Merhaba,
Nisan ayında polisler gelip evimden pc me el koydular.Abim çalıştığı yerde bir suriyeliye internet almış ve o suriyelinin evinde ne olduğu belirsiz bir olay olmuş,Suçun işlediği yer Başka bir İlcede fakat ikametgah bizim olduğu için benin şahsı pc mi aldılar. O günden bugüne kadar hiç bir haber yok.İlçe emniyete gittim pc mi istedim.10 gün sonra gel al dediler,10 gün sonra gittim ilk disksiz vereceklerini söylediler ama ordaki amir 10 gün sonra gel dedi. Adıma hiç bir dava vs yok.Abim de de görünmüyor. Şu an o suriyeliler ne yaptığına dair hiç bir bilgimiz yok polislerde bilgi vermedi. Herhangi bir evrakda vermediler.
Pc mi nasıl alabilirim ,disksiz.?
El konulan PC hakkında
9
●205
- 30-11-2020, 21:26:05harsh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elinizde belge var savcılık vs. bilgilerine ulaşırsınız.
öncelikle bilirkişi raporları teslime edilmeli imaj vs yedek alınmalı ama
normal şartlarda bu durum çok yavaş ilerliyor, özellikle büyükşehir vs. içindeyseniz peşinden koşmadan ilgili verileri elde etmeden dilekçe vs. yazmadan biraz zor alınır.
normal süreci beklerseniz sonuca bile ulaşamayabilirsiniz. tavsiyem olay günün vs. belge verilmiştir. bu yoksa emniyetten. bununla ilgili bilgi alın. dilekçe yazın hangi kurumdaysa.
böylelikle bir yol kat ederseniz.
kolay gelsin. - 30-11-2020, 21:31:22Hayır hiç bir belge vs verilmediği gibi yok.OKKODE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En son gittiğimde olay zaten seninle değil dedi.Disksiz verriz dedi sonra amir izin vermedi.
Yoksa bende düşünüyorum dilekce yazmayı savcıya sonuçta olayın yaşandığı yer farklı ben farklı yerde yaşıyorum.Evimdeki internette benim adıma.Birşey de yok da pc de incelessinler istedikleri gibi.
Ama yol olarak ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Dosya numarası olsa en azından takip ederim. - 30-11-2020, 21:32:18harsh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
emniyetten bu konuda bişeyler bulursun gibime geliyor. savcılık inceleme tamamlanmadan anca savcı izin verirse disksiz verecektir bazen onu da vermiyorlar illa bekleyeceksin diyolar.
çok alamayan gördüm. - 30-11-2020, 21:36:24Başkaların yüzünden benim başıma birşey geldiğine üzülüyorum,Kendim birşey yapsam zaten gidip de arayıp sormam unuturum. Oyun ve Unity 3d ile ilgilendiğim bilgisayarımı aldılar . herşey de yok oldu. Sistem nasıl işliyor çözemedim.OKKODE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-11-2020, 21:36:59harsh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun malesef böyle durumlar olabilyor. - 30-11-2020, 22:09:18Öncelikle geçmiş olsun. Yapılan işlem hukuksuz ve emniyetten polisten hiçbir sonuç alamazsın. Direkt ilgili cumhuriyet başsavcılığına git. savcı yoksa katibi ile görüş. çünkü yaptıkları iş hukuksuz.
Ya olur mu nasıl hukuksuz diyenler çıkacaktır tabi kulaktan dolma bilgiler ancak insanı dedikoduya inandırır. Senin bilgisayarının imajını alıp sana teslim etmeleri gerekir alıp emniyete götüremezler. Eğer arama yaptıkları yerde imaj alacak teknik donanım yoksa ve arama yerine getirtemiyorlarsa, sen ya da senin tayin ettiğin kişi bilgisayarı götüren kişiyle gider, bilgisayarın imajı hızlı bir şekilde alınır ve sana veya tayin ettiğin kişiye teslim edilir ve bu işlemler tutanağa bağlanır.
Belgeli konuşalım;
Yargıtay 12. Ceza Dairesi bir kararında Davacıya ait bilgisayarların imajlarının alınarak davacıya iadesi yerine, bahse konu bilgisayarlara 22 Ocak 2015 tarihinde el koyularak ancak 16 Şubat 2015 tarihinde davacıya iade edilmesi suretiyle arama kararının ölçüsüz şekilde gerçekleştirilmesi nedeniyle davacı lehine makul bir miktar manevi tazminata hükmolunması gerekmektedir. şeklinde karar vermiştir.
şunu da söyleyim, burada bilgisayarına haksız el konulan kişi maddi manevi tazminat davası açtı ve kazandı. zaten medyaya da yansıdı bu olay. hukuksuz işlem yapan polislerin aldığı disiplin cezasın da cabası.
Tekrar geçmiş olsun...