Merhaba,
Merak ettiğim bir husus var. Fikrinizi almak istiyorum.
4 yıllık bir sitem var. Sitede videolar bölümü de bulunuyor. Bu bölüme önceleri sadece ben eklemeler yaptığım için telif hakkı olmayan, amatör, deneme tarzında videolar ekliyordum. Daha sonralar arkadaşlarda eklemeler yapmaya başladı ve bazı videolar telif kapsamına giriyor. Gördükçe kaldırmaya çalışıyorum ama göremediğim zamanlarda oluyor.
Bugüne kadar çok şükür AdSense'den uyarı almadım. Sizce bu sayfalardan reklamları kaldırıyım mı ? Uyarılmaksızın ban ihtimali olabilir mi ?
Teşekkürler şimdiden.
Google Adsense Destek Hattı - Ücretsiz -
572
●44.909
- 01-09-2012, 12:27:30Bugüne kadar çok şükür AdSense'den uyarı almadım. Sizce bu sayfalardan reklamları kaldırıyım mı ? Uyarılmaksızın ban ihtimali olabilir mi ?Muhendis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi hocam adsense kolay kolay yayıncıları banlamaz tabi haksız kazanç var ise anında banlar. Sizin durumda normalde ön uyarı verilir 3.gün içinde ilgili şikayet silinmez ise domain sadece banlanır yani hesap banlanmaz.
Ayrıca şöyle bir şey var telif haklarında filmler var ise bence kaldırın hesapta gidebilir çünkü diğer youtubedeki teklif hakları olursa videoları silin. - 01-09-2012, 12:32:27Öncelikle yardımınız için teşekkürler.erdilin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Film olmuyor. Bir örnekle izah edeyim. Mesela, ben amatör balıkçılık videosu ekliyorum. Başka bir arkadaş geliyor, balıkçılıkla ilgili bir TV haberi ya da programı ekliyor. Doğal olarak telif içerdiği içinde risk altında oluyor. Telif kısmını geçtim, haksız kazanç olacağı içinde zaten ben öyle kazanç istemiyorum. Yazılar onaysız yayınlıyor. Kontrolü de yeri geliyor zor oluyor, gözden kaçıyor. Aslında en iyisi o bölümden AdSense'yi kaldırmak gibi. - 01-09-2012, 12:34:27hocam karar senin ; ancak bu kadar ayrıntıya girme her telif videosuna da ban atılmaz çünkü büyük video sitelerinde örneklerini görebilirsin. Ta ki video sahibi şikayet etmezse .Muhendis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-09-2012, 15:08:47Siteleri analiz yapan bir sitem var. Site Analiz Sitede her çeşit adrese sorgu yapılabiliyor. İçerisinde ****** kelimeler (s.ks, p.rno, ad.lt) gibi kelimelerde yer alıyor. Adsense hesabıma yayın ihlali yapıldığına dair bir mesaj geldi. Bende adsense kodlarını kaldırdım fakat tık başına getiri yüksek miktarda olduğu için tekrar yayınlamak istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim ?
Demo link : Analiz - 02-09-2012, 16:13:02SaLeh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanırım sorununuz şu şekilde misal x kişinin adul.t sitesi var ve sorguyu sizin sitede yapıyor ve dolayısı ile ilgili cachelerde kayıt olunuyor yani index vermiş oluyorsunuz. Bu şekilde index aldığından sitenize google yan gözle bakıyor ( tehlikeli bakış ) tavsiyem bu gibi sitelerde o kelimeleri önleyen bir kod ekletebilirsin hocam ve bu sorun ortadan kalkar. - 02-09-2012, 16:33:36Yazılım hazır bir script olduğu için böyle birşeyi nasıl yapabiliriz bilmiyorum, robots.txt ile arama motorlarına engelledim fakat adsense için hiç bir alakası olmadı. Ben yazılımda bir oynama yaptım, sorgulama yapılan sitelere nofollow link verdim. Mesajdan anladığım kadarıyla bu verdiğimiz linklerden sorun kaynaklanıyor. Sorgu yapılan sitelere verilen linkleri kaldırdığım taktirde sorun ortadan kalkar mı acaba ? Mesaja bakarak yorum yapabilirseniz sevinirim.
Alıntı - 03-09-2012, 12:15:53Bu işe yeni merak salmış biri olarak bana nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?
Sitem yok web sitesi mi blog mu açmalıyım (Blog benim için çok daha kolay olacaktır
)? İçerik ile ilgili sıkıntı yaşamayacağım bir projem var. Kısa sürede kazanç peşinde de değilim. Açıkçası blogla işe girme düşüncesindeyim. Zira web sitesi idare edebilecek donanıma henüz sahip değilim. Blogla işin zor olacağını söylemişsiniz? Ne kadar zor? İmkansız mı?
2010 da açtığım ama bir iki içeriği olan bir blogum var. Bu blogu yeniden düzenleyerek ve içerik ekleyerek mi devam etmemi önerirsiniz yoksa yepyeni bir blog acarak mı devam etmeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Not: Konuyu bir çırpıda okudum. Çok faydalı olduğu kanısındayım. - 03-09-2012, 18:50:41*Adsensede kazanmanın tek yolu sabırdır ;Teodore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
*Site açacaksan blog;
*Blog ile o kadar da zor değildir doğru içerik doğru domain işin sırrı burada.
*2010 yılındaki eğer sana bir şey veriyorsa (önceden ) devam et derim. Yok vermiyor ise sıfırdan başla.
)? İçerik ile ilgili sıkıntı yaşamayacağım bir projem var. Kısa sürede kazanç peşinde de değilim. Açıkçası blogla işe girme düşüncesindeyim. Zira web sitesi idare edebilecek donanıma henüz sahip değilim. Blogla işin zor olacağını söylemişsiniz? Ne kadar zor? İmkansız mı?