• 15-04-2021, 20:07:21
    #19
    elimizdeki çok uluslu bir firmanın domainini wipo başvurusu ile elimizden almışlardı. sigorta firması bilindik.
  • 15-04-2021, 20:07:54
    #20
    kenankaplanweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ozaman 3-4 harfli domain alanların elinde patlaması lazım yanı şöyle diyeyim abc veya kjı diye bir şirket kurup patentr alayım sonra bu 3-4 harfli domainlere çökeyim
    Wipo daki patronlar sizi haklı bulursa çökersiniz Forumda pek çok Wipo kararı bizi şaşırtmıştı.
  • 15-04-2021, 20:14:43
    #21
    vildansaruhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Daha önce bizzat şahit olduğumuz davalardan yola çıkarsak elinizdeki domaini rakip veya benzer bir firmaya yönlendirmekte rekabettir domainin kullanılması ile aynıdır. Eğer marka tescilli bir isim ise elinizdeki domainin wipo ile gitmesi tahminen 5-45 gün arasıdır.
    Domaini sizden aldıktan sonra tazminat ve benzeri dava yolları açık ancak sonucu kestiremeyiz.
    tolgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Wipo daki patronlar sizi haklı bulursa çökersiniz Forumda pek çok Wipo kararı bizi şaşırtmıştı.
    mgonon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Akıl verdiğin için teşekkürler
    pekı siz sayfanızı aktif olarak kullanıyormuyudunuz yoksa satış konumundaydı
  • 15-04-2021, 20:14:56
    #22
    Hocam alan adları tüm dünyada ICANN tarafından sağlanır.
    ICANN yasalarına göre Alan adları kayıt yapılırken “ilk gelen alır” şeklinde çok basit bir ilke mevcuttur.
    Ancak ICANN üyesi olduğu WIPO, Birleşmiş Milletler (BM) (İng. United Nations, UN) bünyesinde faaliyeti bulunan fikri mülkiyet haklarının korunmasını sağlayan, bu alanda tüm politikayı yürüten bir organizasyona tabidir.
    Kısaca ICANN - WIPO Kuruluşuna üyedir.
    Örnekle bir firma WIPO kuruluşuna başvurur ve hukukun evrensel ilkelerinden olan “dürüstlük ilkesi” ve buna bağlı olarak “hakkın kötüye kullanılması” iltibasa sebebiyet verdiğini markasının zarar gördüğünü kanıtlarsa;
    WIPO derhal ICANN a derki ilgili domaini alıp davayı kazanan firmaya vereceksin.
    Hatta migrosun bu konuyla ilgili bir kazandığı bir dava bile vardır ; https://www.wipo.int/amc/en/domains/…2016-0687.html
    WIPO ADR’nin itilaflı alan adının devrine karar verebilmek için üç kriter aramaktadır:
    1. İhtilaflı alan adının Şikayet Eden’in markası ile aynı veya iltibas oluşturacak kadar benzer olması;
    2. Şikayet Edilen’in ihtilaflı alan adıyla ilgili olarak hiçbir hak ya da meşru menfaatinin bulunmaması;
    3. İhtilaflı alan adının kötü niyetle tescil edilmesi ve kullanılması.
  • 15-04-2021, 20:16:26
    #23
    Üyeliği durduruldu
    Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Muhtemelen domain'e konu marka "tanınmış marka" statüsünde koruma altındadır. Sıkıntı yaşatırlar, hamlelerinizi dikkatli yapın.
    Sonra eyvah para etmez
  • 15-04-2021, 22:38:02
    #24
    kenankaplanweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    marka isminde patent var ama site benım ıstediğim yere yönlendırmek ıstıyorum ozaman satın alacaklar benım bu yönde özgürlüğüm olmalı diye düşünüyorum tam olarak hukuksal mevzuatı nedir aceba
    Patent mi önce alınmış domain mi, bu önemli. Patent önceyse satın almazlar, yasal yollara başvururlar.
  • 15-04-2021, 22:52:03
    #25
    Hiç birşey yapamazlar ancak sen alan adını başka yere yönledirirsen yada firmaya satmak için teklifte bulunursan elinden alırlar. alan adlarında ilk gelen alır kuralı var yani senin aldığın domaini senden öyle kafasına göre alamaz. Ancak dediğim gibi karşı firmaya taklit eden zarar veren yada benzeri şeylerde alan adın elinden alınır.
    Bunun için sana bir örnek vereyim
    kanald.com
    kanald.com.tr
    com olan birinin elinde en son 400 bin tl verdiler adam satmadı com.tr olan ise her yolu denedi ama alamadı çünkü ortada suç yok almış ve karşıdaki markaya zarar vermiyor yıllardır öyle duruyor yayına bile almadı siteyi.
    koc.com
    koc.com.tr
    Belki bilen vardır koc holding bu isme ne kadar para verdiği hep saklamıştır ancak zamanında 20 milyon dolara aldığı söyleniyor
    Öyle ismi kafasına göre alırsa mng holding mng.com ismine 500 bin tl vermezdi.

    https://www.google.com/search?q=mng....hrome&ie=UTF-8
  • 15-04-2021, 23:20:21
    #26
    Ziraat.com, hayat.com vipo kararı ile domain sahibinin elinden gitti.. eğer bunlar gittiyse tüm domainler gidebilir.
  • 15-04-2021, 23:22:24
    #27
    Fantomex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sizin domaini kullanmanıza gerek yok size marka ihlali davası açabilmeleri için. Bomboş duruyor olsa elinizden alırlar onun dışında ek olarak tazminat cezası vs. gerekmez.
    Aynı sektörde kullanmadığı sürece sorun olmaz yanlış bilgi vermeyin lütfen öyle bir imkanı olsa Nissan markası nissan.com'u 500 defa alırdı. Ya da MNG mng.com için 500.000 TL ödemek yerine mahkemeye verip yarım trilyon para vermeden işi çözerdi.