Kar hesaplama olayına değinmek istiyorum. Türk lirasıyla hesap yaparsanız yanılırsınız. Türk lirası son yıllarda ciddi şekilde enflasyona uğradı. Altın, gümüş elbette değerinde artmalar oldu fakat madenler 2-3 kat artmadı, türk lirası 2-3 kat değer kaybetti. Örneğin gümüş dolar bazında baktığınızda 5 yılda 2x vermiş. Türk lirası ile bakarsanız 10x vermiş görürsünüz. Bu fark gümüşün bizde değerli olduğu değil Türk Lirasının enflasyona uğramasıdır.
Hesaplama yaparken kar oranını ölçmek için kullandığınız birimde (try gibi) enflasyonu da hesaba katmanız gerektiğini unutmayın diye yazmak istedim. Yoksa yanılırsınız.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Gümüş alan var mı?
17
●824
- 09-10-2025, 11:37:36Çok haklısınız hocam.Kubrick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amacım kenara attığım para tl olarak erimesin diye en azından yıllık bazda düzenli artan bir noktada değerlendirmek.
Yatırım araçları belli zaten. İçlerinden en akıllıca olanı seçmeye çalışıyorum.
Yorumunuz için ayrıca teşekkürler - 13-10-2025, 14:55:55Bilenler bilir https://www.youtube.com/c/devrimakyil birkac senedir Gumus diyordu.
Birkac sene once aldim sebebi basitti, gumusun kullanim alani coktu, ayni zamanda metal cagimim patlama yapacagi biliniyordu. Sadece gumus degil, platin, bakir hepsi uctu. - 13-10-2025, 19:17:12İnşallah bundan sonra da uçmaya devam ederler bugün çok iyi kazandırdıMessi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
