• 21-01-2019, 22:40:42
    #19
    Sizi bu kadar tehditkar, cürretkar olmaya ve kine ne itti merak ettim?
    4 senedir maaşınızı elden alarak sizde bu suça ortak olmadınız mı?
    En başta size elden maaş teklif ettiklerinde veya verdiklerinde kabul etmeseydiniz, bu suç iki taraflı olarakta yaşanmazdı. Bu işin suç olduğu şimdi mi aklınıza geldi?

    Umarım en kısa zamanda maaş aldığınız yerden ayrılırsınız da işvereninizi daha fazla yormazsınız.

    Ek olarak gidin bi arabulucuya istediğiniz tazminatı ve olayları söyleyin, size yardımcı olurlar sizde daha fazla kin güdüp saman altından su yürütmezsiniz.
  • 25-01-2019, 13:24:44
    #20
    Merhaba,

    Yazdıklarınızdan sorunun sizden kaynaklandığı çıkarımında bulundum.

    1- İş mahkemeleri dahil genel mahkemeler gizli çekilen ses, görüntü, kayıt vb. bilgileri geçersiz sayar. Kanun maddesinde açıkça yazmakta. Ayrıca bu durum suç teşkil eder.

    2- İşe geç gelme, gelmeme ile ilgili 100 tutanağınız varmış. İşveren işle ilgili yükümlülükleri yerine getirmemenizden dolayı tazminatsız işten çıkarabilir sizi. Yazdıklarınızdan işverenin "haklı fesih" yapabileceği kanısına varılıyor. Yaptığınızı da zaten noterle kanıtlamış.

    3- Sigortanız asgari ücretten yatırılıyorsa ALO 170'i arayarak şikayet edebilirsiniz. Denetim memurları geldiğinde çalışanlarla (bizzat şikayet edenle de) birebir görüşerek tutanağa söylediklerinizi yazar. Ancak bunu maddi olarak kanıtlamanız lazım. Aksi takdirde yalnızca dava yoluyla kanıtlayabilirsiniz.
  • 25-01-2019, 13:31:45
    #21
    Lütfen birazda işverenleri düşünelim. Sonuçta sana 4 yıldır ekmek vermişler. Sigortan gerçek rakam üzerinden yatsaydı belkide bu kadar uzun süre çalışamayacaktın.

    İşçi maliyetleri gerçekten çok yüksek birazda olsun tek taraflı bakmayalım.

    Not: Yazdıklarım kanunen suç teşkil edilmediği anlamına gelmiyor.