Muhtemelen bilgi maili ulaşmayan sunucu sahipleri var ise aşağıdaki şekilde bir bilgilendirme geldi. Özellikle 3 - 4 gündür ek açık yayınlanmadı derken bu bilgilendirme umarım başa sardırmaz.
Gelen bilgi maili şöyle, buna göre notlarınızı almayı unutmayınız.
[Önemli] cPanel ve WHM için Hedeflenen Güvenlik Güncellemesi: Yama 13 Mayıs 2026 saat 13:00'te yayınlanacak
Size bir cPanel ve WHM güvenlik yamasının 13 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 13:00 EST'de yayınlanması beklendiğini bildirmek için yazıyoruz.
Bu sürüm, cPanel ve WHM sürümleri arasında birden fazla güvenlik açığını ele almakta olup, Yüksek şiddete kadar derecelendirilen aşağıdaki açıklıklar için düzeltmeler de içermektedir.
- CVE-2026-29205
- CVE-2026-29206
- CVE-2026-32991
- CVE-2026-32992
- CVE-2026-32993
Yama ve Etkilenen Sürümler
Yama, 13 Mayıs saat 13 :00 EST 'de satışa sunulacak ve standart cPanel otomatik güncelleme süreci ile manuel güncelleme süreciyle dağıtılacak. Yama sunulduğunda manuel güncelleme yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.
Etkilenen Versiyonlar:
86, 94, 102, 110, 110 CL6, 118, 124, 126, 130, 132, 134, 136, 136 (WP2)
Şimdi Hazırlanın
- Etkilenen sunucuları belirleyin. Yukarıdaki etkilenen sürümlerde sunucularınızı inceleyin.
- Güncelleme yapılandırmasını kontrol et. Otomatik güncellemelerin devre dışı bırakılmış veya sürüm sabitlenmiş olduğu sunucular için, yama geldiğinde gecikme yaşanmayacak şekilde /etc/cpupdate.conf adresini şimdi inceleyin.
- Ekibinizi bilgilendirin. Eğer çevreniz bakım süresi gerektiriyorsa, ilgili kişileri bilgilendirin ki harekete geçmeye hazır olsunlar.
- Manuel güncelleme. Etkilenen sunucuları otomatik güncelleme tetiklenmeden önce güncellemek için, yama sunulduğunda /scripts/upcp çalıştırın.
- CloudLinux 6 kullanıcıları için not. Manuel güncellemeden önce, güncelleme katmanını cl6110 dalına ayarlayın
- Destek makalesinde tam yamalı sürümler ve tüm teknik detaylara bağlantı içeren bir takip e-postası için sizi takip edin.
Yama yayınlanır çıkmaz tam detaylar ve iyileştirme adımlarıyla takip edeceğiz.