Herkese merhabalar. Web sitemin pin işlemlerini yaptım. Adsenseden mail geldi. 5 gün içerisinde paranın yatacağına dair..
Şimdi sorum şudur, Ben 657 kapsamında memurum, bu durumda yine de bir vergi istisna belgesi vs gibi bir işlem yapmam gereklimidir.
Normalde bi hesap numarası bildirmiştim. Bu durumda gelir vergisi otomatik olacak kesilecek mi, Ayrıca adsense sayfamda vergi işlemlerine ilişkin işlemleri henüz yapmadım. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gereklidir.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Memurlar için adsense ödemelerinde Vergi İşlemleri Nasıl olacak
37
●3.180
- 21-10-2024, 22:14:29
- 21-10-2024, 22:21:32Memurlar ek kazanç sağlayamaz. Vergi hesabı açamaz. İbanıza ödeme alırsanız soruşturma geçirirsiniz.fatiheryildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-10-2024, 22:24:29Hocam bildiğiniz eksik şeyler var. Memurlar tacir veya esnaf vasfıyla iş yapamazlar.. Ayrıca web site gelirleri telif hakkı kapsamında sayılmaktadır. Buna ilişkin Danıştay kararı da vardır.Education adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-10-2024, 22:26:54Memur olarak yazdım, arkadaşım sorun yaşadı. Tercih sizin.fatiheryildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?M...evzuatTertip=5 - 21-10-2024, 22:32:09İlgili kanun maddesini ben de okudum detaylıca özetle:
Herhangi bir işletmenin sahibi veya ortağı olamaz
herhangi bir işyerinde çalışarak gelir elde edemez,
anlamları çıkıyor.
Bunun yanında adsense gelirleri için de vergi mükellefi olmak zorunlu hale geldi, diye biliyorum, yanlışsa düzeltsin arkadaşlar. - 21-10-2024, 22:32:40Türk Tİcaret Kanunu'na göre kimler tacir veya esnaf sayılır araştırırsanız daha net anlaşılacaktır konu..Education adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
657 Sayılı DM.
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:
Madde 28 (Değişik: 30/5/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç)
Burada da detaylı açıklanmıştır.. Size iyi günler..
https://sorucevap.memurlar.net/soru/...abilir-mi.html - 21-10-2024, 22:34:418 yıl önceki bilgiyle iş yapmayın derim.fatiheryildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-10-2024, 22:36:50Hocam olaya bu açıdan bakarsak 657 SK'nın yayımı tarihinde Türkiyede internet değil bilgisayar bile yoktu.. 1965 yılında kabul edilmiş bir kanun..Sorudata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
8 yıl önce yayınlanmış bir makale olsa da halen güncelliğini koruyor ve üstüne bi de danıştay kararı da eklendi..Onu şuan bulamadım.