• 11-05-2008, 22:36:26
    #28
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    - İzmir'de kurulacak bir web firması benden bir inşaat şirketi için site istemişti. öğrenciydim. paranın ne demek olduğunu bilmiyordum. 1 milyar dedim, 500 olsun noolur bütçemiz düşük dedi. eh yani öğrencisin, ev geçindirmiyorsun, bir de bursluydum, üniversitem zaten her bir haltımı karşılıyordu, ben de tamam dedim.
    İş gelişirken salak projenin 3500dolar olduğunu ağzından kaçırdı. ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. zaten hiçbirşey yapmıyorsun. "hadi dedim aracılık payı al ama yuh, 1 milyarı bile çok gödün bana". MSN'imden sildim blokladım, gerzek yalvarmaya devam etti. Peşinat bile bilmediğim bir iş aşamasında tahminen 500ü bile alamazdım.
    Ne zaman bir forumda genç arkadaşları kazıklayacak bir haşarat görsem üstüne atlayıp pataklıyorum.

    2. Yine yakın zamanda elemanın birisi beni buldu. Düşük fiyat söyle, sen de kazanayım ben de dedi. Oeh dedim "sen müşteri değil misin?". Yok dedi aracıyım. 4 sene önce önemsemezdim. Ama o anda vidalar oynadı bende. Sinirlendim. Kod bilgisi? Yok. Flash? Yok. Grafik? Yok. Eeee? Niyet: karaborsa misali "biliyorum" deyip işlerin üstüne çörekleniyorlar, sonra da bizi bulup kullanıyorlar.

    3. Bir de ABD'de yaşayıp, orada contracted imzalayıp, buradaki developer'lara yaptıranlar var ki...Of yani. Bazıları bu şekilde "yaşamını idame ettiriyor". Nefret ediyorum vallahi billahi canımdan bezdim idyot kaynıyor ortalık.

    Allah hepimize bu "tür"leri çat çat çat aşağılayıp telefonu kapatma şansı versin. Ha, çok centilmen, çok iyi niyetli müşterilerim de olmuştur, Allah eksik etmesin.
  • 22-05-2008, 22:58:16
    #29
    Etrafta site yaptıracak 3-4 arkadaş var..onları sana yönlendiririm.. pehhhh
  • 22-05-2008, 23:50:30
    #30
    Kurumsal Üye
    çok fazla var böyle şeyler.

    Benim çok tasarımcı arkadaşım var ama seninle çalışmak istiyorum.

    Bedavaya ya da çok ucuza yaptırabilirim ama ben sen para kazan istiyorum.

    yalanı çok söyleniyor.

  • 22-05-2008, 23:58:02
    #31
    Müşteriyle bir web sitesi için 450 ytl'ye anlaştım demoları götürdüm vs inceledi tamam dedi ücretin yarısını şimdi alıyım dedim kasada yok dedi tamam dedim ertesi gün beni arıyor ben 300 ytl ye bi yer buldum nasıl olcak bende dedim imkansız demoları almaya geliyorum,avanssız iş yapmayalım arkadaşlar ben yaşadım cok koyuyor adama o kadar ugraş cabala emeğim harap oldu