• 17-09-2010, 15:24:14
    #91
    Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bence de yiyemez. sadece alt taraftan kan alır seve seve o kadar

    eger ticaret yapiyorsanız vergisinizi vermek zorundayız..Gittigidiyor Dükkan sıstemını değiştirir. Her satışın üzerine %18 vergi ekler olay tatlıya baglanır bence.

    her satışın üzerine %18 eklenemez. çoğu ürün ikinci el. ilk elden alınan ürünlerde vergi zaten alınmış oluyor. ikinci kez yine vergi alınması mükerrer vergileme doğurur. o işin içinden çıkılması biraz zor. yöntem bulunsada taraflar kolay yanaşmayacaklardır diye düşünüyorum.
  • 17-09-2010, 15:33:33
    #92
    Zamanında çöp vergisi mi olurmuş diyorlardı. Devlet kimseden çöp parası alamaz öyle saçma iş mi olur diye çok tartıştılar
    sonucu söylememe gerek yok sanırım. Devlet her halükarda istediğini almasını biliyor haklıda olsa haksızda olsa bu böyle.
  • 17-09-2010, 15:37:40
    #93
    Platin üye
    yedinumara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    her satışın üzerine %18 eklenemez. çoğu ürün ikinci el. ilk elden alınan ürünlerde vergi zaten alınmış oluyor. ikinci kez yine vergi alınması mükerrer vergileme doğurur. o işin içinden çıkılması biraz zor. yöntem bulunsada taraflar kolay yanaşmayacaklardır diye düşünüyorum.
    İkinci el ürünlerde vergi %8 civarında. %18 değil.
    ürün satışa çıktığı an vergiye de düşer. İster 1.el, ister 10. el olsun.
  • 17-09-2010, 16:00:01
    #94
    2.elde vergi olması için o ürünün gider pusulasına kaydı gerekir.
    gider pusulasına kayıt edilen ürünlere vergi düşer ama devlet ondan %10 stopaj alır
  • 18-09-2010, 12:17:21
    #95
    3 kuruşluk cebimize giren parın peşine düşen maliye önce bankaları hortumlayıp yolsuzluktan hırsızlıktan yargılananların peşine düşsün.Adamlar milyonlarca doları cukka ediyor.

    eğer bu ülkede vergi adaleti varsa bende insan değilim.
  • 18-09-2010, 13:13:41
    #96
    Eyide abi yok diye bizimde usülsüz davranmamız mı icap eder.
    Mesela insanlar var diye bizi bir ahıra soksalar, ahırdaki insanların aslında insan kılığına girmiş(çizgi filimlerdeki gibi) hayvanlar olduğunu görsek, bizdemi hayvan olacaz
    Hepimiz insanız karşımızdakiler hayvan olsada
    .....
    Senin sözü şaban amcamız daha iyi ifade ederdi"Başımıza mıçanları yakalasana......"