• 30-01-2014, 12:06:10
    #46
    Misafir
    Tam benlik yasa olmuş Parayı nakit elden veririm alacağımı alır çıkarım.
    Ben aldığımı bilirim, satan sattığını bilir.
  • 30-01-2014, 12:30:04
    #47
    Elden taksit diye bir şey başladı kayseride S3 mini yi 1000 TL ye satıp aylık 100 TL olarak 10 a bölüyorlar. Sanırım milletin derdi farklı olmaya başladı
  • 30-01-2014, 12:33:28
    #48
    Misafir
    Refah kavramından ne anladığımıza göre değişir bu.

    Artı 5 ayda bir telefon yenileyen adamın taksitle işi olmaz. İşi olsa 5 ayda bir telefon güncellemez. Bunlar işin hikaye kısmı bence.
  • 30-01-2014, 12:45:35
    #49
    EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Burdaki olay çok farklı, önüne geçilmek istenen olay daha telefonlar eskimeden 5 ayda bir yeni telefon alınmasını önüne geçmek...

    Türkiyedeki teknoloji yatırımı ve anlayış bu günki gibi olduğu sürece halkın refah seviyesi yükselmez, hatta şuan olması gerektiğinden çok daha fazla refah içerisindeyiz...

    Size çok basit bir soru sorayım, bu gün devlet vergiyi kaldırsa aşağıdaki fiyatlara göre hangi arabayı alırdınız?

    Mercedes-Benz CLA SIFIR
    Fiyat:Vergisiz 45,000 TL civarı




    Renault
    Renault Symbol SIFIR
    Fiyat:Vergisiz 23,000 TL civarı



    Muhtemelen Mercede-Benz fiyatları bu seviyelerde olsa satışları patlar, taksiciler bile mercedes kullanır...

    Sonra ne olacak?

    Elbetteki gider mercedes alırım. Herkes 43 milyar verip mercedese binsin, renault da 15 milyara daha kaliteli araba üretmenin yoluna baksın rekabet için. Bunları da bizmi düşüneceğiz üretici firmalar düşünsün. Biz bir küba değiliz sonuçta herşey global artık. Sırf Türkiye`de üretilenleri korumak adına yurtdışından gelen ürünlere yüksek vergi koymak değil çözüm.

    ÖTV yi geçici olarak kaldırdılar bir ara demekki yapılabiliyor şimdi de kaldırsınlar madem 50 tane vergi almanın anlamı varmı otomobilden ?

    Şimdi birşey alacaksam yburadamı üretiliyor yurtdışındanmı geliyor ona bakmam. Kalitelimi, fiyat-performans durumu nasıl buna bakarım.
    Olması gerektiğinden daha fazla refah içinde değiliz ülke olarak, böyle pembe tablo çiziyorsunuz fakat bu ülke facebookta , twitterda paylaşılan resimlerdeki gibi değil maalesef.

    Son bir noktada adam isterse her ay yeni telefon alır parasını ödediği sürece bu kimseyi ilgilendirmez. Daha önce de dediğim gibi alıp alıp ödemeyene yapsınlar yaptırımlarını.
  • 30-01-2014, 12:51:16
    #50
    Döviz yükseldi telefona da zam gelir. Değişen birşey olmaz Allah bilir
  • 30-01-2014, 12:55:15
    #51
    Değerli arkadaşlar sanal ortam gerçek gibi biryer değildir her şeyin karşılığı oluşabiliyor , taksit kalksa ne olacak siteler kendilerine özel uygulama yazar tekrardan o şekilde satar + fiyat ekleyerek , mesafeli satış sözleşmesinde değişiklikler yapılarak siteye imzalanan anlaşma ile tekrardan taksit olabilir düşüncem , sadece taksit kelimesi kalkıyor , işleyen dükkanı neden kapatsınlar değil mi ?
  • 30-01-2014, 12:56:14
    #52
    Dünyada en çok telefon değiştiren ülkelerin başında geliyoruz. Millet olarak telefonu iletişim aracı değil, hava atma aracı olarak gördüğümüzden ortalama 2 yılda bir telefon değiştiriyoruz.

    Bu taksit kısıtlamasıyla belki biraz bu saçmalıktan vazgeçeriz.

    S3 mini almak için 29 aralıkta teknoloji marketleri gezdik. fiyatlar 639 ve 649 tl arasındaydı. 2 ocakta gittik. fiyat 699 tl olmuştu. Aldık. Media Mark'ta baktık bugüne özel s3 mini 649 tl yazıyor)

    Satışlar azalacağı için böyle önce yükselt sonra düşür indirim diye yuttur saçmalığı da azalır en azından...
  • 30-01-2014, 13:40:18
    #53
    Düşerde en fazla %8 düşer. Çünkü ÖTV yükseldi. Kredi akrtına taksitlerin komisyonları %2-%8 arasında. Artık kimse kendi posunu alıp %20 ile taksit yapmıypr. Kendi posunu alıp Genpaya Kvk ya bağlıyor onların dev oranlarınndan yararlanıyor.
  • 30-01-2014, 13:47:57
    #54
    Taksit olayı kalkmayacak bu Türkiye'nin elinde olan bir şey değil Avrupa buna izin vermez bu ülkede kaç kişi nakit parayla yüksek özellikli telefon alabilir ?