• 02-11-2021, 21:13:29
    #1
    Öncelikle iyi akşamlar diliyorum. 6000₺ bütçe ile alınabilecek fiyat/performans telefon önerilerinize açığım teşekkürler.
  • 02-11-2021, 21:17:58
    #2
    İphone 8 veya 11 alabilirsiniz 2.el düşünürseniz.
  • 02-11-2021, 21:21:16
    #3
    Poco f3 256/8 alırsın 5 veya 5.xxx arası

    Edit: 11.11 yaklaştığı için çoğu ürünü kaldırmışlar çoğu kişiyi 11.11 e muhtaç bırakacak gibi düşünmeden fiyat karşılaştırması yapmadan hızlıca alabilesin diye
  • 02-11-2021, 21:22:30
    #4
    luxurydijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İphone 8 veya 11 alabilirsiniz 2.el düşünürseniz.
    Hocam şuanda ikinci el sonraki planda piyasa belli kimseye güven olmuyor.
  • 02-11-2021, 21:36:55
    #5
    iPhone SE 2020 ideal bir tercih olabilir.

    Bu soru aslında biraz telefondan beklentilerinize göre değişmekte. Oyun ağırlık mı kullanıyorsunuz, gündelik işler için mi yoksa tasarım ve fotoğraf ağırlık mı? Ayrıca bir telefonunun şarjının çok uzun gitmesi yada günde bir defa şarj etmeniz sizin için fark eder mi?

    Kendim iPhone SE 2020 kullanıcıyısım. Kompakt bir cihaz olması, tek kamera ile 3-4 kameraya sahip cihazlardan daha iyi fotoğraf çekmesi, iOS işletim sisteminin stabilitesi ve güncelleme desteğinin minumum 5 yıl olması beni bu cihaza yöneltmişti. Büyük ekranlı cihaz kullanmayı sevmiyorum.

    Eğer benim için en önemli şey ekran süresi diyorsanız, Apple'da tek alınabilecek cihaz iPhone 11 olur.
    Günde bir defa telefonu şarja takarım, o kadar da değil diyorsanız da iPhone SE 2020 ideal bir seçimdir.

    Asla ve asla kullanmayacağım telefonlar;
    Exynos işlemcilere sahip cihazlar(Çok iyi performans alabilirsiniz ama o performansı alırken çok fazla güç tüketirler ve 1-2 yıldan sonra ciddi anlamda performans düşüşü yaşanır)
    Oyuncak telefon arayüz imajı veren Şayomi cihazları(Asla ısınamadım bu telefon markasına, kendi arayüzünde bile reklam var)
    Çağın artık gerisinde kalmaya başlayan iPhone 7 ve altı olan cihazlar (Sıfır bir cihaz alıp 4-5 yıl kullanılacaksa, 5 yıl öncenin cihazını almak pek mantıklı olmaz)

    Hayatımda 300 telefon değiştirmişimdir. Kullanmadığım telefon markası ve modeli kalmadı. Bu kadar deneyim bana şu sonuçları çıkarttı;

    Telefon kralı iPhone, ekranın kralı Samsung.

    Ben gereğinden fazla takıntılıyımdır. Şayomi bir telefon alıyorsam, o telefonun klavyesi şayomi yapımı olmalıdır bana göre, Google klavye değil. Yani bu tür gömülü uygulamaların mutlaka o cihazı yapan firma tarafından geliştirilmelidir. Android tarafında bu konuda en başarılı firma Samsung'dur.
  • 03-11-2021, 12:20:33
    #6
    iPhone XR alabilirsin.