Dj nasil olunur.. radyo yayini nasil yapilir..
29
●28.323
- 25-12-2008, 16:44:45Sam2 güzel güzel ama çok meşakatli.
Shoutcast kolay ama basit. - 28-12-2008, 02:40:33Arkadaslar ufak bi sorunumuz var!
Arkadasin evinde bulunan Windows bilgisayara shoutcast dns kurduk!
arkadas sam ile kendi evinden localhost yazarak baglaniyor fakat ben evden sama arkadasin ip sini yazarsam baglanmiyor!
Yani benim pcden arkadasin pc ye aktarilacak arkadasin pcdende dinleyicilere nasil yapabilirim bunu arkadaslar lütfen yardim! - 28-12-2008, 02:48:58Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.4 5 senedir internet üzerinden dj'lik yapıyorum. İsteyenlere bu konu hakkında yardımcı olabilirim.tirol07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bağlanamama sorunu; firewall, güvenlik duvarı gibi sebeplerle olur. Eğer kendi bilgisayarınızı host olarak kullanıyorsanız, daha doğrusu radyo'nun kurulu olduğu hosting localhost'unuz ise windows güvenlik duvarını iptal edin. Ben güvenlik duvarından izin vermeme rağmen, kapatmadan yayını dinlettiremiyordum. Firewall varsa mutlaka izin verin. Hatta disable edin. Sygate firewall kullandım uzun yıllar boyunca ancak bazen disable etmeden çalıştırmıyordu.
Winamp'ı kurduktan sonra ona uyumlu olan shoutcast plug-in lerini doğru bir şekilde kurmak ve ip adresi, şifre gibi ayarları doğru girmek zorundasınız.
Yayınınızın çalışıp çalışmadığını kendiniz de test edebilirsiniz. Winamp'ta yayını başlatıktan sonra ip adresiniz ve portunuz ne ise Media player'da url kısmına yapıştırmanız yeterli olacaktır. Media player yayını dinlemeye başlarsa server'da sorun yoktur.
Bununla ilgili görsel ve sesli bir video hazırlayabilirim ancak laptop'ımı servise verdim. Salı günü gelecek. O zaman hazırlayabilirim. - 28-12-2008, 13:25:50Önclikle Cevabin icin tesekkürler!jonbasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Firewall'u tamamem kapattim antivirusu deaktive ettim routerdan portlari forwarding ettim, fakat bi sonuc alamadim!
Shoutcast ve Sam ayni bilgisayarda kuruldugunda sorunsuz calisiyor, fakat shoutcast bilgisayar bir(localhost) ve Sam bilgisayar ikide(86.157.15.82) olursa, baglanti saglayamiyorum!
RelayServer ve RelayPort ayarlarinida denedim yine olmadi! - 28-12-2008, 17:40:38iyide internette müzik yapan arkadaşlara dj denmez, onlara yayıncı denir.
Disc Jokey lafındanda anladığımız gibi içerisinde disc geçiyor dj in önünde 2 tane turntable olur 2 tane cd player olur bir adet mixer olur ve çalmaya başlar, atmosfere göre müzik yapmasını bilir ve o ortamda bulunan insanları eğlendirir.
internet radyoları üzerinde yapılan dj likte böyle bir yeteneğe gerek yok.
çeşitli programlar yardımıyla parçalar arası geçiş kolaylaştırılıyor, ve herhangibir atmosfer olmuyor. - 01-01-2009, 18:53:01Üyeliği durdurulduDJ (Disk Joker): İsmindende anlaşılacağı gibi elinde bulunan disklerde oynama Yapan Remix (mix) olarak adlandırdığımız değerleri kazandıran Kişilerdir.
Radyo FM Spiker: Buradada yazdığım gibi basın/yayın yönetmeliğinde yayın yapan kişilere (radyo yayıncısı, spiker, radyo sunucusu) denmektedir. Ama tabiki halk dilinde bu bölünmüyor dj deniyor.
VJ: Televizyon gibi görüntülü sunum yapabilen arkadaşlarada VJ deniyor.
Umarım açıklayıcı bir anlatım yapabilmişimdir. (Kendim Yerel Bir Radyoda FM Sunucusuyum) - 01-01-2009, 19:27:49Üyeliği durdurulduama Disk Jocker Değil Disk Jockey dir obyazk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle