Merhaba arkadaşlar,
Benim yerel haber sitem mevcut. Site yerel olduğu için haberleri kendim bulup girebiliyorum. Ancak aa iha dha haber ajanslarının haberlerini de paylaşmak istiyorum. Yerel haberler için fiyat aldım en düşüğü senelik 4.000 TL istediler. Ben adsense'den günlük 5 lira kazanıyorum. Senelik bazde 1800 TL gibi bir şey yapıyor. Diğer site giderlerine de ödeme yapınca net kazanç 1500 TL yapıyor. Dolayısıyla ajans aboneliği ücretini karşılayamıyorum.
Sektörde deneyimli bir kaç arkadaşa sordum. Kaynak göstererek ajans haberi paylaşsam sorun olur mu diye onlar da ajans haberi paylaşırsan 5-10 Bin TL gibi bir cezai işlemle karşılaşırsın dediler. Bunun başka bir çözümü yok mu hukuki olarak ceza almadan ajans haberlerini nasıl paylaşabilirim ya da ajanslara adsense gelirime göre ödeme yapamaz mıyım ? Yol gösterirseniz sevinirim.
İyi forumlar.
Haber Ajansları Hk. (AA DHA İHA)
16
●1.090
- 08-06-2019, 19:18:47Kaynak göstererek paylaşsan da yakalanırsan uyarı verip tekrarı halinde ya ajans aboneliğine zorlarlar ya da hukuki süreç başlatırlar. Anadolu Ajansı'nın yerel haber paketlerinin aylık 200 lira civarı olması lazım. Kampanya vardı geçen yıl devam ediyor mu bilmem. Ancak eğer İstanbul veya Ankara'da değilsen pek fazla yerel haber düşeceğini sanmam. Bütün ajanslarda bu durum böyle. Üstüne üstlük kalite de tartışılır.
Benim şahsi tavsiyem siyasilerle dirsek temasında bulunup haftada en az 4-5 özel haber yazıp girmen yönünde. Hem maddi açıdan rahatlatır hem de sitene dolduracağın ajans haberlerinden muhtemelen daha çok tık getirir. Bir de backlink şansını artırır. Malum büyük sitelerin ajans haberlerini geçmesiyle küçük sitelerin geçmesi bir olmuyor. - 08-06-2019, 19:27:31Öneriniz için çok teşekkür ederimAthynas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam gittim 6-8 bin tl arasında fiyat verdi 3 ajans pazarlık pazarlık 4 bine kadar indirebildim.km5510 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir arkadaştan da şöyle öneri almıştım = haber ajansına kayıtlı site ile anlaş senin siteni kendi siteleri gibi gösterip sisteme dahil etsinler cüzi bir ödeme yapıp ajans haberlerini atabilirsin dediler ancak böyle bir şey mümkün olur mu acaba ?
Hocam en uygun AA verdi o da yıllık 4 bin tl ye çekebildim pazarlık ile. Ancak AA dan pek haber çıkmıyor yerel haber 2-3 tane çıkıyor günlük. İçerik olarak çok zayıf olduğu için o kadar para vermek istemedim onaHurtech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Popüler 4-5 gazete var. Onların yazarları ile iletişime geçsem ajanslardan daha uyguna getirebilir miyim fiyatı hocam ?MiraccSnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 08-06-2019, 19:43:42Tamamdır teşekkür ederim hocam ben bunu bir araştırayım iletişime geçeyim yazarlar ileMiraccSnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle