Hobaa ve WebDragona katılıyorum, Plesk Cpanelden çok daha basit bir kullanıma sahip, neresine karışık diyorsunuz anlayamıyorum. Ben Plesk'i tek geçerim gerçekten, biraz yavaş olabilir ama hem kullanımı çok kolay hem arayüzü çok güzel. Özellik itibariyle cpanel daha çok özelliğe sahip orası bir gerçek ama çok sinir olduğum Cpanel özellikleri var, o yüzden hep soğuk yaklaşıyorum Cpanele.
Cpanel'e gelince Cpanelde en sevmediğim şeyler şunlar :
1) Yeni Domain açarken, Domain adı çok kısa, hep kısaltma kullanmak zorunda kalıyosun, domain adını adam gibi yazamıyosun.
2) Database oluşturduğun zaman database adına otomatik olarak domain__ şeklinde Domain adını da ekliyor, buna müthiş derecede sinir oluyorum çok itici bir durum.
3) Serverde saat ayarı pili bitmiş saat gibi yavaş yavaş geri kalıyor, ikide bir saat ayarı yapmak zorunda kalıyordum. ( Bu soruna bir dipnot ekleyim, bu sorun belki Server ayarlarını yeterince güzel yapıp vermeyen Hosting Firmadan da kaynaklanmış olabilir, bilemiyorum)
4) Webmailinde hep bi sorun yaşamıştım, Mail sayfası bile açmıyordu doğru düzgün.
5) Ara yüzü insanın içini karartıyor, çok basit geliyor bana, hiç profesyonel gelmiyor.