Merhabalar.

S4 icin son gelen guncellemeyle bir guvenlik kilidi gelmisti. Bu kilitle recovery mod ya da odin uzerinden islem yapmaniz telefonu riske sokuyor.
Bu riske data/dalvik cache gibi islemler dahil degil. Telefonunuzu guncellediginizde Samsung telefonunuza 1 kb yer aciyor ve degerinin 0 oldugu bir kod yerlestiriyor. Bu kod tek yonlu calisiyor. Ayrintilara yer veriyorum:

Bu sistemle telefonunuza root/rom yukleme gibi islemler yapmaya calistiginizda tek yonlu calisan bu kisim 1 oluyor. Yetkili servisler garantiyi buradan kontrol ediyor. Bu 1 degerini kesinlikle 0 yapamiyor ya da kapatamiyorsunuz. Custom rom degil de Sammobile.com adresinden rom yukleseniz bile bu degeri 1 yapiyor, yani yazilima mudahaleyi tamamen onluyor.

Bu degeri tekrar 0 yapmaya calisan bir takim var, XDA'da. Hatta wanted bile cikarmislar, herkes gonlunden kopani veriyor bu degerin cozulmesinin hizlanmasi icin. En son $6.000 odul vardi.

İsin ozu su, telefonunuza format atmak harivinde herhangi bir bozulmada servise gondermek sart. Tabi garantiyi obemsemiyorsaniz.