Dün gece paypaldan bir email geldi,
Türkiyedeki yeni mevzuat şartları sebebi ile , vergi numarası yada vatandaşlık yani t.c no bildirmeniz gereklidir diye.
Arkadaşlar maliye radarını bu günlerde iyicene genişletti, amerikadaki banka hesapları ve paypal da dahil artık hepsi maliye gözetimine girecek.
Önümüzdeki günlerde gelişmeleri göreceğiz.
Paypal ve Vergi
9
●270
- 03-03-2016, 10:04:27
- 03-03-2016, 18:35:58arkadaşlar uzun lafın kısası, daha önce devlet paypaldaki işlemleri takibe almamıştı.
şu andan itibaren alacak,
başkasının yada farklı tc girerseniz, daha kötü olur, çünkü, bu bilgiler devlete gidecek, orda tc numaranızın uyuşmadığı açıkça gözükecek, sizin açınızdan çok daha vahim sonuçlar doğurur.
eğer ,ürün yada hizmet alım satımı yapıyor iseniz, ve yaptığınız işlemlerin tutarı yıllık belli bir miktarın üzerinde ise, vergiye tabi olmanızda fayda var.
bu limiti ve yaptığınız işlemleri muhasebeci ile görüşürseniz, size izliyeceğiniz yol hakkında bilgi verecektir. - 04-03-2016, 03:48:58Paypal'ın Türkiye sınırları içinde herhangi bir yasal konumu yok. Vereceğimiz tc numarasının kime ait olduğunu kontrol etme gibi bir şanslarıda yok.serhat_akan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-03-2016, 10:50:35bugüne kadar yoktu.
artık var, paypal bu bilgiyi kendi kafasına göre istemiyor.
konunun en başında dediğim gibi, amerika ve türkiye arasında geçen ay imzalanan anlaşmaya göre, türk vatandaşlarının amerikadaki finans kuruluşlarındaki hesapları karşılıklı olarak, devletler arası talep edilecek.
yani , paypal ister türkiyede olsun ister olmasın ,maliye amerikadaki tüm hesapları görebiliyor.
benim bu konudan anladığım bu. - 04-03-2016, 16:34:25Gelen mailde ve paypal paneldecPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiyedeki mevzuat lartları gereğince tc ve vergi no istiyor
Kendileri bizi. Tc mizi ne yapacaklar hocam?
)
Maliye bizim istediğimizi söyleme dedi heralde bunlara.
Ben henüz bilgi girmedim bekleyelim bakalım sonu ne olacak - 04-03-2016, 16:51:34Şöyle ki nasıl bir bilişim şirketleri dolandırıcılık konusunda müşterilerin TC Kimlik numaralarını talep etmek zorundaysak. Bunlarda ülkemizde hizmet verdikleri için BDK'dan bir lisans aldıklarını biliyorum. Doğal olarak pek çok dolandırıcılık Paypal üzerinden gerçekleştiği için müşterilerin kimlik bilgilerini talep etmeleri çok normal birşeydir.Madjal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi kısmına gelecek olursakta isteğe bağlı olarak girebiliyorsunuz. Bunun dışında Paypal hesap bakiyesi ile yurt dışına ödeme göndermemiz için çalışma yapıyordu. Biz güvenilir ülkeler arasında olmadığımız için bu mevzuatla birlikte buna dahil ediliyorda olabiliriz.
)