• 20-01-2009, 12:03:13
    #10
    Masa üstü PC yi getirtmeyi denemeyin bence masrafı olur ama digital kamera getiren çok kişi var.Sende getirebilirsin.
  • 20-01-2009, 13:01:36
    #11
    merhaba, ben daha önce ebayden alışveriş yaptım fakat küçük şeyler.
    iyibey forumlarından laptop,masaüstü pc de gümrük olayı oldugu ve nerdeyse burdaki fiyatına geldiğini okudum.
  • 20-01-2009, 14:50:10
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Hürriyet Gazetesindeki Bir Haberde 2009 Sonuna Kadar 300 Euro Altındaki Ürünler Gümrüksüz Olarak Gelecek Demiş...

    Doğruluk Payı Nedir Acaba? Fikri Olan Var mı?
  • 20-01-2009, 14:56:46
    #13
    Üyeliği durduruldu
    o haber doğru değildir mevzuat daha değişmedi. sadece bayramlarda ve yılbaşlarında limiti biraz yukarı çekiyorlar.
  • 20-01-2009, 14:59:32
    #14
    Üyeliği durduruldu
    Ayrıyetten sana gelen ürünün içindeki faturada yazan tutar bazı durumlarda bir önemi kalmıyor ordaki adamlarda mal değil.. bazen(kıl kaptığında veya adamın kendisi kıl ise) paketi senin gözünün önünde açıyorlar bilgisayarda aratıyorlar piyasa fiyatını öğreniyorlar o fiyat üzerinden gümrük vergisine tabi tutuyorlar.
  • 20-01-2009, 23:05:44
    #15
    Hocam benimde biraz deneyimim var ebay konusunda;
    *Şahsen gerçek değeride 150-200$ ın üzerinde olan ürün almayı pek sağlıklı bulmuyorum(sonuçta kargo vs. tehlikeli)

    *DHL,fedex falan aşırı uçuk fiyatlar sölüyo diye biliyorum.

    *Adamın "gift" olarak gönderdiğine emin olmak lazım ticari sayılırsa 100 liralık malı 200 liraya zor çıkarırsın. Gift ise 100 euroya kadar gümrüksüz, 100-1500 euro arası %10 sabit, 1500 euro ve fazlası gift diye yemiyolar.

    *Feedbacki yüksek bir powerseller dan alırsan sorun olmaz diye düşünüyorum.

    *(sende biliyorsundur) hongkong temelli ürünlerde her zaman çöp olma riski mevcut.

    umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • 20-01-2009, 23:35:31
    #16
    100Euronun altındaki ürünlere gümrük ödemezsin.Yanlız televizyon getirtip bu 100Euro dersen sana inanmazlar ve senden vergisini ödemeni isterler.Ellerindeki listeye göre ürüne bir fiyat koyarlar ve o fiyat üzerinde minimum yüzde 10 vergi yatırarak ürünü alırsın.
    Şayet aynı üründen birden fazla getirmişsen zaten hiç kaçarın yok kesinlikle alamazsın.Birsürü ıvır zıvır istiyorlar.Örneğin ticaret bakanlığından garanti belgesi .Çünkü seni satıcı olarak görüyorlar ve ticari mal kapsamına alıyorlar.

    Buraya kadar yadıklarım normal gümrük prosedürü.Ama bizim gümrükte işler biraz memurun o günki keyfine bakıyor.Memurdan memura değişiyor.Ama yüksek meblağ olmayan ve hacimce büyük olmayan eşyalar genelde geçiyor.