Merhabalar,
Yanlış hesaba havale yaptım, ertesi gün işbank şubesine gidip durumu izah ettim, fakat hesap sahibi hesabı kapatıp arazi olmuş 600 tl için.
İşbankası sagolsun adamı arama zahmetinde bile bulunmadı, sebebsiz zenginleşme savculıga suç duyursunda bulunacakmışım.
Bunun için örnek dilekçe var mıdır sayın hukukçu arkadaşlar ? elimde hiç bir telefon filan yok adres yok kimlik bilgisi yok sadece gönderilen kişinin adı ve ibanı var. Nasıl başvuru yapmalıyım, Ankara'da hangi savcılığa başvuru yapmalıyım ? hangi yere gitmeliyim. İlk defa adliye ile ilgili bir şey başıma geldiği için hukuk konusunda bilgili degilim, yardımcı olursanız sevinirim .
teşekkürler
Yanlış Hesaba Havale Yaptım
7
●1.415
- 01-09-2017, 02:24:17Burada bir avukatlık bürosu çok net anlatmış. Google'da bulabilirdin aslında biraz aratsan. http://www.baltaci.av.tr/yargitay-ka...erilen-havale/
- 01-09-2017, 02:40:54akcyseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet araştırdım fakat örnek dilekçeye ulaşamadım. Demek istedigim konudada belirttigim gibi dilekçeyi nasış hazırlarım veya hazırladıktan sonra savcılıkta hangi yere iletirim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi - 01-09-2017, 02:50:07Üyeliği durdurulduAdliyeye gittiğinizde başvurmanız gereken savcılık konusunda yardımcı olurlar. Dilekçe konusunda kendinize güvenmiyorsanız onu da arzuhalciye yazdırabilirsiniz.Rottmayer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-09-2017, 02:53:36http://prntscr.com/gflz0q - Ankara'da Adliyeye gideceksen oranın bilgilerini 'ilgili yazan' kısma yazarsın ama zaten bu örneği adliyede de göreceksin. 10 dakikada biter herhalde işlem, sen savcılığa git orada zaten yönlendirme yaparlar.Rottmayer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20110204-1.htm - burada da 'sebepsiz' diye aratırsan detaylı bilgi bulabilirsin - 05-09-2017, 16:24:06Öncelikle savcılıkla ilgili bir konu olmadığını belirtmek isterim. Konu ceza hukuku alanın değil hukuk alanının konusu. ************** ya da hırsızlık gibi bir durum söz konusu değil. Siz sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak paranızı talep edeceksiniz. Sebepsiz zenginleşmenin borç doğurmasının nedeni, kişinin iradesi dışında mal varlığında bir eksilmenin meydana gelmesidir.
Size tavsiyem, kendiniz değil bir avukat aracılığı ile bu davayı takip etmenizdir. Hem bir hak kaybı yaşamazsınız hem de takibiniz kolaylaşır.
Google'dan aratarak bulduğunuz her dilekçeye itimat etmeyin, hak kaybı yaşayabilirsiniz.