Adsense ile ilgili konularda yeniyim ve ilk sitem için Adsense onayı almam 2 ay sürmüştü. İkinci sitem için 15 gün, üçüncü sitem için ise 17 gün. 4. sitemde ise 72 saat dolmadan onay aldı. 4 sitelnin onay süreci toplamda 5 aylık süreci kapsamakta. Bende tecrübelerimi paylaşarak diğer insanlara yardımcı olmak istemekteyim.
İlk 3 sitemde onay almak için MyBB Forum kurulumu yöntemini kullandım ve her üçü için ise 15-20 gün arasında onay almayı başardım. (İlk onayın 2 ay sürme sebebi, blogger tabanlı siteye onay almayı denemem sebebiyle olmuştur.)
4. Sitemde ise WordPress ile onay aldım ve 3 gün sürdü ancak hazırlık süreci 15 gün sürdü diyebilirim.
- WordPress Kurulumu yapıldı ve eklenti olarak LiteSpeed Cache ve Yoast Seo kuruldu.
- Premium tema kurulumu yapıldı.
- Menülerde sadelik önemli olduğu için 1 tane haricinde açılır menü kullanılmadı.
- Her gün 1-2 özgün ve en az 300 kelimelik (500'ü geçen 1-2 tane var, diğerleri 300+) 23 makale girişi yapıldı. Makaleler hazırlanırken başlık ile içerik uyumu önemliydi. Konuyla ilgili en az 5 siteyi takip ettim ve hepsinin birleşimi olan yazılar hazırlandı.
- Makaleler yayımlandığında Google Search Console üzerinden Dizine Ekle işlemi yapıldı ve index alması sağlandı.
- İletişim, Hakkımızda ve Gizlilik Politikası sayfaları oluşturuldu.
- Site hızı ilk hosting firmasında 70 puana sahipken firma değişikliği yapılarak 90+ ve mobilde 70+ puana yükseltildi.
- Resimler optimize edildi.
- Makaleleri 10 gün gibi bir sürede hazırladım ve 5 gün de index almaları için bekledim. Organik ziyaretçi gelmeye başladı. ( Günde 5-15 arası.)
- 24.05.20221 tarihinde saat 21:00 civarında Adsense başvurusu yapıldı.
- 27.05.2021 tarihinde 10:07'de onay geldi.
Yukarıda yazan haricinde birşey yapmadım. Umarım birilerine faydalı olabilir. Saygılarımla...
