Anket Tercihiniz
Toplam Katılımcı Sayısı: 109
Tercihiniz
cpanel
%69,72 (76 Oy)
plesk
%30,28 (33 Oy)
  • 24-06-2006, 11:03:32
    #37
    Üyeliği durduruldu
    Hobaa ve WebDragona katılıyorum, Plesk Cpanelden çok daha basit bir kullanıma sahip, neresine karışık diyorsunuz anlayamıyorum. Ben Plesk'i tek geçerim gerçekten, biraz yavaş olabilir ama hem kullanımı çok kolay hem arayüzü çok güzel. Özellik itibariyle cpanel daha çok özelliğe sahip orası bir gerçek ama çok sinir olduğum Cpanel özellikleri var, o yüzden hep soğuk yaklaşıyorum Cpanele.

    Cpanel'e gelince Cpanelde en sevmediğim şeyler şunlar :

    1) Yeni Domain açarken, Domain adı çok kısa, hep kısaltma kullanmak zorunda kalıyosun, domain adını adam gibi yazamıyosun.

    2) Database oluşturduğun zaman database adına otomatik olarak domain__ şeklinde Domain adını da ekliyor, buna müthiş derecede sinir oluyorum çok itici bir durum.

    3) Serverde saat ayarı pili bitmiş saat gibi yavaş yavaş geri kalıyor, ikide bir saat ayarı yapmak zorunda kalıyordum. ( Bu soruna bir dipnot ekleyim, bu sorun belki Server ayarlarını yeterince güzel yapıp vermeyen Hosting Firmadan da kaynaklanmış olabilir, bilemiyorum)

    4) Webmailinde hep bi sorun yaşamıştım, Mail sayfası bile açmıyordu doğru düzgün.

    5) Ara yüzü insanın içini karartıyor, çok basit geliyor bana, hiç profesyonel gelmiyor.
  • 30-06-2006, 20:00:24
    #38
    Üyeliği durduruldu
    CPANEL den daha güzel ne olabilirki plesk hem çok yavaş.cpanel çok kullanışlı ve kolay
  • 30-06-2006, 20:15:35
    #39
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Webdragon adlı üyeden alıntı:
    @meltemhosting
    resimleri yayınlayabilirsen memnun olurum

  • 30-06-2006, 20:16:25
    #40
    Misafir
    plesk için çok yavaş diosunuz . pleski tr serverda veya almanya serverda en önemlisi ise local de bi kullanında görün yavaşmı! o yavaşlık görsel olmasından kaynaklanıyor! her yazı için bi resim bi logo var fakat whm de bilemiyorum. arkadaiın dediği gibi plesk çok basit panel ve cpanelin arayüzü benimde canımı sıkıyor.
  • 30-06-2006, 23:33:36
    #41
    Resimler için teşekkürler @meltemhosting

    Bence admin panelide çok karışık o solmenüde birşeyi bulmak ölüm heralde birde o karanlık can sıkıcı arayüz eklenince tam oluyor. Benim fikrim bu Pleski tek geçerim ne kadarda az özelliği olsa bile...
  • 01-07-2006, 00:09:38
    #42
    Misafir
    bi kere pleskin bi ağır lığı var. oturaklı bi panel. kullananlar ne demek istediğimi anlar
  • 01-07-2006, 11:20:23
    #43
    Ben paraya bakarım

    plesk ucuz
    cpanel pahalı

    mercedes mi iyi Bmw mi iyi gibi bir kıyaslama olmuş bence.
    ikisinden farklı iyi yönleri var.

    plesk ilede aynı şeyi yapıyorum cpanel ilede.

    Senin bütçene baglı.
  • 01-07-2006, 14:49:36
    #44
    pleskin her şeyi para ama cpanelde öyle bir şey yok.

    sınırsız plesk 35 $ layeredtech+10 $ türkçe dil desteği
    cpanel + rvskin 28 $

    benim fikrim linux ta kesinlikle cpanel windows ta ise malesef plesk
  • 14-07-2006, 22:42:19
    #45
    Üyeliği durduruldu
    Evet maaalesef fiyat farkları var ama ikisinide kullanıyorum. Cpanel çok basit ve hızlı. Pleskte çok basit. Bana göre ilk cpanel kullananlar pleske zor alışıyor galiba. Ama yinede plesk derim ben..!