• 05-09-2018, 17:08:26
    #1
    Üyeliği durduruldu
    merhaba arkadaşlar.

    bir site alım düşüncem var. satan kişi 12 ay boyunca şu kadar gelire garanti veriyorum diyor. sözleşme yaparım noter onaylı diyor.

    bu işin hukuki boyutunu merak ediyorum.

    diyelim adamın vadettikleri gerçekleşmedi ve paramıda geri ödemedi diyelim.

    bu durumda paramı nasıl geri alırım? Özetle mahkeme mahkeme dolaşmam mı gerekir ?
  • 05-09-2018, 17:10:42
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Neden dolaşacaksınız ki? elinizde noter onaylı belge ve kazanç belgeleriniz ile savcılığa gidin. bir duruşmada iş biter.
  • 05-09-2018, 17:15:13
    #3
    avukat nezdinde bir sözleşme yapılması şart burada çözüm aramaktansa. adam sana gelir diyoru bu gelir 1 lirada olabilir 10kuruşta. avukat nezdinde sözleşme yapın gerisi boş.
  • 05-09-2018, 17:15:15
    #4
    Noter onayı varsa sorun olmaz.
  • 05-09-2018, 17:16:41
    #5
    bu garantiyi nasıl veriyorlar hayret. Ben yarına çıkacağımı bilmiyorum.
  • 05-09-2018, 18:35:21
    #6
    takip
  • 05-09-2018, 19:30:03
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Birincisi, alacak verecek olaylarına savcı bakmaz.

    İkincisi gelir onaylı web sitesi sözleşmesi yapabilirsiniz. Noterden yapılan sözleşme ile adi yapılan sözleşme arasında pek bir fark yoktur.

    Üçüncüsü, bir avukat aracılığıyla işini takip ettirmen çok daha iyi.

    Bu tip garantili sözleşmelerde şu konularda dikkatli olmayı öneriyoruz.

    Şahsın yani garanti veren kişinin mal varlığı var mı, düzenli bir maaşı bulunuyor mu? Yani yarın işler ters giderse para iadesi alınabilecek mi? Adam size isterse 1 milyonluk sözleşme yapsın, alacak bir şeyi yoksa mahkeme de icra dairesi de hiçbir şey yapamaz.

    Eğer düzenli bir maaşı var ise veya malvarlığı bulunuyorsa, o zaman sözleşme yapın ve yanında ödediğiniz bedel ve hatta cezai şart kadar senet alın. Örneğin eğe siteyi size 10.000 liraya satıyorsa, sözleşmede bunu yazın. Eğer denilen kadar kazanç elde edilemez ise 2.000 TL'de cezai şart koyun. 12.000 TL'lik senet alın. sözleşmeye de sözleşme ekinde teminat olarak senet alınmıştır diye belirtin. eğer işler ters giderse seneti icraya koyun.

    Bi püf nokta!!!! adamın düzenli geliri yok, malvarlığı da yok ama illa da ne desen yaparım al mı diyor, güzel. Ona söyleyin maaşında hiçbir icra olmayan bir devlet memuru getirsin, senete bu memur kefil olsun. eğer evet derse sorun yok mırın kırın ederse oradan uzaklaşın ))