Çok acil arkadaşın eşi tutuklanacakmı?
79
●5.889
- 12-10-2017, 13:36:01Avukat geri ödeme planına yanaşmıyorsa, yanlış hatırlamıyorsam 1 peşin 5 taksit olarak direkt icra dosyasından işlem yapabiliyorlar. Avukatla uğraşmasınlar, 2 tane cihazın geri ödemesi çok yüksek değildir, 1 peşin 5 taksit olarak icra dosyasından direkt olarak taksitlendirebilirler.FeNa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukat eşliğinde icra dosyasına herhangi bir şekilde geri ödeme yapacağına dair taahhütname imzalamadıkları sürece hapis cezası yok.
Geçmiş olsun. - 12-10-2017, 13:36:05Yol yakınken ödesinler yada anlaşsınlar.Taksitle ödesinler.Yoksa hem arama çıkar hemde borç katlandıkça katlanır.Unuturlar ev alır araba alır şak diye bulurlar hocam.Ayda 50 lira dahi veremeyecek kadar kötü mü durumları ?
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi - 12-10-2017, 13:36:24Korkutmuşlar ve yaptıkları şey usülsüzlük. Kafasına göre birilerini arayıp, şahsın borcu var diye belirtemezler diye biliyorum. Şimdilik en fazla ifade vermeye gidersiniz. Önerim anlaşmaya çalışın; borcunuzu yapılandırsınlar tekrardan.
- 12-10-2017, 13:37:53Üyeliği durdurulduŞöyle bir durum var , icraya verilir. İcra her insan için değişkenlik gösteriyor. Örneğin bir emekli , emekli maaşını bir bankadan maaş hesabı üzerinden alıyorsa herhangi bir bloke koyulamaz. Lakin eve icra gelebilir. Gelen icrada evde bulunan çift eşyalardan biri icra tarafından kayıtlanır.
Lakin Hapis meselesine gelince , icra üzerinden hapise düşmezler tabiki taahhüt imzalamamışlarsa. Eğer taahhüt imzalanmışsa iş yaş. Ya para ödenecek , yada yasal boyutlarda malesefki boynu bükük kalacak. Tabiki işin köküne inmek gerekirse , bu bir borç. Borç ödenmelidir. Karşı firmayı zarara uğratmanın anlamı yoktur. Birinin sizin malınıza oturması ne kadar kötü birşeyse , onlar içinde böyle. - 12-10-2017, 13:38:20Bir tanıdığımın başına geldiği için azda olsa bilgi sahibiyim. Kendilerininde üzerine herhangi bir şey yok. Bankaya borçları vardı ve uzun süre banka arayıp borcu tahsil etmek istedi. Daha sonrasında Borcu banka diğer bir firmaya ihale yoluyla satıyor. Bu sefer o firma sürekli arıyordu anlaşmaya varmak ve ödeme planı çıkartmak için. Bildiğim kadarıyla 10 yıl boyunca ödemediğin taktirde borç siliniyordu. Tabi bu konuda hukuksal olarak bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok daha açıklayıcı olur.
- 12-10-2017, 13:41:56Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, ben Stj. Avukat'ım.
Sözleşmeden doğan borç ilişkisi nedeniyle hürriyet kısıtlanamaz. Mal beyanı ile ilgili durumda, mal beyanı verilene kadar kısa süreli hapis etkin oluyordu lakin şu ana kadar mal beyanı verilmedi diye hapis yatan kimseye rastlamadım. Ayrıca avukatın polis ve icra memurları ile eve gelebilmesi için ( ki yeni kanun düzenlemesi ile ev haczi de kaldırıldı.) önce ilamlı veya ilamsız icra takibi yapması ve tebligatın borçluya ulaşması ile başlayan sürenin üzerinden 7 gün geçmiş olması gerekir. Ayrıca borçlu bu borca ya da diğer hususlara 7 gün içerisinde itiraz etmemiş olması gerekir. 7 günlük bu sürenin dolmasından ve sürenin itirazsız tamamlanmasından sonra Avukat, polis ve icra memurları ile beraber 1 yıl içerisinde Haciz işlemini başlatabilir. Haciz işlemi için eve gelen avukat, icra memuru ve polisin borçluyu haciz davası ile ilgili tutuklama yetkisi yoktur.
Avukatın bu şekilde tacizleri söz konusu ise ve korkutmaya yönelik eyilimleri aşırı derecede ise avukatın bağlı bulunduğu BARO'ya avukatın adı ile beraber şikayet dilekçesi yazarak şikayette bulunsunlar.
Bu olay da aynı şekilde uzlaşmaya gidilir öyle hapis falan olayının geçeceğini sanmıyorum.