Merhaba arkadşalar genelde devamlı host alıyorum.
Sunucu almak istiyorum.
Sunucum Natro'dan olacaktır başka alternatifler aynı fiyata 2 kat daha iyi özellik verse bile natro dışında bir yer ile anlaşma yapmayacağım.
---
2 sorum var
Natrodan sunucu seçmek istedigimde cpanel li olana 15 dolar daha fazla fiyat biçiyorlar.
cpanelli olanımı almalıyım? cpanelsiz alırsam 15 dolar daha az.
--
Host ile arasındaki fark nedir
Hostumda SQL dosyasını ekliyorum
php dosyalarını HTTPdocs içine atıyorum. configden belirliyorum hostu calıstıyorum
Sunucu aldıgım vakit sistem aynı şekildemi işliyor?
aynı yonergeleri izleyerekmi kurulum yapıyorum?
-------
Https için SSL Sertifika da almak istiyorum
bunun kurulumu kolaymı
Hangi SSL sertifika biçimini almalıyım
nasıl kurarım
Natrodan Sunucu Alanlar
5
●506
- 29-09-2014, 19:54:44
- 29-09-2014, 19:55:34Üyeliği durduruldustandart ssl uygun olan bende 10 adet bayi var onu kullanıuyorum
- 29-09-2014, 19:56:54peki bu kurulum nasıl yapılıyor SSL kolay mı?
--
Sunucu aldıgım zaman , kafam karışırmı , panel host la aynı şekildemi işliyor
sunucuyu aldıgım gibi veritabanı ayarlayıp , httpdocs içine atıp calıstırıcakmıyım - 30-09-2014, 13:28:00Merhaba;
Sunucu yönetimi konusunda bilginiz yoksa (ki sorularınızdan olmadığını görüyorum) sunucu almanızı tavsiye etmiyorum. Bayi hosting almanız daha faydalı olacaktır. Bayi hostingte sunucu yönetimi hizmeti aldığınız firma tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu noktada sunucu yönetimiyle ilgili sorun yaşama ihtimaliniz de sıfıra inmiş olacaktır.
SSL sertifikalarının birden fazla çeşidi var. Sadece güvenli bağlantı sağlamak amacıyla SSL sertifikası alacaksanız en düşük türdekini alabilirsiniz. Birden fazla firmanın birden fazla modeli var. Biz Bilintel Bilişim olarak Comodo'nun bayiliğini yapmaktayız. Comodo'nun en alt seviyedeki SSL sertifikası "Positive SSL"dir. Sertfikalarla ilgili detaylı açıklamalara https://www.bilintel.com/ssl.html adresindeki sayfamızın üst kısmından ulaşabilirsiniz.
SSL sertifikası kurulumu noktasında firmaların farklı politikaları bulunmaktadır. Bazı firmalar ücretsiz kurulum yapmakta, bazı firmalar ücretli kurulum yapmaktadır. Dolayısıyla hizmet alacağınız firmayla bu konuyu görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır. Barındırma hizmetini bir firmadan, SSL sertifikası hizmetini başka bir firmadan alabilirsiniz. SSL Sertifikası hizmetini aldığınız firma ücretsiz olarak başka bir firmadaki barındırma hesabınıza kurulum yapıyor olabilir. Bu sizin için avantajlı bir durum olacaktır.
Bununla birlikte SSL sertifikasını kullanabilmeniz için sertifika aldığınız her sitenizin "paylaşımsız IP adresi"nde barınması gerekmektedir. Barındırma hizmeti (paylaşımlı hosting, bayi hosting veya sunucu) alacağınız firma ile "her bir siteme SSL sertifikası satın alacağım. O sebeple her bir sitem için paylaşımsız IP adresine ihtiyacım olacak" diye baştan konuşmanızı tavsiye ediyorum.
Başka sorularınız olur ise yeniden yardımcı olmaya çalışırım @darkymarky
Saygılarımla.
Kerem ALPER
Bilintel Bilişim Tic. Ltd. Şti. - 30-09-2014, 13:37:44Sunucuda ister istemez problemler oluşabiliyor sağolsun natro saati 25 dolardan işlem yapar hele bu işlere biraz yabancıysanız bulaşmayın derim.darkymarky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-09-2014, 14:06:01natro ile çalışmayı kesinlikle düşünüyorsanız bu soruların zaten cevabı sitesindeki kb de yada müşteri temsilcisinden alabilirsiniz.Sunucu kiralayan firmaların sunucu ucretlerinden iki kat daha ucuz ise, destekleride en az o firmalardan 2 kat daha iyi dir.
Aldıgınız hizmetin kalitesini de ilerleyen dönemlerde burada paylaşırsanız, herkes bu bilgiden faydalanmış olur.Belki ozaman bu firmalarda yarı fiatına hizmet vermeyi düşünür.
şimdiden kolay gelsin.
