• 07-08-2012, 11:22:32
    #1
    metehanakdeniz.com


    Mark Zuckerberg’in kendi kurduğu sosyal paylaşım sitesi olan Facebook.com’un yöneticiliğinden istifa etmesi isteniyor.

    Şirketin yatırımcıları hisse senetlerindeki değerin yarıya indiğini görünce harekete geçti. Zuckerberg’ten CEO’luğu daha deneyimli ellere bırakması talep edildi.

    'FAZLA CİDDİYE ALINMIYOR'
    Toplantıların çoğuna spor ayakkabı ve tişörtle katılan Zuckerberg’in fazla ciddiye alınmadığını söyleyen Chicagolu analist David Futrelle, “İyi bir hayalci olmak, her zaman iyi bir CEO olmayı gerektirmiyor. Şirketin iyiliği için yatırımcıların beklentileri üst düzeyde karşılanmalı” dedi.

    Zuckberg ise Wall Street’in planlarını izlemek gibi bir kaygısı olmadığını, kendisinin uzun vadeli, akılcı programına devam edeceğini açıkladı.

    GOOGLE’DA DA BENZERİ YAŞANMIŞTI

    Google’da da benzer bir durum yaşanmış, Google’ın kurucularından biri olan Larry Page, üç sene yönetimde kaldıktan sonra görevini Eric Schmidt’e teslim etmişti. Bu sayede firmanın başarısında ciddi bir artış sağlanmıştı. Twitter’ın kurucuları da, Google’ın yaptığına benzer bir strateji izleyerek, 2 sene önce Dick Costolo’yu müdürlüğe getirdi. Şirket şuan 500 milyonun üstünde takipçiye sahip.

    Fakat istisnalar da var. Dünyanın en büyük online satış portalı Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos sadece şirketin yöneticisi olarak kalmadı, aynı zamanda ürünlerin ve servislerin tanıtım yüzü oldu. Ancak Bezos’un daha önceden birkaç Wall Street şirketinde çalışmış olması, Harvard Üniversitesi’nin yurt odasında şirketini kuran Zuckerberg’den daha deneyimli kılıyor.

    Kararlardan tamamen uzak kalması zaten beklenmeyen Zuckergberg’den asıl istenen ise tamamen stratejiye odaklanması ve bütün dikkatini yaratıcılığına vermesi.

    veteknoloji
  • 07-08-2012, 11:30:41
    #2
    eheheh bebeye bak gitsin tek kale maç yapsın.
    Toplantıya tshirt, spor ayakkabıyla geliyomuş
  • 07-08-2012, 11:38:39
    #3
    Deneyimlilere bıraksın bence de
  • 07-08-2012, 11:41:15
    #4
    Adamın para derdi yok, geniş adamın hali başka oluyor tabi..
  • 07-08-2012, 11:51:23
    #5
    Ben olsam bırakırım onursal başkan tarzında bir şey olurum, doymadın mı olm paraya?
  • 07-08-2012, 11:55:45
    #6
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    benim face.i geri açıp öyle jübile yap koçum be
  • 07-08-2012, 12:07:06
    #7
    Kaç yaşında bu adam?
  • 07-08-2012, 12:12:49
    #8
    Logoskop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kaç yaşında bu adam?
    14 Mayıs 1984 doğumluymuş..
  • 07-08-2012, 14:51:55
    #9
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    adamı kendi şirketinden edecekler yau.. hakkaten acaip bişiy şu para. adama o kadar yalvardılar borsaya girsin diye şimdi de hadi çekil kenara diyolar wall street, şeytana pabucunu ters giydirir yeminle