• 30-11-2020, 13:33:13
    #10
    ByMaDaK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam SSK , sigortalı bir işte çalışan için daha avantajlı oluyormuş. Bunu araştırabileceğimiz bir yer var mı veya biraz bilgi verebilir misiniz.
    sigortası bulunan biri aylık 900 liralık bağkur ücretini ödemez.

    Genç Girişim destek paketi var. 29 yaş altında iseniz ve ilk şirketiniz ise 1 yıl devlet öder bağkuru ancak şirket kurulum tarihinden önce bildirilmemiş ticari geliriniz olmamak kaydıyla.
  • 30-11-2020, 13:46:50
    #11
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bende bu durumdaydım mukellef.co dan kişisel şirket hesabı açtırdım
    Ne kadar oldu bilmiyorum ancak nasıl hocam memnun musunuz?
  • 30-11-2020, 13:48:21
    #12
    @CreedLeo; daha 1. ayım ama ilgililer muhasebecim ilgili sürekli arıyor bir sıkıntı oldugunda
    • CreedLeo
    CreedLeo bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 30-11-2020, 13:48:26
    #13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ByMaDaK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam SSK , sigortalı bir işte çalışan için daha avantajlı oluyormuş. Bunu araştırabileceğimiz bir yer var mı veya biraz bilgi verebilir misiniz.
    Sigortalı çalışırken şirket kurarsanız bağkur ödemessiniz. (sigortalı çalıştığınız sürece). Başka herhangi bir avantajı yok.

    29 yaşını doldurmadan şirket açarsanız 1 sene bağkur ödemessiniz. (genç girişimci istisnası)
  • 01-12-2020, 21:44:52
    #14
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bende bu durumdaydım mukellef.co dan kişisel şirket hesabı açtırdım
    Bütün işleri onlar hallediyor mu? Hesap açtırdıktan sonra başka ne yapmak gerekiyor?
  • 01-12-2020, 22:50:35
    #15
    ben de mükellef.co hakkında bilgi almak istiyrum
  • 03-12-2020, 15:41:14
    #16
    Merhaba ,

    Geliriniz süreklilik arz etmesi durumda vergi dairesi bir gün kapınızı çalabilir ve o zamana kadar elde ettiğiniz gelirler üzerinden vergi ziya vergi cezası gecikme zammı ve faizleri gibi bir çok ceza ile muhattap kalabilirsiniz. Devletin maalesef hiç birşey gözünden kaçmıyor bugün olmasa 1 yıl sonra bir tebligat geliyor bakmışsınız 3 yıl önceki gelirinizden kaynaklı bir ihbarname. Size tavsiyem bir şahıs firması kurun 29 yaşın altındaysanız teşviklerden faydalanabilirsiniz ayrıca sigortalı olarak çalıyor iseniz bağkur ödemek zorunda da kalmazsınız bu şekilde hem içiniz hem kafanız rahat eder ve usulüne uygun bir şekilde ticaretinizi yapmaya devam edersiniz.
  • 03-12-2020, 15:44:27
    #17
    Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Mükellef.co gibi siteler ve buna dayanak oluşturan mali müşavirler şuan inceleme ve takipte yasal olmayan bir işleyiş içerisindeler. Mali müşavir odaları dava açmış durumdadır. Normal bir mali müşavir bulup buradan işlemlerinizi gerçekleştirmenizi tavsiye ederim