Sitem Hacklendi , Savcılığa SUÇ Duyurusunda Bulunacağım
75
●10.767
- 27-03-2016, 13:33:37Üyeliği durdurulduAynı durum 3 sene önce benim başıma gelmişti. Ancak ben hackleyen taraftım. Uyarı amaçlı index bıraktığımı güvenlik açıklarını karşılıksız şekilde nasıl giderebileceğini belirtmeme, iletişim adreslerimi bırakmama rağmen savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, galiba kendine yediremedi biraz da. 3 ay hapis cezası verildi, 17 yaşında olduğum için ceza ertelendi. Belki hapise girmedim ancak o günden beri tövbeliyim
- 27-03-2016, 19:06:54cezası var nasıl olmaz? Sadece 18 yaş altında ise yaşına göre bir ceza alır. Ayrıca işi ailesi ile çözmek taraftarı değilim. Birileri bu çocuğa gerekli dersi vermezse Daha ileri giderek daha fazlasını yapabilir ve Hayatı boyunca bu yaptıklarının cezasını çekebilir.
Hosting sağlayıcınızdan logları alıp, sitenize saldıran ip adresini tesbit edebilirsiniz. 200TL verilince sonuçta bu parayı bir şekilde alacak, O şekil de de bilgilerine ulaşabilirsiniz. - 27-03-2016, 19:49:04hocam bence temacıyı dava edin, açık onun yüzünden olmuşsa suç onun demekki parasını haketmiyor.
eğer hosting kaynaklı olmuşsa yani sunucudan girmişlerse hostingciyi daha edin.
face'den yazan çocuğun da gözünü korkutun yeter. bugün hacklenmeseydi yarın hacklenecekti. 15-16 yaşındaki çocuk giriyorsa o açıktan yol geçen hanıdır o site. - 28-03-2016, 04:56:24Benzer bir olay benimde başıma gelmişti. Wordpress kullandığım bir sitede sorun olmuştu admin panele giriş yaparken her zamanki şifremi kabul etmiyordu.Durumu natro desteğe defalarca açıklama yapmama ragmen anlatamadım.Sonunda bir çalışan şifremi 123456 gibi birşey yapınca
bikaç saat içinde hack yemişim haberim yok..Neyse atmış index falan çocuk 15 yaşında.Facebook adresindede bir güzel paylaşmış,kızlara hava yapmış falan hackledim diye.Adres belli okul belli yaşadığı mahalle belli ad soyad belli.Bilişim suçlarına başvurdum hiç birşey çıkmadı.
Suç biraz bende saçma sapan hosting firmalarıyla çalıştığım için,biraz hosting firmasında.. hırsızın hiç mi suçu yok
Eee böyle adalet sitemi olunca hackleyen çocuk suçsuz olur yapmaya devam eder.Devam ediyorda...Bazı com.tr uzantılı kurumsal firmalarıda uçurmuş..Facebooktan yazdıklarıma ise cevap vermiyor.Dileyene bu zevatın facebook adresinide verebilirim.
Sizede geçmiş olsun,işin peşini bırakmayın... - 28-03-2016, 06:39:24artık dünyamızda " bug bounty programs " adı altında güvenlik açıkları bildirim işlemleri gerçekleştirilmektedir.Farklı biri kalkıp da sitemde bir güvenlik açığı olduğunu bana bildirir ve bunu ispatlar ise belirli kurallar çerçevesinde bu adama hakkını verip açığı patch etmem konusunda destek almam sağlanıyor.
benim ülkemde ise x açığı buluyor şu kadar para istiyor site sahibi de sövüyor halep oradaysa arşın da burada sonra x siteyi hackliyor site sahibi de dava ediyor : ) - 28-03-2016, 08:20:55Üyeliği durdurulduhacking dünyasının geniş sınırlarını bilmeyenler burada dua ile iş yürümez tarzından konuşmuşlar insanın bir gülesi geliyor.
Bir kaç yöntem söylüyeyim belki aydınlanabilirler
Brute force yöntemi ile hacklenen site veya serverda bulunan bütün wordpress, joomla, drupal sitelere saldırı yapılmıştır. Birinin şifresi düşünce oradan shell, telnet, bypass shell yükleyip sunucuları geçmeleri, config okumaları hiç zor değildir.
Site sahibi, trojan yemiş olabilir.
Server sahibi, trojan yemiş olabilir.
İşin sosyal mühendislik kısımlarına girmiyorum bile.
Bu çocuk, sunucudan websitesi alıp serverdaki sitelere çökmüş olabilir.
Çocuğun loglu shell sistemi vardır. Bir ftp'ye yüklenince oradan link paneline düşmüş ve erişmiş olabilir.
Sunucuda herhangi bir sitede veya cms eklentisinde sql inj açığı vardır. sql bypass yaparak etc/password, etc/config, etc/users okumuştur.
Perl, python gibi dillerde yazılmış toolslar var. Cpanel brute force gibi. Wordpress sistemlerde link üzerinden bir temanın veya eklentinin adresine ulaşmaya çalıştığınızda ftp user vermektedir.
örn: https://www.site.com/wp-content/them...di/sidebar.php tarzı linke girince ekranda hata kodunda, sitenin dizin adı yazar ve orada /public_html/ kısmından sonra gelen kullanıcı adı hem cpanel hem de ftp adıdır.
Daha bir sürü yöntem var sayayım mı ? koskoca bir bilgi alemi olan güvenlik alemini w-arez tema olmasa olmazdı deyip köşelere sürümcemek sır ve dar bir bakış açısıdır.
Çocuğa da gelecek olursak, dava edin hocam. Cezasından vs değil. En azından bu tür bir sıkıntı başına gelirse bu işlere tövbe edecek ve doğru dürüst bir yol bulmaya bakacaktır. İyiliği için şikayet edin diyorum. - 29-03-2016, 18:11:05Ne kadar süre sonra size ulaştı şikayet? Şimdi bu arkadaş şikayet etse bile onun incelenmesi için baya bir süre geçmiyor mu? Bu konularda fazla bilgim yokta genelde duyuyorum davalar yıllar sürebiliyor diye.GENCFBorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eee böyle adalet sitemi olunca hackleyen çocuk suçsuz olur yapmaya devam eder.Devam ediyorda...Bazı com.tr uzantılı kurumsal firmalarıda uçurmuş..Facebooktan yazdıklarıma ise cevap vermiyor.Dileyene bu zevatın facebook adresinide verebilirim.