Merhaba,
Ben çinden ürün getirmeyi planlıyorum Alibaba ve benzer, siteler üzerinden.
(Konu Hakkında bilgisi olan arkadaşlar, bilgilendirirse sevinirim)
Bazı sorular sormak istiyorum.
-Getirmeyi planladığım ürünlerin tanesi 5-12 dolar arasında değişmekte, aynı zamanda 1 üründen 500-1000 adet getireceğim.
-Örnek, toplamda 5000$-10.000$ arası ürün getireceğim. Vergi olayı vs.. nasıl hesaplanıyor ?
-Bu tür konularda danışmanlık hizmeti veren firmalar, ne kadar ücret talep etmektedirler, aynı zamanda hangi konularda yardımcı olmaktadırlar?
-Bu danışmanlık firmaları, siparişi verilen ürünün hatalı olup olmadığını ürünü teslim alırken kontrol etmekteler mi ?
-Getirilecek ürünler, hediyelik ilginç ürünler olacaktır.
-Bazı danışmanlık firmaları, kendileri de ürün getirdiğini duydum, kendi ürünleriyle beraber benim siparişimi de getirince bana ne gibi faydası olur ?
-Daha önce bu işleri yapmış arkadaşlar, detaylı olarak açıklama yaparsalar sevinirim.
Çinden Toptan Ürün Getirme
13
●972
- 07-10-2016, 11:08:04Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
- 07-10-2016, 11:33:42Bu vergilendirme sabit mi yoksa, ürüne göre değişken mi ? Aynı zamanda örnek, 10 tl ye çinden aldığınız ürün, Kargo, vergi, vs.. dahil edildiğinde, Türkiye de kaç paraya elinizde oluyor ?Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-10-2016, 13:00:4075 ya kadar vergilendirme yok hocam yalnız 3 ürün max 3 üründen sonra ticari olmuş oluyor ve vergilendirmeye tabi oluyor. dx.com gibi sitelerden aldığınız ürünlerin kargosu ücretsizdir posta yoluyla ortalama 3 haftada gelir fakat dediğim gibi 3 üründen sonrası gümrüğe takılır ve vergi ödersiniz vergilendirme sabittir.kodlarladans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-10-2016, 13:09:32Cevap için, Teşekkürler. Ancak yukarıda belirttiğim gibi, 1 üründen minimum 500 adet getirmeyi planlıyorum. Aynı anda, 3-4 çeşit ürün getireceğim için, minimum, 1500-2000 adet ürün getirilecek. Getirilmesi planlanan ürünleri hediyelik ilginç ürünler olacağı için, vergilendirmesi nasıl oluyor onu merak ediyorum. Ürünlerin geneli plastik bazlı ürünler olacaktır.
- 07-10-2016, 14:07:36Üyeliği durdurulduVergi sabit değil maalesef. Her ürünün gümrük vergisi, KDV'si ve ek mali yükümlülükleri birbirinden farklıdır. Bazı ürünler kontrole tabidir ve ek belge sunmadan ithalatını gerçekleştiremezsiniz. Bazı ürünler kota uygulamasına tabi tutulur.
Danışman firmaya gerek olmadan bir gümrük müşavirliğiyle anlaşırsanız size karşılaşacağınız süreci ürünün GTİP numarasına göre hesaplayıp açıklayabilir. - 07-10-2016, 14:29:25Tabiki gümrükçü parası gemi ile gelecekse çektirma boşaltma parası