Merhabalar. 2 sene önce açmış olduğum metin2 pvp server için daha önce kaydolmuş ve numarasını paylaşmış olan kullanıcılara oyunun aktif olduğunu belirtme amacı ile toplu sms sağlayıcıları ile sms göndermiştim. Bu hafta içerisinde iletişim bakanlığından bir tebligat geldi. Sms gönderdiğim kişilerden birisi şikayette bulunmuş. Aykırılık durumu olarak şu maddeler var.
1- Ticari elektronik ileti onay alınmadan gönderildiği iddia edilmektedir.
2- Ticari elektronik iletide ret bildiriminin yapılmasına ilişin teknik bir imkan sunulmadığı iddia edilmektedir.
1. Madde ile ilgili olarak sunucuya kayıt olan herkesin telefon numarasını vererek sms iletilebileceği üyelik sözleşmesinde belirtilmekteydi. Fakat 2 sene önceki bir site ve sözleşme olduğu için ne yazık ki sözleşme ve site bilgileri elimde değil.
2. Madde ile ilgili olarak suçluyum o konuda.
Bana konu ile ilgili belgeler ile birlikte iletişim bakanlığına başvurmam gerektiği yazıyor. Öncelikle tam kapanmadan dolayı sokağa çıkma yasağı var. Bu konuda nasıl dönüş yapabilirim.
Aradan 2 sene geçmiş olması konuyu kapattırabilmem için bir koşulmu acaba. Bu sözleşme ve belgeleri ne kadar süre saklamam gerekiyor.
Konu hakkında yardımcı olabilecek yada daha önce başına gelen birisi varsa ne gibi bir yol ile ilerledi yardımcı olursa sevinirim.
Gönderilen Sms Şikayeti
7
●188
- 03-05-2021, 02:43:11İys yakın bir zamanda çıktı ve üye olmanız gereklidir. daha önceden alınan izinler geçersiz diye biliyorum ben. İys kayıt işlemleri benim bulunduğum firma da telefon ve mail yoluyla izin alınıyordu bütün büyük firmalar vızır vızır aldılar. Konu hk işi bilen birisinden hukuki danışmanlık almanızı tavsiye ederim.
- 03-05-2021, 02:44:35Bahsi geçen şikayet sms'i 2019 Martta atılmış. Tebligat yeni geldi. Bunun içinde mi iys başvurmam gerekiyordu.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-05-2021, 02:52:05sms eski tarihte atılmış olduğundan dolayı konu hk bir fikrim bulunmuyor. tebligatın yeni gelmiş olması manidar. Bunun tek bir sebebi var devlete para lazım demekki tozlu raflardaki dosyalar gün yüzüne çıkmaya başladılar.ByHawK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sokağa çıkma yasağıyla ilgili ilgili tebligatı yapan kurumun mail adresiyle iletişim kurabilirsiniz şayet yoksa cimere yazara bilgi edinme hakkınızı kullanabilirsiniz. (cimer aslında şikayet değil bilgi edinme hakkı için kurulmuş bişeydir ama zamanla dert şikayet kapısına dönüştü) - 03-05-2021, 14:51:09Nasıl şikayet ediyoruz bana da sürekli metin2 reklamı geliyor. Bundan sonra ben de şikayet edeceğim yeter artık.
- 03-05-2021, 19:22:44https://tiss.gtb.gov.tr/ bu adresten edebilirsiniz hocam.UzmanTarih adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle