• 28-02-2022, 23:38:27
    #1
    Bir domain var yazamayacağım ama bir örnekle açıklayayım. Sonu "k" ile biten bir kelime fakat bunu "que" ile değiştireceğim.
    terlique (terlik), kitaplıque (kitaplık) çoğaltılabilir.
    "que" kullanan bir marka var. selamlıque markası. selamlık şeklinde okunuyor. Size ne hissettiriyor? Marka olabilme ihtimali var mı? Okunaklı oluyor gibi hissediyorum.
  • 01-03-2022, 00:01:55
    #2
    Marka olabilir tabi ama bunlar gerçek yazım olmayınca alternatif. Bazen çirkin duruyorlar, bazen ucuza kaçılmış hissi veriyorlar. Q yerine kelime ile biraz oynamak, sözlükte olmayan ama çağrışım yapan bir şeyler türetmek daha mantıklı olabilir..
  • 01-03-2022, 00:03:17
    #3
    Marka olabilir, akılda da kalıcı. Ama çaykoyski ismini koyan çaycı vibeı veriyor bana hani biraz "yaratıcı olmama ama çok düz bir yolla yaratıcı olduğunu düşünme" durumu da var gibi tam açıklayamadığım bir his. Kısacası markanın ürünleri kalite anlamında piyasa standartlarıyla en azından aynı seviyedeyse tabii ki kullanırdım ama ismine saygı duymazdım. Ayrıca isim aklımda da kalırdı. Kazaque alsam da lc waikiki ismi bile daha prestijli gelirdi yani. Çok gereksiz uzattım canım sıkkın.
  • 01-03-2022, 01:25:26
    #4
    Almakla almamak arasında gidip geldim ve sepette vazgeçtim.
    domainler şöyle
    diyaloque.com
    sozluque.com
    alana bol şanslar.
  • 01-03-2022, 16:51:03
    #5
    Türkçenin yapısını bozar hocam. Tam ingilizce olursa uluslararası camiada değerlendirilebilir. 🙂👍