Kafama takılan bazı şeyleri sormak istiyorum.
Soru 1 ) Eski siteyi responsive ye mi çevirmeli,
Mobil için ; m. diye ayrı bir subdomain mi oluşturmalı. ( Hangisi güzel olur diye sormuyorum. Görünümle işim yok. Arama motorlarından olumsuz etkilenmemek için hangisini yapmalıyım. )
Soru 2 ) m. diye subdomain oluşturulduğunda ; arama motorlarının tekrarlanmış içerik gibi algılamaması için ne yapılmalı?
Soru 3 ) Diyelim mobil sürüm oluşturdum ve botların indexlememesi için noindex,nofollow dedim. Bunu webview olarak android uygulama olarak göstermek istedim. Bu sayfada admob yayınlarsam reklam gözükür mü?
Web - Mobil - App : Genel Sorularım
7
●315
- 08-06-2016, 11:54:18Baya soru sormussun yardımcı olayım.Red adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.ister m diye istir mobil arayüz yapabulirsin ama m yapasan mobili otomatik m yönlendirmelisin. (M diye ayrılmasğnın ana sebebi yoğun trafik akışını parçalara ayırıp siteyi hızlandırmak cdn altyapısı ile.)
2.m kısmını indexlemeye kapatabilirsin ama sorun olmaz kavsiyem kullanıcı araliz et normalse siteye mobilse m yönlendir.
3.admob reklamları uygulamada çıkar websitenden bağımsız çalğşğr bu sebepten sorun olmaz
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi - 08-06-2016, 12:26:40Bilgilendirme için teşekkürler HidrojenWEB. Konu hakkında bilgili diğer arkadaşlarda yorum yazarlarsa sevinirim.
1 ) Haber sitelerinin ve program sitelerinin neden m. şeklinde olduğu şimdi anladım.
Rakiplerime baktım hepsi responsive. Bende öyle karmaşık bir yapı yok.
2 ) Analiz edip otomatik yönlendirmek gerekiyor evet. Ama bu işlem kullanıcıyı yönlendirir. Arama motorları tekrar eden içerik olarak algılayabilir ve ceza verebilir. Ceza olmaması için sanırım şu kısım kullanılmalı.
3 ) Normal sitede noindex nofollow olunca adsense reklamları gözükmüyor. Webview olarak göstersek ve noindex nofollow olsa çıkarsa enteresan.Alıntı - 08-06-2016, 12:58:39bence konu yanlış yerde websiteyle ilgili bir soruyu uygulama geliştiricilerine soruyorsun bu yüzden fazla cevap bulamazsın konunu kitletip web kısmında konu açmanı tavsiye ederim.Red adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-06-2016, 13:16:07Web sitem var. Web kısmında yeterli bilgiye sahibim.HidrojenWEB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobil ve uygulama için şu anda araştırma yapıyorum. - 08-06-2016, 14:34:11Responsive tasarım kullan, Hem daha modern hemde daha kullanışlı.
- 08-06-2016, 18:04:11Amacınız sadece uygulama için bir subdomain oluşturmak ise olabildiğince uygulama tarzında görünecek basit sade ve şıklık ön planda tasarım yapmanızı öneririm. Websitesinden ziyade çok güzel bir şekilde uygulama gibi göstertebilirsiniz.Red adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle