kendi ödedin diye başkalarının da aynı acıyı istemen ve bundan zevk alman zavallılık. Umarım forumda bu sıkıntıyı yaşayanlar bir çözümü bulur daha adil ortamda kendilerini de sıkıntıya düşmeyecek şekilde vergilerini öder sana da Maliye cezaları öyle bir bindirir ki zevk almak nedir yaşarsın...
Vergi vermemek haram değil şu şartlarda Google a güvenip şirket kurmak ahmaklık. Forumda kimsenin vergi vermekle problemi olduğunu düşünmüyorum. Ancak aniden düşecek TBM yada hesap banlanması sonucu adam dünyanın borcuna da girebilir. Farklı bir vergilendirme modeli oluşturulmalı.
Eğer haram bir durum varsa koskoca şirketlerin vergi borçlarınının tamamını silenlerin bulunduğu durumdur.
Şunu da anladım ki bu forumda millet birlik olmayı geçmiş emekler çalınıyor kopyalanıyor ve daha da kötüsü ben zorlanıyorsam siz daha da zorlanın anlayışı var. Bu kafayla bi şey olmaz bu ülkeden. Forumdaki abilerime arkadaşlarıma tavsiyem bu ülkedeki zihniyetle iş yapılmaz gidin abim Yurtdışına mis gibi yaşayın orada kazandığınız parayı 5 yıldızlı otellerde yersiniz mis gibi bu ülkenin bazı insanıları cidden hiç çekilmiyor.
Google dan geliriniz biranda 0 a düşse dahi batmazsınız, kimse sizden hesabınıza yatmayan paranın vergisini almaz. Hesabınıza o zamana kadar yatan paranın vergisini ödersiniz şirketi kapatırsnız öyle borç batağı felan olmaz.
Bu konu siyasi bir konu değil, vergileri silinen şirketleri görüpte isyan etmemek mümkün değil tabiki ancak hiçbirimizin o şirketler kadar gücü yok. Git onlardan al sonra gel benden al DİYEMİYORUZ. (Dememiz gerekiyor ama dersek bir işe yaramayacağını biliyoruz. Bu kısım biraz siyasi siyasi olabilir)
Bize cezayı kesen memurada kızamıyoruz çünkü onun işi o.
Vergi kutsaldır, para kazanıp vergi ödememek yani kaçırmak hiçbir şekilde haklı çıkılabilecek bir konu değil.
Eğer kendi vicdanınızı rahatlatmak istiyorsanız tabiki birşeylere sığınıp vicdan rahatlatılabilir, ancak bu sizi denetlemeden kurtarmaz.