Herkese selamlar,
Yurtdışından şahsın kendisine para transfer etmesi Türkiye’de vergiye konu olabilir mi? Bir arkadaşa müfettiş Vergi affından yararlanıp yurtdışı kazançlarını da eklemesi yönünde telkinde bulunmuş. Şahsi görüşüm; paranın ilk geldiği yer vergiyi konu edebilir. Şayet şahıs kendine aktarıyorsa ikinci bir vergiye konu olmaz çifte vergileme olur. Konuyu netleştirmek isterim ki vergi affı için son 15 gün.
Birçok kez konu açılmış olabilir fakat bu postu biraz da konu içinde olanların tartışması için açmak istedim. mali müşavir, hukukçu ya da konu hakkında tecrübesi olanları aşağıya davet ediyorum.
Yurtdışı kaynaklı gelirin vergisel durumu?
5
●236
- 14-09-2021, 17:25:11yassara61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben her ay yurtdisinda Turkiye'ye para gonderiyorum ama Turkyede yerlesik olmadigim icin kafam rahat. Yurtdisinda vergisini odedigim parami gonderiyorum ve Turkiyede kazan elde etmedigim icin vergi vermem gerektigin dusunmuyorum. - 14-09-2021, 17:33:07Hocam Türkiye’ de yerleşik olman gerekmiyor Türkiye’de kazanç elde etmen gerekiyor. Yani sen Avrupa’da olup Türkiye’den kazanıyorsan(yabancı uyruklular için değişiyor) yine vergi ödemen gerekir. Yani bu şartlarda Tr’ye para gönderme durumunda senin Avrupa’da bulunman ile benim burada bulunmam arasında fark yok.
[COLOR=transparent]Noroc;[/COLOR adlı üyeden alıntı: - 14-09-2021, 18:21:10yassara61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamlara gore teknik olarak sen Turkyede topraklarinda calisiyorsun ve gelir elde ediyorsun bunun icin vergi vermen lazim. Sizin durumda yurtdisindaki kendi kisisel hesabinizdann Turkiyedeki kisisel hesabiniza para gonderiyorsunuz. Bu cok goze batmayabilir, fakat yurtdisinda elde ettiginiz kazanc ticareti kazanc oldugu icin ilerde sorun olabilir. - 20-09-2021, 13:07:34yassara61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabiki vegiye konu olur, Varlık Barışındaki asıl amaç budur.
Yani yurtdışında parası olan Türk vatandaşlarının hesaplarını ülke içine taşımak.