Canmemis adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Google Webview Politikası
10
●1.018
- 29-05-2019, 12:49:48Arkadaşlar Webview uygulama markete ilk gönderildiğinde genelde "Webviews and Affiliate Spam" sebebiyle askıya alır ve sizden itiraz ile birlikte kullandığınız domainin size ait olduğunu gösteren belgeleri yollamanızı isterler. Buradaki amaç domainin size ait olup olmadığını doğrulamaktır. Gidip de facebook'un linkiyle facebook webview yaparlarsa ne olur böyle düşünün. Hatta Google bunu IMDB üzerinden açıklamış buyrun bakın aşağıya link bırakıyorum.
https://play.google.com/about/spam-m...ews-affiliate/
Sizin burada yapmanız gereken bazı şeyler var, onlara dikkat ederseniz ilk yüklemede spam olarak algılama ihtimalini biraz düşürebilirsiniz.
1. Kullandığınız domaini Play developer hesabınıza bağlı olan maildeki Webmaster Tools'a ekleyip doğrulayın.
2. Gizlilik Politikasını uygulamayı ilk yayınlarken webview içinde olan domaininize yükledikten sonra ekleyin ve gizlilik politikasının içinde uygulama paket adınız yazsın.
Bunları yaparsanız ilk yüklemede askıya alınma ihtimali düşer, eğer askıya alınırsa da size bir mail geliyor ve mailde bu linke tıklayıp itiraz edin dosyalarınızı da (domain faturası, whois ekran görüntüsü, domain panel görüntüsü vs.) ek olarak gönderin.
Yukarıda bi arkadaşın da dediği gibi, 5 liralık webview'cılar piyasayı doldurduktan sonra native satışları düştüğü için safsata çıkartıyorlar.