• 15-11-2018, 18:41:25
    #55
    cihat_besik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    28/12/2011 tarihli özelgeyi (dikkatinizi çekerim 2011 )aşağıda paylaşıyorum, ona geçmeden önce şu bilgiyi paylaşayım doğru özelge duruma özeldir ve kişiyi bağlar örneğin adsense vergiye tabi değil diye bir özelge olsaydı ileride sıkıntı yaşamamak için özelge talebinde bulunmak gerekirdi ancak daha önce özelgelerde defalarca vergisinin ödenmesi gerektiği söylenen bi konuda özelge talep etmenin pek manası yok. Çünkü aldığın özelgeyi dayanak göstererek kendini koruma altına alabileceğin bir durum oluşmuyor.

    Ve vergiyi doğuran olay çok nettir "gelirin elde edilmesi"

    28/12/2011tarihli özelge

    İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Google firmasının reklamını Şirketinize ait web sitesinde yayınladığınızdan bahisle yurt dışındaki firma tarafından yapılan ödemelerin vergi mevzuatı açısından değerlendirilmesi talep edilmektedir.
    GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ KANUNLARI YÖNÜNDEN:
    5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun;
    - 1'inci maddesinin ikinci fıkrasında, kurum kazancının, gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurlarından oluştuğu,
    - 6'ncı maddesinde, kurumlar vergisinin mükelleflerin bir hesap dönemi içinde elde ettikleri safi kurum kazancı üzerinden hesaplanacağı ve safi kurum kazancının tespitinde, Gelir Vergisi Kanunu'nun ticari kazanç hakkındaki hükümlerinin uygulanacağı,
    193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun;
    - 37'nci maddesinde, her türlü ticari ve sınaî faaliyetlerden doğan kazançların ticari kazanç olduğu,
    - 38'inci maddesinde, bilanço esasına göre ticari kazancın, teşebbüsteki öz sermayenin hesap dönemi sonunda ve başındaki değerleri arasındaki müspet fark olduğu, bu dönem zarfında sahip veya sahiplerce işletmeye ilave olunan değerlerin bu farktan indirileceği, işletmeden çekilen değerlerin ise farka ilave olunacağı ticari kazancın bu suretle tespit edilmesi sırasında, Vergi Usul Kanunu'nun değerlemeye ait hükümleri ile Gelir Vergisi Kanunu'nun 40 ve 41'inci maddeleri hükümlerine uyulacağı,
    hüküm altına alınmıştır.
    Buna göre, web sitenizde yayınlanan reklamlarından dolayı ABD'de mukim Google firması tarafından Şirketinize yapılan ödemelerin Şirketiniz açısından ticari kazanç olarak değerlendirilmesi ve söz konusu ödemelerin tahakkuk tarihi itibarıyla, ilgili döneme ilişkin kurum kazancınızın tespitinde dikkate alınması gerekmektedir.
    VERGİ USUL KANUNU YÖNÜNDEN:
    213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun;
    - 229'uncu maddesinde, faturanın satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesika olduğu,
    - 231'inci maddesinin beşinci fıkrasında, faturanın malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı,
    hüküm altına alınmıştır.
    Buna göre, Şirketinizce Google firmasına Türkiye'de verilen reklam hizmetleri karşılığında anılan Kanun'un 229 ve 231'inci madde hükümlerine göre fatura düzenlemeniz gerekmektedir.
    KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU YÖNÜNDEN:
    3065 sayılı KDV Kanunu'nun,
    -1/1 maddesinde, Türkiye'de ticari, sınaî, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetlerin katma değer vergisine tabi olduğu,
    -11/1-a maddesinde, ihracat teslimleri ve bu teslimlere ilişkin hizmetler ile yurt dışındaki müşteriler için yapılan hizmetlerin vergiden istisna olduğu,
    - 12/2'nci maddesinde ise yurt dışındaki müşteri tabirinin, ikametgâhı, işyeri, kanunî ve iş merkezi yurt dışında olan alıcılar ile yurt içinde bulunan bir firmanın yurt dışında kendi adına müstakilen faaliyet gösteren şubelerini ifade ettiği ve bir hizmetin yurt dışındaki müşteriler için yapılan hizmet sayılabilmesi için hizmetlerin yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olması ve hizmetten yurt dışında faydalanılması gerektiği,
    hüküm altına alınmıştır.
    26 Seri No'lu KDV Genel Tebliği'nin (K) bölümünde yapılan açıklamalara göre ise hizmet ihracında katma değer vergisi istisnası uygulanabilmesi için aşağıda sıralanan dört şartın birlikte gerçekleşmiş olması zorunlu tutulmuştur.
    1- Hizmet Türkiye'de yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olmalıdır.
    2- Fatura veya benzeri nitelikteki belge yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmelidir.
    3- Hizmet bedeli, döviz olarak Türkiye'ye getirilmelidir.
    4- Hizmetten yurt dışında yararlanılmalıdır.
    Buna göre, Google firmasının reklamlarını Şirketinizin web sitesinde yayınlamak suretiyle vermiş olduğunuz reklam hizmetleri, hizmet Türkiye'de ifa edildiğinden ve hizmetten Türkiye'de yararlanıldığından genel hükümler çerçevesinde KDV'ye tabi bulunmakta olup, Google firması adına düzenleyeceğiniz faturada işlem bedeli üzerinden genel oranda (%18) KDV hesaplamanız gerekmektedir.
    Diğer taraftan, yurt dışındaki firma söz konusu hizmetten Türkiye'de yararlandığından verilen hizmetin, hizmet ihracı kapsamında değerlendirilerek KDV'den istisna tutulması da mümkün bulunmamaktadır.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.


    (*) Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.
    (**) İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.
    (***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.

    Son kısımdaki yıldızlı alanları bilerek silmedim şu kısma dikkat. Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.

    Yani vergi verme diye bir özelge aldın ancak ileriki süreçte bu özelgenin hatalı olduğu ve aslında vergi verilmesi gerektiği anlaşıldı o zaman bu özelgenin sizi koruyacağı tek nokta vergi cezası yememek, ve vergi aslına ilişkin gecikme faizi uygulanmaması. Yani ödemeniz gereken vergiyi yine talep ederler.

    Evet geçmiş dönemde ücretin Döviz olarak Türkiyeye gelmesi durumu vardı ve bende bu sebeble KDV muafiyeti istemiştim (citibankın parayı döviz olarak aldığı ve TL ye çevirip dağıttığını belirterek). Ve bu sadece yabancı site kazançları içindi. Şuan sanırım zaten kalkmış durumda döviz olarak getirme zorunluluğu, ancak bence yinede durumu anlatıp özelge istemekte yarar var sonuçta incelemeye gelen memur da insan ve herşey uygun olsa bile siz bu kapsamda değilsiniz deyip ceza kesebilir (sonra uğraş dur).
  • 15-11-2018, 18:43:43
    #56
    Bir Mali Müşavir olarak bu konuda üstadlarımızla çok konuştuk fikir beyanında bulunduk. Kısaca konuyu özetlemem gerikirse bu tarz gelirler Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi Kanunları açısından değerlendirmeli. Öyleyse bu kou hakkındaki gorüsüm şu yondedir umarım bu konuda magdur olanlara ve bu işten gelir elde eden arkadaşlara bir parça da olsa ışık tutar;

    Google AdSense gelirleri vergiye tabi mi?

    Belirli bir tutara kadar olan arızi kazançlar, Gelir ve Kurumlar Vergisine tabi değildir. Bir kazancın arızi olabilmesi için, yıl içinde en fazla birkaç defa olması ve ticari bir niteliğe dönüşmemesi gerekir. Bu durumu geçiminizi başka bir yerden sağlıyorsunuz ama her zaman yapmadığınız bir işlemden de para kazanıyorsunuz gibi düşünebiliriz.
    AdSense gelirleri genelde süreklilik arz ettiği için arızi olarak nitelemek doğru olmayacaktır. Bu nedenle AdSense gelirlerinin vergiye tabi olduğunu söyleyebiliriz.
    Google AdSense gelirleri hangi vergilere tabidir?

    Arızi kazanç olmadığı konusunda hemfikir olduğumuza göre o zaman bu gelirleri ticari kazanç olarak değerlendirebiliriz. Bu durumda AdSense gelirlerinin vergilendirilmesi için:
    • Sermaye şirketi (A.Ş. ya da Ltd.) veya şahıs işletmesi kurulması gerekir.
    • Şirket kurmakla birlikte Google (ya da ödemeyi yapan diğer firmalara) fatura kesilmesi gerekir.
    Bu durumda AdSense geliri hem Kurumlar/Gelir vergisine hem de KDV’ye tabi olur.
    Eğer geliri elde eden kişi 29 yaşından daha küçük ise ve ilk şirketini şahıs işletmesi olarak kuruyor ise AdSense kazancı üzerinden gelir vergisinden 75.000 TL’ye kadar istisnadan yararlanabilir (Gelir Vergisi ödemez).
    Vergi oranları ne kadar?
    • Kurumlar vergisi için %22 (2020’den sonra %20) (sermaye şirketleri)
    • Gelir Vergisi için %15 ila %35 (şahıs işletmeleri)
    • KDV için %18 (kesilen her faturada)
    AdSense kazancı nasıl faturalandırılır?

    Ay içinde gelen ödemeler karşılığında ay sonunda toplu bir fatura düzenleyebilirsiniz. Örneğin ay içinde farklı tarihlerde 20 dolar ve 30 dolar tahsilat yapıldı ise ay sonunda KDV dahil 50 dolar fatura düzenlenebilir. Faturayı ödemeyi yapan kurum adına (Google) düzenlemeniz gerekir. Düzenlediğiniz faturayı yurtdışına göndermenize gerek yok. Kendi arşivinizde saklayabilirsiniz.
    50 dolar değerindeki faturanın kırılımı:

    Hizmet bedeli (Reklam yayınlama) - 42,37 USD
    KDV (%18) - 7,63 USD
    Toplam Tutar (KDV dahil) - 50.00 USD
    BTRANS nedir ve nasıl bir yükümlülük var?

    İnternet üzerinden reklam geliriniz varsa her ay Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi Sistemine (BTRANS) de bilgi vermeni gerekiyor. Aylık olarak gönderilen raporda aşağıdaki bilgilerin olması gerekiyor:
    • Reklamın yayınlandığı internet adresini ve internet adresinin ait olduğu kişi ya da kurumun adı soyadı/unvanı ile TCKN/VKN bilgileri,
    • Reklam veren gerçek ya da tüzel kişilere ilişkin ad soyad/unvan ile TCKN/VKN bilgileri,
    • Tahsil edilen reklam hizmeti bedeli.
  • 15-11-2018, 18:48:58
    #57
    _taka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu başlıklar nasıl hoşuma gidiyor bilemezsiniz, zevk alıyorum resmen.

    Kazancın vergisini ödeyeceksin, şöyle oluyor böyle oluyor, şurdan geldiği için şu yok bu yok, öyle bir dünya yok arkadaş, çalışandan nasıl işçi vergisi kesiliyorsa, şirketlerden deli gibi vergiler kesiliyorsa, cebine ne giriyorsa bedelini ödeyeceksin.

    Sorun sizde değil.

    Çiğ köfteciye giriyorum, kocaman vergi tabela asmış, ilk 2 yıl matrahsız, diğer yıl gelir 12bin göstermiş, sonra sabah namazına kalkıyorsunuz Allah'ım haram lokma sokma boğazımdan diyorsunuz. Utanın biraz utanın.

    1 ayda 18 bin tl vergi ödediğimi biliyorum, eşek değilim ben.

    Umarım herkesten kat be kat fazlasını ceza olarak alırlar.

    Herkese iyi olmuş.
    kendi ödedin diye başkalarının da aynı acıyı istemen ve bundan zevk alman zavallılık. Umarım forumda bu sıkıntıyı yaşayanlar bir çözümü bulur daha adil ortamda kendilerini de sıkıntıya düşmeyecek şekilde vergilerini öder sana da Maliye cezaları öyle bir bindirir ki zevk almak nedir yaşarsın...

    Vergi vermemek haram değil şu şartlarda Google a güvenip şirket kurmak ahmaklık. Forumda kimsenin vergi vermekle problemi olduğunu düşünmüyorum. Ancak aniden düşecek TBM yada hesap banlanması sonucu adam dünyanın borcuna da girebilir. Farklı bir vergilendirme modeli oluşturulmalı.

    Eğer haram bir durum varsa koskoca şirketlerin vergi borçlarınının tamamını silenlerin bulunduğu durumdur.

    Şunu da anladım ki bu forumda millet birlik olmayı geçmiş emekler çalınıyor kopyalanıyor ve daha da kötüsü ben zorlanıyorsam siz daha da zorlanın anlayışı var. Bu kafayla bi şey olmaz bu ülkeden. Forumdaki abilerime arkadaşlarıma tavsiyem bu ülkedeki zihniyetle iş yapılmaz gidin abim Yurtdışına mis gibi yaşayın orada kazandığınız parayı 5 yıldızlı otellerde yersiniz mis gibi bu ülkenin bazı insanıları cidden hiç çekilmiyor.
  • 15-11-2018, 19:24:33
    #58
    cihat_besik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    28/12/2011 tarihli özelgeyi (dikkatinizi çekerim 2011 )aşağıda paylaşıyorum, ona geçmeden önce şu bilgiyi paylaşayım doğru özelge duruma özeldir ve kişiyi bağlar örneğin adsense vergiye tabi değil diye bir özelge olsaydı ileride sıkıntı yaşamamak için özelge talebinde bulunmak gerekirdi ancak daha önce özelgelerde defalarca vergisinin ödenmesi gerektiği söylenen bi konuda özelge talep etmenin pek manası yok. Çünkü aldığın özelgeyi dayanak göstererek kendini koruma altına alabileceğin bir durum oluşmuyor.

    Ve vergiyi doğuran olay çok nettir "gelirin elde edilmesi"

    28/12/2011tarihli özelge

    İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Google firmasının reklamını Şirketinize ait web sitesinde yayınladığınızdan bahisle yurt dışındaki firma tarafından yapılan ödemelerin vergi mevzuatı açısından değerlendirilmesi talep edilmektedir.
    GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ KANUNLARI YÖNÜNDEN:
    5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun;
    - 1'inci maddesinin ikinci fıkrasında, kurum kazancının, gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurlarından oluştuğu,
    - 6'ncı maddesinde, kurumlar vergisinin mükelleflerin bir hesap dönemi içinde elde ettikleri safi kurum kazancı üzerinden hesaplanacağı ve safi kurum kazancının tespitinde, Gelir Vergisi Kanunu'nun ticari kazanç hakkındaki hükümlerinin uygulanacağı,
    193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun;
    - 37'nci maddesinde, her türlü ticari ve sınaî faaliyetlerden doğan kazançların ticari kazanç olduğu,
    - 38'inci maddesinde, bilanço esasına göre ticari kazancın, teşebbüsteki öz sermayenin hesap dönemi sonunda ve başındaki değerleri arasındaki müspet fark olduğu, bu dönem zarfında sahip veya sahiplerce işletmeye ilave olunan değerlerin bu farktan indirileceği, işletmeden çekilen değerlerin ise farka ilave olunacağı ticari kazancın bu suretle tespit edilmesi sırasında, Vergi Usul Kanunu'nun değerlemeye ait hükümleri ile Gelir Vergisi Kanunu'nun 40 ve 41'inci maddeleri hükümlerine uyulacağı,
    hüküm altına alınmıştır.
    Buna göre, web sitenizde yayınlanan reklamlarından dolayı ABD'de mukim Google firması tarafından Şirketinize yapılan ödemelerin Şirketiniz açısından ticari kazanç olarak değerlendirilmesi ve söz konusu ödemelerin tahakkuk tarihi itibarıyla, ilgili döneme ilişkin kurum kazancınızın tespitinde dikkate alınması gerekmektedir.
    VERGİ USUL KANUNU YÖNÜNDEN:
    213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun;
    - 229'uncu maddesinde, faturanın satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesika olduğu,
    - 231'inci maddesinin beşinci fıkrasında, faturanın malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı,
    hüküm altına alınmıştır.
    Buna göre, Şirketinizce Google firmasına Türkiye'de verilen reklam hizmetleri karşılığında anılan Kanun'un 229 ve 231'inci madde hükümlerine göre fatura düzenlemeniz gerekmektedir.
    KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU YÖNÜNDEN:
    3065 sayılı KDV Kanunu'nun,
    -1/1 maddesinde, Türkiye'de ticari, sınaî, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetlerin katma değer vergisine tabi olduğu,
    -11/1-a maddesinde, ihracat teslimleri ve bu teslimlere ilişkin hizmetler ile yurt dışındaki müşteriler için yapılan hizmetlerin vergiden istisna olduğu,
    - 12/2'nci maddesinde ise yurt dışındaki müşteri tabirinin, ikametgâhı, işyeri, kanunî ve iş merkezi yurt dışında olan alıcılar ile yurt içinde bulunan bir firmanın yurt dışında kendi adına müstakilen faaliyet gösteren şubelerini ifade ettiği ve bir hizmetin yurt dışındaki müşteriler için yapılan hizmet sayılabilmesi için hizmetlerin yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olması ve hizmetten yurt dışında faydalanılması gerektiği,
    hüküm altına alınmıştır.
    26 Seri No'lu KDV Genel Tebliği'nin (K) bölümünde yapılan açıklamalara göre ise hizmet ihracında katma değer vergisi istisnası uygulanabilmesi için aşağıda sıralanan dört şartın birlikte gerçekleşmiş olması zorunlu tutulmuştur.
    1- Hizmet Türkiye'de yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olmalıdır.
    2- Fatura veya benzeri nitelikteki belge yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmelidir.
    3- Hizmet bedeli, döviz olarak Türkiye'ye getirilmelidir.
    4- Hizmetten yurt dışında yararlanılmalıdır.
    Buna göre, Google firmasının reklamlarını Şirketinizin web sitesinde yayınlamak suretiyle vermiş olduğunuz reklam hizmetleri, hizmet Türkiye'de ifa edildiğinden ve hizmetten Türkiye'de yararlanıldığından genel hükümler çerçevesinde KDV'ye tabi bulunmakta olup, Google firması adına düzenleyeceğiniz faturada işlem bedeli üzerinden genel oranda (%18) KDV hesaplamanız gerekmektedir.
    Diğer taraftan, yurt dışındaki firma söz konusu hizmetten Türkiye'de yararlandığından verilen hizmetin, hizmet ihracı kapsamında değerlendirilerek KDV'den istisna tutulması da mümkün bulunmamaktadır.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.


    (*) Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.
    (**) İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.
    (***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.

    Son kısımdaki yıldızlı alanları bilerek silmedim şu kısma dikkat. Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.

    Yani vergi verme diye bir özelge aldın ancak ileriki süreçte bu özelgenin hatalı olduğu ve aslında vergi verilmesi gerektiği anlaşıldı o zaman bu özelgenin sizi koruyacağı tek nokta vergi cezası yememek, ve vergi aslına ilişkin gecikme faizi uygulanmaması. Yani ödemeniz gereken vergiyi yine talep ederler.
    Var olan kanunlara göre haklısın fakat daha adamlar ne için vergi cezası kestiğini bilmiyorken mahkemeye gidip hak aranabilir. Ben eğer bana KDV'siz kestiğim için ceza gelirse mahkemeye gideceğim. Benim Türkiye'den kazancım %1 iken total üzerinden %18 kesmenin anlamı yok. Mahkemeye de çıkar tek tek kanıtlarıyla anlatırım. Ha o da mı olmuyor gider kıbrısta şirketimi açarım.

    @_taka_

    kardeşim ben de veriyorum ama bizim insanımızın ceza yemesine sevinemiyorum. Gerçekten ve gerçekten ilgilenilmesi gereken onca hile hurda varken 2-3 bin TL kazanan gecesine gündüzüne katan insanlardan bu şekilde zorla haraç alır gibi vergi alınmasını savunamıyorum. İlk önce devlet kendi içindeki usulsüzlükleri bitirecek sonra gelip vatandaşa hesap soracak. Sen kendi içinde usulsüzlükleri halletmeden gelip vatadanştan hesap sorarsan bunun tartışması daha çok olur.
  • 15-11-2018, 19:25:02
    #59
    fatihercan28 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kendi ödedin diye başkalarının da aynı acıyı istemen ve bundan zevk alman zavallılık. Umarım forumda bu sıkıntıyı yaşayanlar bir çözümü bulur daha adil ortamda kendilerini de sıkıntıya düşmeyecek şekilde vergilerini öder sana da Maliye cezaları öyle bir bindirir ki zevk almak nedir yaşarsın...

    Vergi vermemek haram değil şu şartlarda Google a güvenip şirket kurmak ahmaklık. Forumda kimsenin vergi vermekle problemi olduğunu düşünmüyorum. Ancak aniden düşecek TBM yada hesap banlanması sonucu adam dünyanın borcuna da girebilir. Farklı bir vergilendirme modeli oluşturulmalı.

    Eğer haram bir durum varsa koskoca şirketlerin vergi borçlarınının tamamını silenlerin bulunduğu durumdur.

    Şunu da anladım ki bu forumda millet birlik olmayı geçmiş emekler çalınıyor kopyalanıyor ve daha da kötüsü ben zorlanıyorsam siz daha da zorlanın anlayışı var. Bu kafayla bi şey olmaz bu ülkeden. Forumdaki abilerime arkadaşlarıma tavsiyem bu ülkedeki zihniyetle iş yapılmaz gidin abim Yurtdışına mis gibi yaşayın orada kazandığınız parayı 5 yıldızlı otellerde yersiniz mis gibi bu ülkenin bazı insanıları cidden hiç çekilmiyor.
    Google dan geliriniz biranda 0 a düşse dahi batmazsınız, kimse sizden hesabınıza yatmayan paranın vergisini almaz. Hesabınıza o zamana kadar yatan paranın vergisini ödersiniz şirketi kapatırsnız öyle borç batağı felan olmaz.

    Bu konu siyasi bir konu değil, vergileri silinen şirketleri görüpte isyan etmemek mümkün değil tabiki ancak hiçbirimizin o şirketler kadar gücü yok. Git onlardan al sonra gel benden al DİYEMİYORUZ. (Dememiz gerekiyor ama dersek bir işe yaramayacağını biliyoruz. Bu kısım biraz siyasi siyasi olabilir)

    Bize cezayı kesen memurada kızamıyoruz çünkü onun işi o.

    Vergi kutsaldır, para kazanıp vergi ödememek yani kaçırmak hiçbir şekilde haklı çıkılabilecek bir konu değil.

    Eğer kendi vicdanınızı rahatlatmak istiyorsanız tabiki birşeylere sığınıp vicdan rahatlatılabilir, ancak bu sizi denetlemeden kurtarmaz.
  • 15-11-2018, 19:27:22
    #60
    iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Var olan kanunlara göre haklısın fakat daha adamlar ne için vergi cezası kestiğini bilmiyorken mahkemeye gidip hak aranabilir. Ben eğer bana KDV'siz kestiğim için ceza gelirse mahkemeye gideceğim. Benim Türkiye'den kazancım %1 iken total üzerinden %18 kesmenin anlamı yok. Mahkemeye de çıkar tek tek kanıtlarıyla anlatırım. Ha o da mı olmuyor gider kıbrısta şirketimi açarım.

    @_taka_

    kardeşim ben de veriyorum ama bizim insanımızın ceza yemesine sevinemiyorum. Gerçekten ve gerçekten ilgilenilmesi gereken onca hile hurda varken 2-3 bin TL kazanan gecesine gündüzüne katan insanlardan bu şekilde zorla haraç alır gibi vergi alınmasını savunamıyorum. İlk önce devlet kendi içindeki usulsüzlükleri bitirecek sonra gelip vatandaşa hesap soracak. Sen kendi içinde usulsüzlükleri halletmeden gelip vatadanştan hesap sorarsan bunun tartışması daha çok olur.

    Kıbrıs serbest bölgede şuan uygulanan vergi nedir bilgi verir misiniz?
  • 15-11-2018, 19:29:32
    #61
    iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Var olan kanunlara göre haklısın fakat daha adamlar ne için vergi cezası kestiğini bilmiyorken mahkemeye gidip hak aranabilir. Ben eğer bana KDV'siz kestiğim için ceza gelirse mahkemeye gideceğim. Benim Türkiye'den kazancım %1 iken total üzerinden %18 kesmenin anlamı yok. Mahkemeye de çıkar tek tek kanıtlarıyla anlatırım. Ha o da mı olmuyor gider kıbrısta şirketimi açarım.
    Tam mükellef kısmi mükellef kavramlarını, yabancı ülke üzerinden elde edilen kazancın türkiye'de vergilendirilme esaslarını, kontrol edilen yabancı kurum kazançlarını araştırmanızı tavsiye ederim. Dava kaybedildiğinde de %10 haksız çıkma zammı uygulanıyor bilginiz olsun.
  • 15-11-2018, 19:30:00
    #62
    Kimsenin ceza yemesine sevinmek doğru değil. Bunun yerine yol gösterici olmak gerekiyor. Ancak şunuda eklemek isterim ki bana bu güne kadar 20 den fazla bu konuda PM geldi, hiçbirisi nasıl vergiye tabi olacağım demiyordu bu vergiyi ödememek için ne yapmalıyım diyordu hepsi. Haklısınız 3 kuruş para kazanıyorsunuz bunuda azaltmak istemiyorsunuz ama asgari ücretli çalışan bile vergi ödüyor arkadaşlar, insaf.
  • 15-11-2018, 19:33:01
    #63
    fairybarbara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vergi devletin haracıdır...Devletin yaptığı hiç bir iş verimli değildir. Devlet sadece adalet ve emniyeti saglasın yeterli. Ama gel gör ki halkın anasını aglatıyor..Aldığı parayla iyi de hizmet veremiyor..Devlet vergi de almasın hizmet de sunmasın kardeşim..Özel sektör en iyi hizmeti sunar...

    Devlet şuan 150 kg şişman obez, yıktıgı yeri deviriyor..Hiç bir hizmeti iyi saglayamıyor...
    Bu vergisel bir konu değil bahsettikleriniz siyasi bir konu, yasama organların doğru çalışması/çalışmaması konusunda siyasi tartışmalar yapılabilir, Ancak konumuz hepimizin vermekle yükümlü olduğu vergi konusu. Vergi almadan hiçbir devlet ayakta kalamaz, hükümet demiyorum devlet diyorum.