• 20-07-2018, 02:18:24
    #10
    ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yanlış anlamayın amacım sert çıkmak değil de olmasını istediğiniz şeyin zaten forum içerisinde de olduğunu belirtmek istemiştim. Mağdur edildiğiniz için üzgünüm ama bu bahsetmiş olduğunuz gibi farklı bir platform olsa dahi başınıza gelebilecek bir durum. Forum içerisinde daha kapsamlı kural ve özellikler getirilebilir ama şahsen ben diğer webmaster forumları da dahil R10 dışında başka bir platformda asla güvenip de alışveriş yapmam. Tabi bu düşüncem web kategorisi alışverişleri için geçerli olan bir durum. Vermiş olduğunuz örneklerdeki gibi güvenilir, yabancı dil gerektiren platformlar da var tabi ama dil olmayınca oralara müdahil olamıyosun. En azından benim için böyle yani.
    Evet hocam haklısınız, peki forumda yeni olmamdan dolayı pek bilgim yok şuan siz tekrar böyle bir olay yaşamamam için ne önerirsiniz? Nelere bakmalıyım veya böyle script yazan şirketler ws mi var kim neye güvenerek iş yaptırıyor acaba, mesela siz birine bi script yazdıracak olsanız ilk neyine bakarsınız üyenin?
  • 20-07-2018, 02:26:53
    #11
    MarsMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet hocam haklısınız, peki forumda yeni olmamdan dolayı pek bilgim yok şuan siz tekrar böyle bir olay yaşamamam için ne önerirsiniz? Nelere bakmalıyım veya böyle script yazan şirketler ws mi var kim neye güvenerek iş yaptırıyor acaba, mesela siz birine bi script yazdıracak olsanız ilk neyine bakarsınız üyenin?
    Ben forum üzerinde bir yazılım işi yaptıracak olsam asla "Şöyle bir projem var, yazılımcı arkadaşlar ulaşabilir mi?" gibisinden bir konu açmam. Çünkü konu açtığınız zaman size ilk önce konu altından değil de işi kapmak için özelden ulaşmak isticeklerdir. Bu yüzden forumda iş yaptırmak isticeğiniz kategoride daha önceden hizmet satış konusu açılmış ve 1-2 tane dahi olsa referansı olan kişilerle çalışmanızı öneririm. Foruma yeni üye olan yazılımcı arkadaşlarımız da forumda kalıcı olabilmek ve iş yapabilmek adına, iş vermek isteyen üyelerin konuları altına yorum yapmaları yerine kendi hizmet konularını açmaları daha makul olabilir. Satış konusu olmayan yeni üyelerden referans istemek yerine hizmet satış konu linklerini istemeniz daha mantıklı olur. Çünkü varsa zaten referanslarını konu altında muhakkak bildirmiş olurlar.
  • 20-07-2018, 02:29:18
    #12
    Kurumsal PLUS
    MarsMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @Rottmayer; Selamlar hocam, konuyu yanlış okudunuz sanırım, projeye o kadar fiyat yatıracağım demedim proje sadece düşünceydi. 4 bin lira dolandırıldığım için böyle bir fikir aklıma geldi dedim sadece
    46 okudum kusra bakmayın. R10 Sohbet grubu oluşturdum gelmek isterseniz https://t.me/webmastersohbet
  • 20-07-2018, 02:36:48
    #13
    Bionluk ve sadeceon ülkemizdeki dediginiz tarza işleyen sitelerdir. Ancak birazcık ingilizceniz var ise freelancer.com'u öneririm.
  • 20-07-2018, 02:57:10
    #14
    O zaman sadeceon ve bionluk sitelerine biraz daha göz atayım ben 😊
  • 20-07-2018, 03:04:34
    #15
    Denemeni önermem hocam paran çöpe gider
  • 20-07-2018, 03:09:49
    #16
    @MortalKombat; Selamlar hocam, ben sadece bi düşünce olarak yazdım bunu buraya birazda fikir alışverişi için yoksa bu sisteme ayıracak param ve zamanım yok 😊
  • 20-07-2018, 09:06:12
    #17
    biraz zor
  • 20-07-2018, 09:47:40
    #18
    uzmankirala.com bionluk.com vs var bahsettiğiniz sistemlere benzer fakat aklı daha çok üç kağıda yatan bi ülkede ne yaparsanız yapın d0landırıcılık olaylarının önüne geçemezsiniz.