
    #3
    bunlar bebe appraisals firmalarının oyunu.. müşteri çekiyorlar kendi akıllarınca...
  • 15-12-2009, 12:06:34
    #4
    AfMeSu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bunlar bebe appraisals firmalarının oyunu.. müşteri çekiyorlar kendi akıllarınca...
    Türkiye'de böyle profesyonel! çalışan bir yer şart.. Biz mi kursak..

    Ne dersiniz?


    Neyse işin şakası bu da.. Dikkat etmek lazım.
  • 15-12-2009, 12:18:58
    #5
    evet biz kuralım..

    abidikgubidik.com a talibiz. 5.000 TL ... yalnız www.tanitimuzmani.com dan appraisals almanız gerekiyor... sadece 100 TL
  • 28-06-2010, 15:12:33
    #6
    Üyeliği durduruldu
    gerçekten kanmamak lazım böyle zırvalara. iyi cevabını vermişsin olayı çözmüşsün vallahi
  • 28-06-2010, 15:16:35
    #7
    ugurbuxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    gerçekten kanmamak lazım böyle zırvalara. iyi cevabını vermişsin olayı çözmüşsün vallahi
    helal sana yıllanmış konuyu hortlatmışsın
  • 28-06-2010, 18:13:29
    #8
    Elimde henüz 100 civarında alan adı olmasına rağmen bana bile bu tür postalar geliyor. Yani birazcık iligli olmanız yeter. İşin açığı şimdiye kadar bunlara pas vermedim ama arkadaş gibi gideyim bunu forumda paylaşayım ki bilmeyenler faydalansın diye de düşünmedim. Bu açıdan kendisine teşekkür gönderiyorum. Ola ki sektörde olmayıp da eline es kaza mirasla falan :lol: geçmiş bir alan adını satacak kişi, üçkağıda gelmeden evvel bu konuyu okuyup uyanabilir.


    ---
    Gönderemiyorum, eski konuymuş Canlanınca görmüşüm.

    ---

    Mertcan03 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    helal sana yıllanmış konuyu hortlatmışsın
    Niye ki; geçerliliği bitmiş mi 6 aylık konunun ? Soru değil bilgi konusu.
  • 12-07-2010, 14:06:02
    #9
    DomainUsta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Boşuna sevinmeyin, karşı tarafa cevap bile vermeyin, veya domaini bedavaya vereyim diyebilirsiniz.
    Dimi, gelen mailden bir cümleyi google'de aratıp bu sayfaya ulaşıncaya kadar 5k$ hayaliyle yaşıyordum..