Arkadaşlar merhaba,
Deneyimlerinize dayanarak Cpanel üzerine Nginx+Varnish mi dersiniz Litespeed+Varnish cacheyimi tercih edersiniz.
Nginx'e en hızlısı deniliyor şuan ama Apache ile çalıştığında öyle olamayacağını biliyorum. Sizin fikirleriniz deneyimleriniz nelerdir ?
Cpanel üzerine Nginx vs Litespeed
4
●1.464
- 05-01-2016, 23:13:36LiteSpeed'in sorun çıkardığını görmedim, nginx öyle ama çok sıkıntı çıkartan bir sistem.Benim tercihim LiteSpeed'den yana.Ama Facebook nginx kullanıyor diye duydum.
- 07-01-2016, 20:27:55Litespeed parali bir sistem, fakat hizli apache ye bakarak.
eger butcen var ise alabilirsin.
litespeed fiyatlari cpu basina dir. yani soyle olur eger sunucunuzun 4 cpu su var ise ve 4'undede litespeed calissin diyorsaniz 4cpu'luk litespeed lisansi aliyorsunuz 65dollar aylik.
benim kullandigim setup genelde degisir. ama cogu zaman
Apache + nginx calisir php i de mod_fcgid kullanabilirsin.
Veya apache +nginx + SuPHP
nginx i reverse proxy olarak kurmalisiniz boylece hem .htaccess desteklersiniz hemde static dosyalari direk nginx den verebilirsiniz. - 10-01-2016, 17:31:30Merhaba hocam, bende de apache + nginx gibi calisiyor, bir sorun yok. Litespeed cok pahali sistem.
- 10-01-2016, 18:05:22litespeed lisanslı bir eklenti fakat yaygın kullanılıyor ve sorunsuz.