arkadaşlar merhaba çinden anahtarlık ve kalem kamera ithal etmek istiyorum çinde yaşayan yada orada sağlam bağlantısı olan ofisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
firmamız üzerinden kdvsini ödeyerek nasıl mal getirebılırız malları faturalandırabılırmıyız kargo ücretleri ortalama nedir fedEx ups gibi kargolarda 5-7 gün içinde teslim almak istersek ortalama kargo ücretleri ne tutar konu hakkında bılgılı arkdaşlar yardımcı olursa sevınırm.
Çinde yaşayan yada ürün ithalatı yapan varmı?
10
●1.151
- 17-12-2012, 02:08:47Getirmek istediğiniz ürün adedi ve numunesi hakkında bilgi verirseniz daha kolay yardımcı olabilirim.
- 17-12-2012, 03:09:05www.aliexpress.com güvenilir satıcılardan alabilirsiniz yaz başında 20 adet sipariş etmiştim 14 günde gelmişti sorun cıkmadı ortalama adet fiyatları 5$ civarı
- 17-12-2012, 07:27:28100$'lık ürün sorunsuz geçiyor mu gümrükten ?^FB-DeViL^ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-12-2012, 09:38:51Üyeliği durdurulducinde yasayan komisyoncu bir arkadasim var.(cinlidir ingilizce konusman gerekecek) Senin adina gider firmaya bakar urunleri inceler veya istedigin urunleri arar bulur fiyat verir. Parayi alir urunleri kargoya teslimine kadar takip eder. Bu tur bir komisyoncudur. Toplam tutarin ne kadar olduguna gore fiyati degisir. Yaklasik %5-%10 araligindadir komisyonu. bu sekilde bir calisma dusunursen pm ile bana ulasabilirsin. msn veya skype adresini verebilirim.
cinden alacagin mallar cinde kdvsizdir. butun sirketler ihracat yapabilmektedir. Sen turkiyeye getirdiginde gumruk ve vergilerini kdv de dahil odersen yapabilirsin. ithalat iznin varsa birkac vergiden kurtulabilirsin.
UPS ile cinden turkiyeye yaklasik 7-10 gun arasinda gelir. ucretlendirme getirmek istedigin seylerin buyuklugune gore degisir. Zaten yukarida belirtmis oldugum komisyoncuyu kullanirsan kargonun ne kadar tutacagini soyleyecektir. - 17-12-2012, 23:40:42Çin'den ürün getirtmek basit parasını ödeyince adresine kadar ücretsiz gönderen bir dünya internet sitesi var da asıl iş bizde başlıyor.
Ürünü faturalandırmak istersen o zaman başında büyük belalar var demektir.
Malesef bizim gümrük mevzuatlarımız o kadar karmaşıkki bilen biri bile işin içinden zor çıkıyor.
Senin yapmak istediğini bende düşündüm ürünler firmalar kargo herşeyini ayarladım ama daha önce ithalat yapmadığımız için ilk etapta çok zorlu evrak ve işlem sırası miktarı karşımıza çıktı üstüne üstlük mevzuatı bilen birisi olmadan bu işten çıkmak imkansız.
Kısacası büyük firma değilsen ufak tefek bir firma isen ve ufak tefek bir şeyler getireyim satayım dersen hiç uğraşma.
Ben denedim sonuna kadar gitmek içinde çok uğraştım ama ucu görünmedi vazgeçtim...